Bilutleie Italia

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

Italia – populære byer

Få land i verden er så proppfulle av kulturminner som Italia. Så har da også landet vært mål for dannelsesreiser for Nord-Europas overklasse gjennom mange hundre år. Med leiebil i Italia kan du legge ut på din egen dannelsesreise, og besøkte alt fra romerske amfiteatre til barokke praktbygninger, og fordype deg i det ypperste som finnes av malerkunst, skulptur og arkitektur i hele vår kulturkrets. Med billig leiebil i Italia har du også landsbygda tilgjengelig, med sine vakre landskaper og idylliske landsbyer.

Du finner bilutleie i Italia ved alle internasjonale flyplasser, men det er ofte dyrere å leie på stedet enn å bestille på forhånd.

Norsk førerkort gjelder

Kommer du med fly til Italia og bestiller leiebil gjennom Expedia, står bilen og venter på deg på flyplassen, uten skjulte kostnader. Norsk førerkort er gyldig hele EØS-området, så det er ikke lenger nødvendig å skaffe internasjonalt førerkort før du drar.

Autostrada og superstrada

Italia er kjent for å ha et av de best utbygde nettverkene av motorveier i hele Europa. Den berømte autostradaen går fra nord til sør på begge sider av ”støvelen”, med tverrforbindelser vest-øst fra Napoli og Roma, i tillegg til et tett nettverk mellom byene i nord. For å kjøre på disse veiene må du som oftest betale bompenger. Fartsgrensen er 130 km/t, som reduseres til 110 hvis veidekket er vått. På autostradaene kan det være lurt å følge med på skiltingen. Ofte annonseres avkjørslene bare én gang.

Superstrada – eller strada extraurbana principale di tipo B, som er den offisielle betegnelsen – er riksveier mellom byene med en litt lavere veistandard enn motorveiene. Her er fartsgrensen 110 km/t, eller 90 km/t når veibanen er våt. Også superstradaer kan ha doble kjørefelt i hver retning, og på begge typer veier skal man bruke høyre kjørefelt. Det venstre er forbeholdt forbikjøringer. Forbikjøring på høyre side er ikke tillatt.

Utstyr og regler

reise til Italia med bil, er det enkelte ting du bør tenke på. Setebelte er påbudt både i for- og baksetet. Barn under 12 år har ikke lov til å sitte i forsetet med mindre de sitter i godkjente barneseter. Varseltrekant og refleksvest skal finnes i bilen, og trekanten må settes opp 30 m bak bilen ved motorstopp og ulykker. Skulle du bli innblandet i en ulykke, må du varsle politiet og bilutleiebyrået, hvis ikke kan du risikere at forsikringen ikke gjelder.

De fleste italienske byer håndhever strenge parkeringsregler. Bilkjøring er forbudt i miljøsonene i sentrum av de store byene mellom kl. 08.00 og 18.00, med mindre du bor på et hotell i Italia som ligger innenfor en slik sone. Sonene er merket Zona Traffico Limitato, og om du bryter forbudet, kan du risikere å bli fotografert. Da kommer boten i posten. I mange av de historiske byene er det parkeringsanlegg utenfor sonene. Det kan være greit å bruke dem.

Gateparkering er ellers bare tillatt på høyre side av veien. I blå parkeringssoner kan du parkere i én time dersom du har en parkeringsoblat. De kan kjøpes på bensinstasjoner og turistkontorer.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i Italia?
Avhengig av leiebilavtalen kan du har rett på en full refusjon. Mange forskuddsbetalte bestillinger tilbyr full refusjon hvis du informerer oss minimum seks timer før henting av bilen. Hvis du har spørsmål du ikke finner svar på i reiseplanen, er vår kundeservice alltid klar til å hjelpe.
Hva slags biler kan jeg leie i Italia?
Hvis du skal utforske populære byer, kan det være lurt å tenke smått og velge en bil i økonomiklassen. Dette er den mest populære biltypen i Italia. Disse bilene er enkle å kjøre i travle gater og kan parkeres på trange parkeringsplasser. De kan også skryte av å ha lavt drivstoffforbruk. Men det er ikke noe som hindrer deg i å tenke stort heller. Du kan sjekke ut våre mellomstore eller store biler hvis du trenger mer plass, og vil du heve nivået enda mer, er en av våre premiumbiler midt i blinken.
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i Italia hos Expedia?
Expedia gjør det raskt og enkelt å sammenligne gebyrer, priser og leiebilselskaper samt lese kundeanmeldelser. Slå sammen bestillingen av leiebil i Italia med hotell eller flyreise for å spare enda mer.
Hvor gammel må man være for å leie bil i Italia?
Du må være 18 år eller eldre for å kunne leie bil i Italia. Unge sjåfører kan kanskje bare leie noen typer biler, for eksempel økonomibiler og mellomstore biler. Aldersgrensen er vanligvis høyere for større biler som SUV-er. Mange utleiebyråer krever dessuten ekstra betaling hvis sjåføren er ung. Les reglene før bestilling, og ta høyde for eventuelle ekstra gebyrer i reisebudsjettet.
Hva trenger jeg for å leie bil i Italia?
Det er lett å leie bil i Italia. Det eneste du trenger, er førerkort og et kredittkort i samme navn. Etter at du har funnet en bil, bør du lese vilkårene før du skal hente bilen for å sjekke at det ikke er noe mer som kreves.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i Italia?
Ta en titt på siden vår for langtidsleie av biler og oppgi informasjonen din for å finne en bil som passer for deg. Enten du holder deg i Italia eller har planer om å kjøre rundt, kan Expedia hjelpe deg med å finne en bil til en god pris.
Hvor kan jeg leie bil i Italia hvis jeg er under 25?
Aldersgrensene kan variere fra bilutleiebyrå til bilutleiebyrå, og du bør finne ut av dette på forhånd. Har du funnet en leverandør i Italia som leier ut til sjåfører under 25? Flott! Bare husk at noen av dem krever ekstra betaling av sjåfører mellom 21 og 24 år. Du finner all den nødvendige informasjonen i vilkårene og betingelsene for hver leiebil du ser på.

Opplev nye steder med Expedia