Bilutleie Italia

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

Italia – populære byer

Få land i verden er så proppfulle av kulturminner som Italia. Så har da også landet vært mål for dannelsesreiser for Nord-Europas overklasse gjennom mange hundre år. Med leiebil i Italia kan du legge ut på din egen dannelsesreise, og besøkte alt fra romerske amfiteatre til barokke praktbygninger, og fordype deg i det ypperste som finnes av malerkunst, skulptur og arkitektur i hele vår kulturkrets. Med billig leiebil i Italia har du også landsbygda tilgjengelig, med sine vakre landskaper og idylliske landsbyer.

Du finner bilutleie i Italia ved alle internasjonale flyplasser, men det er ofte dyrere å leie på stedet enn å bestille på forhånd.

Norsk førerkort gjelder

Kommer du med fly til Italia og bestiller leiebil gjennom Expedia, står bilen og venter på deg på flyplassen, uten skjulte kostnader. Norsk førerkort er gyldig hele EØS-området, så det er ikke lenger nødvendig å skaffe internasjonalt førerkort før du drar.

Autostrada og superstrada

Italia er kjent for å ha et av de best utbygde nettverkene av motorveier i hele Europa. Den berømte autostradaen går fra nord til sør på begge sider av ”støvelen”, med tverrforbindelser vest-øst fra Napoli og Roma, i tillegg til et tett nettverk mellom byene i nord. For å kjøre på disse veiene må du som oftest betale bompenger. Fartsgrensen er 130 km/t, som reduseres til 110 hvis veidekket er vått. På autostradaene kan det være lurt å følge med på skiltingen. Ofte annonseres avkjørslene bare én gang.

Superstrada – eller strada extraurbana principale di tipo B, som er den offisielle betegnelsen – er riksveier mellom byene med en litt lavere veistandard enn motorveiene. Her er fartsgrensen 110 km/t, eller 90 km/t når veibanen er våt. Også superstradaer kan ha doble kjørefelt i hver retning, og på begge typer veier skal man bruke høyre kjørefelt. Det venstre er forbeholdt forbikjøringer. Forbikjøring på høyre side er ikke tillatt.

Utstyr og regler

reise til Italia med bil, er det enkelte ting du bør tenke på. Setebelte er påbudt både i for- og baksetet. Barn under 12 år har ikke lov til å sitte i forsetet med mindre de sitter i godkjente barneseter. Varseltrekant og refleksvest skal finnes i bilen, og trekanten må settes opp 30 m bak bilen ved motorstopp og ulykker. Skulle du bli innblandet i en ulykke, må du varsle politiet og bilutleiebyrået, hvis ikke kan du risikere at forsikringen ikke gjelder.

De fleste italienske byer håndhever strenge parkeringsregler. Bilkjøring er forbudt i miljøsonene i sentrum av de store byene mellom kl. 08.00 og 18.00, med mindre du bor på et hotell i Italia som ligger innenfor en slik sone. Sonene er merket Zona Traffico Limitato, og om du bryter forbudet, kan du risikere å bli fotografert. Da kommer boten i posten. I mange av de historiske byene er det parkeringsanlegg utenfor sonene. Det kan være greit å bruke dem.

Gateparkering er ellers bare tillatt på høyre side av veien. I blå parkeringssoner kan du parkere i én time dersom du har en parkeringsoblat. De kan kjøpes på bensinstasjoner og turistkontorer.


Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i Italia?
Hvis du avbestiller minst seks timer før hentetidspunktet, er de fleste bestillinger kvalifiserte for full refusjon. Det er imidlertid ikke alle bestillinger dette er mulig for, så det er viktig at du setter deg inn i leiebilavtalen. Gå gjennom reiseplanen, eller gå til vår kundeservice for å få vite mer.
Hva slags biler kan jeg leie i Italia?
De fleste besøkende i Italia leier økonomibiler. Sjåfører liker dem fordi de er rimelige og bruker lite bensin. Størrelsen gjør dem dessuten ideelle for å kjøre rundt i byer der gatene er smale og parkeringsplassene er små. Men du har langt flere valgmuligheter, for du kan også velge kompakte, mellomstore og store biler. Uansett om du planlegger å være i Italia eller reiser videre, har vi en bil som passer dine behov.
Hvorfor skal jeg leie bil i Italia gjennom Expedia?
Expedia gir deg ett sted for alle bestillinger til turen, inkludert leiebiler. Med leiebilselskaper å velge fra i Italia gjør vi det vi kan for at du skal få den best mulige prisen. Uansett om du vil bestille leiebil, hotell eller fly, finner du eksklusive tilbud og medlemspriser hos Expedia. Hvis du kombinerer bestillingene dine til en praktisk pakkereise, oppnår du enda større besparelser på reisen til Italia.
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i Italia hos Expedia?
Ta en titt på vårt store utvalg av leiebiler, les anmeldelser og sammenlign tilbud fra ledende leverandører. Med noen få klikk kan Expedia hjelpe deg med å finne gode priser på feriebilen. Hvis du allerede har bestilt fly eller hotell, kan du legge til bestillingen av leiebil i Italia og spare enda mer.
Hvor gammel må man være for å leie bil i Italia?
Reglene for bilutleie i Italia krever at sjåfører er minst 18 år. Er du en ung sjåfør? Da kan det påløpe ekstra kostnader, og begrensninger kan gjelde. Mange leiebilselskaper krever nemlig et gebyr for unge sjåfører i tillegg til prisen for å leie bilen. Én begrensning kan være hva slags biltyper yngre sjåfører har lov til å leie. Aldersgrensene kan variere fra leiebilbyrå til leiebilbyrå, så det kan være lurt å sjekke dette før bestilling.
Hva trenger jeg for å leie bil i Italia?
Du trenger førerkort og kredittkort i ditt navn når du skal hente bilen. Du må også legge frem forsikringsbevis hvis du ikke vil bruke forsikringen selskapet tilbyr. Slike krav kan variere fra leverandør til leverandør, så det kan være lurt å sjekke før du bestiller.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i Italia?
Det kan du. Expedia samarbeider med anerkjente bilutleiebyråer som tilbyr langtidsutleie av mange forskjellige biler. Gå til siden vår for leiebiler for langtidsleie, og oppdag hver krok og krik av Italia – og andre steder!
Hvor kan jeg leie bil i Italia hvis jeg er under 25?
Du må sjekke hva aldersgrensen til utleiebyrået i Italia er. Hvis du er under 25 år, må du være klar over at enkelte leverandører krever ekstra gebyrer. Det er nyttig å vite dette på forhånd, så du vet hvor mye du må ut med. Hvert leiebilselskap har sine egne regler for unge sjåfører, så det lønner seg å sjekke ting på forhånd.
Hva slags forsikring bør jeg velge for leiebilen min i Italia?
Først og fremst bør du bestemme deg for bilkategori, så bør du undersøke leverandørens vilkår og betingelser for forsikringen for å se om det er riktig forsikring for dine behov.

Opplev nye steder med Expedia