Bilutleie Italia

Søk blant 2,900,000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Spar minst 10 % på utvalgte overnattingssteder med Expedia Rewards

De fleste hoteller er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Italia – populære byer

De beste leiebiltilbudene i Italia

Finner du ikke det du leter etter?

Se alle leiebiler i Italia
Se alle biler

Få land i verden er så proppfulle av kulturminner som Italia. Så har da også landet vært mål for dannelsesreiser for Nord-Europas overklasse gjennom mange hundre år. Med leiebil i Italia kan du legge ut på din egen dannelsesreise, og besøkte alt fra romerske amfiteatre til barokke praktbygninger, og fordype deg i det ypperste som finnes av malerkunst, skulptur og arkitektur i hele vår kulturkrets. Med billig leiebil i Italia har du også landsbygda tilgjengelig, med sine vakre landskaper og idylliske landsbyer.

Du finner bilutleie i Italia ved alle internasjonale flyplasser, men det er ofte dyrere å leie på stedet enn å bestille på forhånd.

Norsk førerkort gjelder

Kommer du med fly til Italia og bestiller leiebil gjennom Expedia, står bilen og venter på deg på flyplassen, uten skjulte kostnader. Norsk førerkort er gyldig hele EØS-området, så det er ikke lenger nødvendig å skaffe internasjonalt førerkort før du drar.

Autostrada og superstrada

Italia er kjent for å ha et av de best utbygde nettverkene av motorveier i hele Europa. Den berømte autostradaen går fra nord til sør på begge sider av ”støvelen”, med tverrforbindelser vest-øst fra Napoli og Roma, i tillegg til et tett nettverk mellom byene i nord. For å kjøre på disse veiene må du som oftest betale bompenger. Fartsgrensen er 130 km/t, som reduseres til 110 hvis veidekket er vått. På autostradaene kan det være lurt å følge med på skiltingen. Ofte annonseres avkjørslene bare én gang.

Superstrada – eller strada extraurbana principale di tipo B, som er den offisielle betegnelsen – er riksveier mellom byene med en litt lavere veistandard enn motorveiene. Her er fartsgrensen 110 km/t, eller 90 km/t når veibanen er våt. Også superstradaer kan ha doble kjørefelt i hver retning, og på begge typer veier skal man bruke høyre kjørefelt. Det venstre er forbeholdt forbikjøringer. Forbikjøring på høyre side er ikke tillatt.

Utstyr og regler

reise til Italia med bil, er det enkelte ting du bør tenke på. Setebelte er påbudt både i for- og baksetet. Barn under 12 år har ikke lov til å sitte i forsetet med mindre de sitter i godkjente barneseter. Varseltrekant og refleksvest skal finnes i bilen, og trekanten må settes opp 30 m bak bilen ved motorstopp og ulykker. Skulle du bli innblandet i en ulykke, må du varsle politiet og bilutleiebyrået, hvis ikke kan du risikere at forsikringen ikke gjelder.

De fleste italienske byer håndhever strenge parkeringsregler. Bilkjøring er forbudt i miljøsonene i sentrum av de store byene mellom kl. 08.00 og 18.00, med mindre du bor på et hotell i Italia som ligger innenfor en slik sone. Sonene er merket Zona Traffico Limitato, og om du bryter forbudet, kan du risikere å bli fotografert. Da kommer boten i posten. I mange av de historiske byene er det parkeringsanlegg utenfor sonene. Det kan være greit å bruke dem.

Gateparkering er ellers bare tillatt på høyre side av veien. I blå parkeringssoner kan du parkere i én time dersom du har en parkeringsoblat. De kan kjøpes på bensinstasjoner og turistkontorer.

Ofte stilte spørsmål