Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

En reise til Danmark har alltid vært populært blant nordmenn. Tivoli i København, Legoland i Billund og Djurs Sommerland er alle tre klare favoritter for barnefamilier. Ungdommen vil kanskje heller dra til Skagen, eller til feriebyene på Sjælland. For de litt eldre er det kanskje mest forlokkende å dra fra kro til kro på den danske landsbygda, med mindre du er kunstinteressert, og bare dra innom Louisiana. Uansett er dette landet der det er dejlig å være norsk, og med leiebil i Danmark er hver eneste krok av landet innen rekkevidde.

De fleste som tar fly til Danmark, lander i Billund eller København. Du finner billig bilutleie i Danmark begge steder.

Billig leiebil i Danmark gjennom Expedia

Skal du leie bil i Danmark, er det greit å bestille på forhånd gjennom Expedia Da står den og venter på deg når du ankommer, uten skjulte kostnader. Trafikkreglene er stort sett de samme som hjemme, så det eneste du trenger, er et gyldig førerkort.

Bilkjøring i Danmark

Danmark er et flatt land, veinettet er godt utbygd og kvaliteten på veiene er legendarisk. Dermed kan man lett bli fristet til å tråkke litt for hardt på gasspedalen. Det bør du imidlertid være forsiktig med. Fartsgrensene er 50 km/t i tettbygde strøk, 80 km/t på landeveier og inntil 130 km/t på motorveiene. Overtredelser straffes med bøter, og på vanlige veier kan du miste førerkortet hvis overskridelsen er på 60 %. I 130-sonen er den betraktelig mindre. Fartsmålinger i Danmark gjøres ikke ved hjelp av fotobokser, men fra biler med vanlig sivilt utseende, så om du gasser på, er det lett å bli tatt på fersken.

Hensynet til myke trafikanter har et spesielt fokus i den danske trafikklovgivningen. Blant annet har du som bilfører et spesielt ansvar for å senke farten så mye som mulig ved spesielt fuktige kjøreforhold, slik at syklister eller folk på fortauet ikke får seg en ufrivillig dusj.

Parkeringsregler

Ut over dette, er reglene de samme som i Norge. Parkeringsreglene kan imidlertid være noe annerledes, men dette informeres det godt om på skilt. På mange parkeringsplasser i Danmark kan du stå gratis et visst antall timer, forutsatt at du har en parkeringsskive i frontruten der du har angitt tidspunktet for når bilen ble parkert. Overskridelser kan bli bøtelagt. Parkeringsskivene koster mellom 5 og 20 kr, og kjøpes på bensinstasjoner og kommunale servicetorg.

Bilferie med hund

Du finner hoteller i Danmark i alle prisklasser og utførelser, fra eventyraktige slottshoteller og herregårder i den ene enden av skalaen til gårdshoteller, pensjonater og kroer i den andre. Kroferie, der man kjører fra kro til kro, er en populær ferieform der man ofte får tett kontakt med lokalbefolkningen. Mange av kroene og gårdshotellene er tilrettelagt for folk med hund, så på bilferie i Danmark trenger du ikke å la Passop bli hjemme. Uansett om reisebudsjettet ditt er stort eller lite, har du kommer til et gjestfritt land som har mye å by på både for store og små. Velkommen til Danmark!