Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferier i Danmark

Danmark er Europas eldste monarki og er kjent som en nasjon med trendy mote og design, gourmetrestauranter og en spennende vikingarv.

De fleste nordmenn kjenner godt til Hans Christian Andersens eventyr, som også er med å å plassere Danmark på verdenskartet. Planlegger du en reise rundt i landet, kan du med fordel besøke vikingeområdene, de overdådige slottene, en av de flere hundre øyer eller noen av de mange stedene Hans Christian Andersen skrev så kjærlig om. Dagens Danmark har naturligvis også en mer moderne og kosmopolitisk kultur, og er kjent for sin gourmetmat, innovativ design og mote.

Som de fleste nordmenn vet består Danmark av tre hoveddeler: Jylland, Fyn og Sjælland, den østlige øya hvor København ligger.

Du kan med fordel starte din Danmarkstur i København, hvor du finner severdigheter, restauranter og hoteller for enhver smak og ethvert budsjett! På kun få dager kan du oppleve mange forskjellige sider av Danmarks hovedstad, som byr på alt fra restauranter i verdensklasse til mote- og designbutikker med danske toppdesignere. Start besøket på Strøget, som i tillegg til å være Københavns pulserende hjerte også utgjør en av de lengste handlegatene i Europa. Forsett turen til Kongens Nytorv og Nyhavn, hvor Hans Christian Andersen tilbragte flere år av sitt liv, og hvor han blant annet skrev eventyret Prinsessen på erten. Hvis du planlegger å besøke en av Københavns prisvinnende restauranter, anbefales det at du bestiller et bord i god tid i forveien. En av byens mest populære restauranter er noma, som er blitt utnevnt til verdens beste restaurant mange år på rad! Byen har også mye annet å by på Michelin-restauranter, og det anbefales også å besøke byens Bib Gourmand-restauranter, Cofocos restauranter eller Madklubbens restauranter.

København utgjør naturligvis også hjertet for det danske monarkiet, og kongefamilien har sin hovedresidens på Amalienborg Slot. Med røtter helt tilbake til vikingekongene i det 10. århundre anses det danske kongehus som et av de eldste i Europa. Det kan anbefales å besøke et av hovedstadens mange slott og palasser, som inkluderer Rosenborg Slot, Fredensborg Slot, Frederiksborg Slot og Kronborg Slot. Hennes Majestet Dronning Margrethe II tilbringer vanligvis vinteren på Amalienborg Slot, som ligger i Frederiksstaden. Det ble oppført på 1700-tallet og er kjent som et av de fineste rokokkoslottene i Danmark. Se om du kan få med deg vaktskiftet når du er der, som utføres av den kongelige garde hver dag midt på dagen. På Nordsjælland finner du Fredensborg Slot, hvor kongeparet vanligvis bor om våren og høsten, og Kronborg Slot, som er verdenskjent som stedet der Shakespeares Hamlet fant sted.

Hvis du planlegger en tur ut i den danske natur, har du massevis av valgmuligheter. Du kan for eksempel besøke den dramatiske Møns Klint, en 7 kilometer lang og opptil 128 meter høy klippe på en øy sør for Sjælland. Like i nærheten finner du den sydfynske skjærgården, som inkluderer de vakre øyene Lyø, Drejø, Thurø, Ærø og Skarø. Du kan også sette kursen mot vestkystens mange vakre strender og klippeområder. Søndervig er et av de mest populære feriestedene og har et stort utvalg av sommerhus som du kan leie. Et annet naturområde som også er et besøk verdt er Vadehavet, som ble utnevnt til et offisielt verdensarvsområde av UNESCO i 2014. Det store kystområdet er sterkt påvirket av tidevannet, og huser flere millioner av fugler hele året rundt. Planlegger du at dra nordover, er et besøk i Skagen en nødvendighet. I tillegg til at det er Danmarks nordligste by, har byen spennende museer, innbydende fiskerestauranter og noen helt fantastiske naturområder, som inspirerte de berømte Skagenmalerne på 1800-tallet.

Den enkleste måten å komme seg til Danmark på er via Kastrup Lufthavn i København. Derfra kan du komme deg videre med de omfattende ferge- og tognettverkene samt adskillige busselskaper som kjører fra den ene til den andre enden av landet hver dag. Hvis du kommer på sommerferie med hele familien, kan dere også overveie å dra på sykkelferie! Danmark har flere enn 10 000 km med sykkelstier som bare venter på at bli utforsket. Det er den perfekte måten å se Danmarks storslåtte natur på, og tilbringe tid sammen med hele familien.


Guide til Danmark


De beste hotelltilbudene i Danmark

Vis alle de 13 106 overnattingsstedene i Danmark
CABINN Copenhagen 930 kr
Anmeldelse skrevet 3. okt. 2019
Mer informasjon
 
CABINN Copenhagen

CABINN Copenhagen

Arni Magnussons Gade 1, København
   
  3,4 av 5
  3.0 av 5.0 Stjerner

  Bærer fortsatt preg av å ikke være helt ferdig. Mye byggearbeid å detaljer som gjenstår her å der. Men blir nok bra når de er helt i mål

  The Square 1 347 kr
  Anmeldelse skrevet 1. okt. 2019
  Mer informasjon
   
  The Square

  The Square

  Rådhuspladsen 14, København
    
   4,0 av 5
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dårlig plass rundt frokostbuffeen litt trangt mellom bordene

   Clarion Hotel Copenhagen Airport
   Anmeldelse skrevet 25. jul. 2019
   Mer informasjon
    
   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Ellehammersvej 20, Kastrup
     
    4,5 av 5
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Nærhet til flyplass og metro. Store fine rom. God frokost.

    Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade
    Anmeldelse skrevet 28. aug. 2019
    Mer informasjon
     
    Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

    Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

    Bernstorffsgade 35, København
      
     4,1 av 5
     2.0 av 5.0 Stjerner

     Really good location. Very pleased with the room. I thought the breakfast was included but it was not.

     CPH Studio Hotel 806 kr
     Anmeldelse skrevet 10. jul. 2019
     Mer informasjon
      
     CPH Studio Hotel

     CPH Studio Hotel

     Krimsvej 29, København
       
      4,0 av 5
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Nær Amager Strand og Metro. Bra størrelse TV. Bra frokost. Pris.

      Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade
      Anmeldelse skrevet 26. aug. 2019
      Mer informasjon
       
      Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade

      Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade

      Carsten Niebuhrs Gade 11, København
        
       3,9 av 5
       2.0 av 5.0 Stjerner

       Close to the railway station. Clean and fresh. Bike rental.

       Copenhagen Island Hotel 1 354 kr
       Anmeldelse skrevet 31. jul. 2019
       Mer informasjon
        
       Copenhagen Island Hotel

       Copenhagen Island Hotel

       Kalvebod Brygge 53, København
         
        4,2 av 5
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Hotellet er et ypperlig valg om man ikke vil bo midt i sentrum, det er kun 15 min å gå til sentrum. Det ligger bra til, med et stort senter like ved, hvor man har alt man trenger.Hotellet er absolutt å anbefale😃

        Tivoli Hotel 1 341 kr
        Anmeldelse skrevet 17. sep. 2019
        Mer informasjon
         
        Tivoli Hotel

        Tivoli Hotel

        Arni Magnussons Gade 2, København
          
         4,1 av 5
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Rent og pent hotell og veldig service vennlig personale

         De beste tilbudene på fly + hotell Danmark

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.