Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Ferier i Danmark

Danmark er Europas eldste monarki og er kjent som en nasjon med trendy mote og design, gourmetrestauranter og en spennende vikingarv.

De fleste nordmenn kjenner godt til Hans Christian Andersens eventyr, som også er med å å plassere Danmark på verdenskartet. Planlegger du en reise rundt i landet, kan du med fordel besøke vikingeområdene, de overdådige slottene, en av de flere hundre øyer eller noen av de mange stedene Hans Christian Andersen skrev så kjærlig om. Dagens Danmark har naturligvis også en mer moderne og kosmopolitisk kultur, og er kjent for sin gourmetmat, innovativ design og mote.

Som de fleste nordmenn vet består Danmark av tre hoveddeler: Jylland, Fyn og Sjælland, den østlige øya hvor København ligger.

Du kan med fordel starte din Danmarkstur i København, hvor du finner severdigheter, restauranter og hoteller for enhver smak og ethvert budsjett! På kun få dager kan du oppleve mange forskjellige sider av Danmarks hovedstad, som byr på alt fra restauranter i verdensklasse til mote- og designbutikker med danske toppdesignere. Start besøket på Strøget, som i tillegg til å være Københavns pulserende hjerte også utgjør en av de lengste handlegatene i Europa. Forsett turen til Kongens Nytorv og Nyhavn, hvor Hans Christian Andersen tilbragte flere år av sitt liv, og hvor han blant annet skrev eventyret Prinsessen på erten. Hvis du planlegger å besøke en av Københavns prisvinnende restauranter, anbefales det at du bestiller et bord i god tid i forveien. En av byens mest populære restauranter er noma, som er blitt utnevnt til verdens beste restaurant mange år på rad! Byen har også mye annet å by på Michelin-restauranter, og det anbefales også å besøke byens Bib Gourmand-restauranter, Cofocos restauranter eller Madklubbens restauranter.

København utgjør naturligvis også hjertet for det danske monarkiet, og kongefamilien har sin hovedresidens på Amalienborg Slot. Med røtter helt tilbake til vikingekongene i det 10. århundre anses det danske kongehus som et av de eldste i Europa. Det kan anbefales å besøke et av hovedstadens mange slott og palasser, som inkluderer Rosenborg Slot, Fredensborg Slot, Frederiksborg Slot og Kronborg Slot. Hennes Majestet Dronning Margrethe II tilbringer vanligvis vinteren på Amalienborg Slot, som ligger i Frederiksstaden. Det ble oppført på 1700-tallet og er kjent som et av de fineste rokokkoslottene i Danmark. Se om du kan få med deg vaktskiftet når du er der, som utføres av den kongelige garde hver dag midt på dagen. På Nordsjælland finner du Fredensborg Slot, hvor kongeparet vanligvis bor om våren og høsten, og Kronborg Slot, som er verdenskjent som stedet der Shakespeares Hamlet fant sted.

Hvis du planlegger en tur ut i den danske natur, har du massevis av valgmuligheter. Du kan for eksempel besøke den dramatiske Møns Klint, en 7 kilometer lang og opptil 128 meter høy klippe på en øy sør for Sjælland. Like i nærheten finner du den sydfynske skjærgården, som inkluderer de vakre øyene Lyø, Drejø, Thurø, Ærø og Skarø. Du kan også sette kursen mot vestkystens mange vakre strender og klippeområder. Søndervig er et av de mest populære feriestedene og har et stort utvalg av sommerhus som du kan leie. Et annet naturområde som også er et besøk verdt er Vadehavet, som ble utnevnt til et offisielt verdensarvsområde av UNESCO i 2014. Det store kystområdet er sterkt påvirket av tidevannet, og huser flere millioner av fugler hele året rundt. Planlegger du at dra nordover, er et besøk i Skagen en nødvendighet. I tillegg til at det er Danmarks nordligste by, har byen spennende museer, innbydende fiskerestauranter og noen helt fantastiske naturområder, som inspirerte de berømte Skagenmalerne på 1800-tallet.

Den enkleste måten å komme seg til Danmark på er via Kastrup Lufthavn i København. Derfra kan du komme deg videre med de omfattende ferge- og tognettverkene samt adskillige busselskaper som kjører fra den ene til den andre enden av landet hver dag. Hvis du kommer på sommerferie med hele familien, kan dere også overveie å dra på sykkelferie! Danmark har flere enn 10 000 km med sykkelstier som bare venter på at bli utforsket. Det er den perfekte måten å se Danmarks storslåtte natur på, og tilbringe tid sammen med hele familien.


Guide til Danmark


De beste hotelltilbudene i Danmark

Vis alle de 6 957 overnattingsstedene i Danmark
Tivoli Hotel 1 509 kr
Anmeldelse skrevet 14. apr. 2019
Mer informasjon
 
Tivoli Hotel

Tivoli Hotel

Arni Magnussons Gade 2, København
   
  4,1 av 5
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Fint hotel med bra beliggenhet og flott skybar, restauranter og badebasseng ypperlig med barn

  CABINN Metro Hotel 813 kr
  Anmeldelse skrevet 4. jun. 2019
  Mer informasjon
   
  CABINN Metro Hotel

  CABINN Metro Hotel

  Arne Jacobsens Allé 2, København
    
   3,5 av 5
   2.0 av 5.0 Stjerner

   Sengene var bra, men dusjen kunne være litt større

   Clarion Hotel Copenhagen Airport
   Anmeldelse skrevet 22. apr. 2019
   Mer informasjon
    
   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Ellehammersvej 20, Kastrup
     
    4,5 av 5
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Det var best alt om overnatting i hotellet men flyluft servis var veldig dårlig ....

    Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade 1 235 kr
    Anmeldelse skrevet 18. mar. 2019
    Mer informasjon
     
    Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

    Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

    Bernstorffsgade 35, København
      
     4,1 av 5
     2.0 av 5.0 Stjerner

     Lite rom men valuta for pengene.

     CABINN Copenhagen
     CABINN Copenhagen

     CABINN Copenhagen

     Arni Magnussons Gade 1, København
       
      3.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i København sentrum og 2 kilometer unna Dansk designsenter, Ny Carlsberg Glyptotek og Danmarks nasjonalmuseum. Dessuten ligger Tivoli og Rådhusplassen kun 2 kilometer unna. Københavns hovedbanegård ligger 16 minutters gange unna og Nørreport stasjon ligger 29 minutters gange unna.

      Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade
      Anmeldelse skrevet 4. feb. 2019
      Mer informasjon
       
      Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade

      Wakeup Copenhagen Carsten Niebuhrs Gade

      Carsten Niebuhrs Gade 11, København
        
       3,9 av 5
       2.0 av 5.0 Stjerner

       Kurant hotell hvis du er en person rommene synes trange med to personer. Sentral og fin beliggenhet midt i København

       Imperial Hotel 1 463 kr
       Anmeldelse skrevet 23. jun. 2019
       Mer informasjon
        
       Imperial Hotel

       Imperial Hotel

       Vester Farimagsgade 9, København
         
        4,2 av 5
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Dejligt sted. Vi var mig og mine to voksne piger, på hyggetur, så vi havde bestilt en opredning på værelset til en voksen... HOLD OP en hård seng😳 Puderne og dynerne de er ikke med fjer, men syntetisk fyld, Lækkert morgenmad.👍

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen 1 100 kr
        Anmeldelse skrevet 19. mai 2019
        Mer informasjon
         
        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

        Amager Boulevard 70, København
          
         4,0 av 5
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Fin beliggenhet. Litt lite utvalg på frokost bordet

         De beste tilbudene på fly + hotell

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.