Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.


Ferier i Danmark

Danmark er Europas eldste monarki og er kjent som en nasjon med trendy mote og design, gourmetrestauranter og en spennende vikingarv.

De fleste nordmenn kjenner godt til Hans Christian Andersens eventyr, som også er med å å plassere Danmark på verdenskartet. Planlegger du en reise rundt i landet, kan du med fordel besøke vikingeområdene, de overdådige slottene, en av de flere hundre øyer eller noen av de mange stedene Hans Christian Andersen skrev så kjærlig om. Dagens Danmark har naturligvis også en mer moderne og kosmopolitisk kultur, og er kjent for sin gourmetmat, innovativ design og mote.

Som de fleste nordmenn vet består Danmark av tre hoveddeler: Jylland, Fyn og Sjælland, den østlige øya hvor København ligger.

Du kan med fordel starte din Danmarkstur i København, hvor du finner severdigheter, restauranter og hoteller for enhver smak og ethvert budsjett! På kun få dager kan du oppleve mange forskjellige sider av Danmarks hovedstad, som byr på alt fra restauranter i verdensklasse til mote- og designbutikker med danske toppdesignere. Start besøket på Strøget, som i tillegg til å være Københavns pulserende hjerte også utgjør en av de lengste handlegatene i Europa. Forsett turen til Kongens Nytorv og Nyhavn, hvor Hans Christian Andersen tilbragte flere år av sitt liv, og hvor han blant annet skrev eventyret Prinsessen på erten. Hvis du planlegger å besøke en av Københavns prisvinnende restauranter, anbefales det at du bestiller et bord i god tid i forveien. En av byens mest populære restauranter er noma, som er blitt utnevnt til verdens beste restaurant mange år på rad! Byen har også mye annet å by på Michelin-restauranter, og det anbefales også å besøke byens Bib Gourmand-restauranter, Cofocos restauranter eller Madklubbens restauranter.

København utgjør naturligvis også hjertet for det danske monarkiet, og kongefamilien har sin hovedresidens på Amalienborg Slot. Med røtter helt tilbake til vikingekongene i det 10. århundre anses det danske kongehus som et av de eldste i Europa. Det kan anbefales å besøke et av hovedstadens mange slott og palasser, som inkluderer Rosenborg Slot, Fredensborg Slot, Frederiksborg Slot og Kronborg Slot. Hennes Majestet Dronning Margrethe II tilbringer vanligvis vinteren på Amalienborg Slot, som ligger i Frederiksstaden. Det ble oppført på 1700-tallet og er kjent som et av de fineste rokokkoslottene i Danmark. Se om du kan få med deg vaktskiftet når du er der, som utføres av den kongelige garde hver dag midt på dagen. På Nordsjælland finner du Fredensborg Slot, hvor kongeparet vanligvis bor om våren og høsten, og Kronborg Slot, som er verdenskjent som stedet der Shakespeares Hamlet fant sted.

Hvis du planlegger en tur ut i den danske natur, har du massevis av valgmuligheter. Du kan for eksempel besøke den dramatiske Møns Klint, en 7 kilometer lang og opptil 128 meter høy klippe på en øy sør for Sjælland. Like i nærheten finner du den sydfynske skjærgården, som inkluderer de vakre øyene Lyø, Drejø, Thurø, Ærø og Skarø. Du kan også sette kursen mot vestkystens mange vakre strender og klippeområder. Søndervig er et av de mest populære feriestedene og har et stort utvalg av sommerhus som du kan leie. Et annet naturområde som også er et besøk verdt er Vadehavet, som ble utnevnt til et offisielt verdensarvsområde av UNESCO i 2014. Det store kystområdet er sterkt påvirket av tidevannet, og huser flere millioner av fugler hele året rundt. Planlegger du at dra nordover, er et besøk i Skagen en nødvendighet. I tillegg til at det er Danmarks nordligste by, har byen spennende museer, innbydende fiskerestauranter og noen helt fantastiske naturområder, som inspirerte de berømte Skagenmalerne på 1800-tallet.

Den enkleste måten å komme seg til Danmark på er via Kastrup Lufthavn i København. Derfra kan du komme deg videre med de omfattende ferge- og tognettverkene samt adskillige busselskaper som kjører fra den ene til den andre enden av landet hver dag. Hvis du kommer på sommerferie med hele familien, kan dere også overveie å dra på sykkelferie! Danmark har flere enn 10 000 km med sykkelstier som bare venter på at bli utforsket. Det er den perfekte måten å se Danmarks storslåtte natur på, og tilbringe tid sammen med hele familien.


Guide til Danmark


De beste hotelltilbudene i Danmark

Vis alle de 32 834 overnattingsstedene i Danmark
Ascot Hotel 1 311 kr
Anmeldelse skrevet 21. des. 2019
Mer informasjon
 
Ascot Hotel

Ascot Hotel

Studiestræde 61, København
   
  4,1 av 5
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Hyggelig hotell med sentral beliggenhet og god service.

  Skt. Petri 2 031 kr
  Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020
  Mer informasjon
   
  Skt. Petri

  Skt. Petri

  Krystalgade 22, København
    
   4,3 av 5
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Great location, friendly and professional staff, very nice rooms. Will book here again. Two things should be improved; the showers are awful, almost no waterpressure and open bathtub-solution so lot’s of water end up on the floor. And the WIFI is not good enough for a top hotel. Unstable and too ...

   Clarion Hotel Copenhagen Airport 1 740 kr
   Anmeldelse skrevet 28. jan. 2020
   Mer informasjon
    
   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Ellehammersvej 20, Kastrup
     
    4,5 av 5
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Best hotellet i område. Bor ALLTID der!!

    Scandic Falkoner 1 436 kr
    Anmeldelse skrevet 2. feb. 2020
    Mer informasjon
     
    Scandic Falkoner

    Scandic Falkoner

    Falkoner Allé 9, Frederiksberg, Hovedstaden
      
     4,5 av 5
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Var her på en konferanse. Hotellet hadde fine konferansefasiliteter, audiovisuelt utstyrsmodellen fungerte bra. Komfortable fine rom, men frokosten er midt påkrevet. Savnet stekt egg og bacon, pulvereggerøre blir ikke det samme... Beliggenhet litt utenfor sentrum, men enkelt og ta seg dit med ...

     Scandic Sydhavnen 1 159 kr
     Anmeldelse skrevet 6. jan. 2020
     Mer informasjon
      
     Scandic Sydhavnen

     Scandic Sydhavnen

     Sydhavns Plads 15, København
       
      3,7 av 5
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Værelsene var store, og resten absolutt som det skal være.ask transport til den indre by via S - toget, fungerte supert alt.

      Scandic Hvidovre 1 174 kr
      Anmeldelse skrevet 26. feb. 2020
      Mer informasjon
       
      Scandic Hvidovre

      Scandic Hvidovre

      Kettevej 4, Hvidovre
        
       3,7 av 5
       4.0 av 5.0 Stjerner

       God frokost og hyggelig betjening. Familierommet var trangt, med litt for myke senger, men det gikk fint for én natt. En del bråk fra veien om natta.

       Scandic Glostrup 1 174 kr
       Anmeldelse skrevet 13. aug. 2019
       Mer informasjon
        
       Scandic Glostrup

       Scandic Glostrup

       Roskildevej 550, Glostrup
         
        3,7 av 5
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Jeg har ett absolutt positivt inntrykk av hotellet og menneskene (personalet) som gjorde at man følte seg velkommen. Ett lite "aber", Kaffemaskinen! den mangler vanlig sort kaffe. Mange merkelige typer. siste dag kom der nesten ingen ting i koppen. Bagatell, men vanlig kaffe om morgenen er nå godt. ...

        Urban House Copenhagen by MEININGER 561 kr
        Anmeldelse skrevet 21. des. 2019
        Mer informasjon
         
        Urban House Copenhagen by MEININGER

        Urban House Copenhagen by MEININGER

        Colbjørnsensgade 11, København
          
         4,1 av 5
         2.0 av 5.0 Stjerner

         Very central in location, clean and comfortable bedrooms. Very helpful staff and ok selection for breakfast. Would definitely recommend Uban House and will come back again

         De beste tilbudene på fly

         Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.