Bilutleie Portugal

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

Portugal – populære byer

De beste leiebiltilbudene i Portugal

Finner du ikke det du leter etter?

Se alle leiebiler i Portugal
Se alle biler

Portugal er et populært reisemål for nordboere som vil på solferie. Det går hoteller i Portugal fra Norge både til Lisboa og Algarve-kysten. Men om du vil oppleve mer av landet enn det du ser fra solstolen, bør du leie bil i Portugal og kommer deg ut på veien.

Mange omtaler Portugal som et ideelt land for en bilferie. Hvis du forhåndsbestiller en leiebil i Portugal gjennom Expedia, står den og venter på deg på flyplassen når du ankommer, uten skjulte kostnader. Og ettersom Expedia tar mål av seg å være konkurransedyktig, er billig bilutleie i Portugal bare noen tastetrykk unna.

Utstyr i bilen

Portugal har omtrent de samme trafikkreglene som Norge. Det er likevel enkelte ting du bør tenke på. Som i Norge må du ha en refleksvest i bilen, og den må være tilgjengelig fra førersetet. Varseltrekant er også obligatorisk. Den skal settes ut 30 meter bak bilen ved motorstopp eller ulykker. Videre må du ha med reservelyspærer og verktøy til å bytte dem. Reservehjul er også obligatorisk. Hvis du har barn under 12 år med i bilen, har de ikke lov til å sitte i forsetet med mindre de er over 150 cm høye. I så fall må de sitte i godkjent barnesete. Bruk av setebelte er obligatorisk både i for- og baksetet, og det er førerens – ikke passasjerenes – ansvar å sørge for at påbudet overholdes. Det er ikke lov å lytte til musikk gjennom hodetelefoner mens du kjører, heller ikke bruke mobiltelefon. Begge deler kan du bli bøtelagt for.

Leiebiler i Portugal leveres med alt som trengs av utstyr og papirer. Det eneste du må sørge for selv, er et gyldig sertifikat. Borgere av land utenfor EØS må dessuten ha et internasjonalt førerkort.

Ut på veien

Med bil på reise i Portugal er det noen ting du bør være oppmerksom på. På de fleste motorveiene – A-veier med blå skilter – må du betale bompenger avhengig av distansen du kjører. Du får utlevert en billett når du kjører inn på veien, som du leverer når du kjører ut igjen. Hvis du mister billetten, eller ved en feiltakelse har kjørt inn gjennom en ”Via Verde”-inngang, kan du risikere å måtte betale for hele motorveistrekningen, selv om du bare har brukt en del av den.

En god løsning kan være å kjøpe en elektronisk bombrikke. Da slipper du å kløne med småpenger, og kan kjøre rett igjennom på ”Via Verde”-inngangene. Du får kjøpt brikker på postkontorene, på ”Via Verde”-kontorene eller på hoteller i Portugal.

Når du kjører på motorveier i Portugal, bør du være oppmerksom på at inn- og avkjørslene ofte er mye kortere enn du er vant til hjemmefra. For å unngå overraskelser, bør du derfor bremse ned i god tid før avkjørselen.

Portugal er et land der prisnivået er bekvemt for oss nordboere. Landet har en spennende kultur og historie, en rik arkitektur og vakre, varierte landskaper. Med rådene ovenfor skulle du være godt rustet for en trivelig bilferie i et blidt og trivelig land.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i Portugal?
Du behøver ikke å bekymre deg. Du kvalifiserer sannsynligvis for full refusjon hvis du varsler oss minst seks timer før det planlagte hentetidspunktet. Bestillingsbekreftelsen din inneholder informasjon om dette, og du finner også informasjon i vår kundeserviceportal. Ikke alle bestillinger kvalifiserer for en refusjon, så det kan være en god idé å lese gjennom leieavtalen for bilen.
Hva slags biler kan jeg leie i Portugal?
Travle bygater og små parkeringsplasser er ingen sak for en økonomibil, som er den mest etterspurte leiebiltypen i Portugal. Bak rattet i en av disse bilene kan du kjøre rundt i trafikken uten problemer. Disse små bilene er pålitelig, rimelige og har god drivstofføkonomi, så du får mye for pengene. Men du kan selvfølgelig utforske Portugal i nesten alle slags leiebiler, og kompakte, store og premiumbiler er blant de andre alternativene.
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i Portugal hos Expedia?
Du kan enkelt finne et fantastisk tilbud hos Expedia. Du behøver bare å velge bil, datoer samt hente- og leveringssteder. Deretter kan du sammenligne priser fra de mest populære leverandørene. Du kan oppnå enda større besparelser ved å slå sammen bestillingen av leiebil i Portugal med hotell eller flyreiser.
Hvor gammel må man være for å leie bil i Portugal?
Leiebilreglene i Portugal krever at sjåfører er over 18 år. Er du en ung sjåfør? Da kan det påløpe ekstra kostnader, og begrensninger kan gjelde. Mange bilutleiebyråer krever nemlig et ekstra gebyr hvis man er ung, i tillegg til prisen for å leie bilen. En av begrensningene kan dreie seg om hvilke biltyper unge sjåfører har lov til å leie. Aldersgrensene kan variere fra leiebilbyrå til leiebilbyrå, så det er lurt å sjekke dette før du bestiller.
Hva trenger jeg for å leie bil i Portugal?
Det aller viktigste er førerkort og kredittkort i ditt navn. Mange leiebilselskaper tilbyr også forsikring, noe som er valgfritt. Du må imidlertid legge frem bevis på alternativ forsikring hvis du ikke vil bruke den. Vi anbefaler at du sjekker dette på forhånd for å unngå unødvendige problemer.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i Portugal?
Det kan du. Expedia samarbeider med pålitelige bilutleiebyråer som tilbyr ukentlig og månedlig utleie av alle biltyper. Gå til siden vår for leiebiler for langtidsleie, og oppdag hver krok og krik av Portugal – og andre steder!
Hvor kan jeg leie bil i Portugal hvis jeg er under 25?
Dette avhenger av leiebilselskapene i Portugal. De har ofte ulike regler når det gjelder alder. Hvis du har funnet en leverandør som leier ut biler til sjåfører under 25, må du vite at det kan kreves ekstra gebyrer. Finn ut hvor mye det er snakk om, før du bestiller en bil.

Opplev nye steder med Expedia