Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Bilutleie i Portugal

Jeg har en rabattkode

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Portugal er et populært reisemål for nordboere som vil på solferie. Det går hoteller i Portugal fra Norge både til Lisboa og Algarve-kysten. Men om du vil oppleve mer av landet enn det du ser fra solstolen, bør du leie bil i Portugal og kommer deg ut på veien.

Mange omtaler Portugal som et ideelt land for en bilferie. Hvis du forhåndsbestiller en leiebil i Portugal gjennom Expedia, står den og venter på deg på flyplassen når du ankommer, uten skjulte kostnader. Og ettersom Expedia tar mål av seg å være konkurransedyktig, er billig bilutleie i Portugal bare noen tastetrykk unna.

Utstyr i bilen

Portugal har omtrent de samme trafikkreglene som Norge. Det er likevel enkelte ting du bør tenke på. Som i Norge må du ha en refleksvest i bilen, og den må være tilgjengelig fra førersetet. Varseltrekant er også obligatorisk. Den skal settes ut 30 meter bak bilen ved motorstopp eller ulykker. Videre må du ha med reservelyspærer og verktøy til å bytte dem. Reservehjul er også obligatorisk. Hvis du har barn under 12 år med i bilen, har de ikke lov til å sitte i forsetet med mindre de er over 150 cm høye. I så fall må de sitte i godkjent barnesete. Bruk av setebelte er obligatorisk både i for- og baksetet, og det er førerens – ikke passasjerenes – ansvar å sørge for at påbudet overholdes. Det er ikke lov å lytte til musikk gjennom hodetelefoner mens du kjører, heller ikke bruke mobiltelefon. Begge deler kan du bli bøtelagt for.

Leiebiler i Portugal leveres med alt som trengs av utstyr og papirer. Det eneste du må sørge for selv, er et gyldig sertifikat. Borgere av land utenfor EØS må dessuten ha et internasjonalt førerkort.

Ut på veien

Med bil på reise i Portugal er det noen ting du bør være oppmerksom på. På de fleste motorveiene – A-veier med blå skilter – må du betale bompenger avhengig av distansen du kjører. Du får utlevert en billett når du kjører inn på veien, som du leverer når du kjører ut igjen. Hvis du mister billetten, eller ved en feiltakelse har kjørt inn gjennom en ”Via Verde”-inngang, kan du risikere å måtte betale for hele motorveistrekningen, selv om du bare har brukt en del av den.

En god løsning kan være å kjøpe en elektronisk bombrikke. Da slipper du å kløne med småpenger, og kan kjøre rett igjennom på ”Via Verde”-inngangene. Du får kjøpt brikker på postkontorene, på ”Via Verde”-kontorene eller på hoteller i Portugal.

Når du kjører på motorveier i Portugal, bør du være oppmerksom på at inn- og avkjørslene ofte er mye kortere enn du er vant til hjemmefra. For å unngå overraskelser, bør du derfor bremse ned i god tid før avkjørselen.

Portugal er et land der prisnivået er bekvemt for oss nordboere. Landet har en spennende kultur og historie, en rik arkitektur og vakre, varierte landskaper. Med rådene ovenfor skulle du være godt rustet for en trivelig bilferie i et blidt og trivelig land.