Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 895 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Fly til Portugal

Fly til Portugal

Du kommer deg lett med fly til Portugal fra norske flyplasser, og det tilbys flere regelmessige flyvninger i høysesongen til ulike destinasjoner i dette vakre landet. Expedia kan tilby billige flybilletter til Portugal, og bestiller du overnatting og leie av bil i samme slengen, kan du spare penger.

Portugal ligger ved Atlanterhavet og har en variert natur og et behagelig klima stort sett året rundt. I den siste delen av middelalderen var landet et av Europas rikeste og mektigste, noe det først og fremst kunne takke sin utmerkede beliggenhet og lange kyst for. Selv om handel fremdeles er viktig for Portugal, er turismen blitt en av de viktigste næringsveiene for landet de siste årene.

Flyvninger til Portugal fra flyplasser i Norge

Du kan fly direkte fra Oslo Lufthavn (OSL) til Lisboa og Faro i turistsesongen, og flyturen tar ca. 4 timer. Reiser du om vinteren, tidlig på våren eller sent på høsten, eller reiser du fra en annen norsk flyplass, må du belage deg på å måtte bytte fly, noe du kan gjøre i blant annet Stockholm eller Frankfurt.

De fleste turistene bestiller flyvninger til Portugal i perioden mai–september, som byr på det beste været. Vil du finne billige flyreiser til Portugal, kan det således lønne seg å være tidlig ute med bestillingen hvis du vil reise hit i denne perioden. Det kan dessuten være en god idé å prøve å unngå å reise hit i fellesferien om sommeren.

Fly til Lisboa lufthavn (LIS) eller Faro lufthavn (FAO)

Lisboa lufthavn (LIS) er Portugals største internasjonale flyplass, og du vil lett kunne finne en flyvning videre til en annen destinasjon i Europa herfra etter endt opphold i Lisboa. Faro lufthavn (FAO) er en mindre og mer turistrettet flyplass som er langt travlere i turistsesongen enn ellers om året.

Lisboa lufthavn (LIS) ligger ca. 5 kilometer nord for Lisboa. Fra flyplassen kommer du deg raskt inn til sentrum med buss eller drosje. Faro lufthavn (FAO) ligger rundt 4 kilometer øst for Faro sentrum. Du kommer deg inn til Faro med buss eller drosje fra flyplassen, og skal du videre til en annen by langs Algarvekysten, går det flere busser fra Faro sentrum som du kan ta.

Hvor du kan overnatte

Etter at du har bestemt deg for datoene for din flyreise til Portugal, kan du se nærmere på hvor du vil overnatte. Overnatter du i vakre Lisboa, vil du befinne deg i kort avstand fra kjente attraksjoner som Mosteiro dos Jerónimos og Torre de Belém og ha en rekke muligheter til å oppleve tradisjonell fado. Velger du i stedet å overnatte i solbyen Faro, vil du ha kort vei til innbydende strender og et livlig uteliv om sommeren. Det finnes dessuten en rekke andre attraktive feriebyer langs Algarvekysten som du kan overnatte i, som Albufeira ¬¬¬og Portimão, som begge ligger vest for Faro.

Uavhengig av hvor i Portugal du foretrekker å overnatte, kan du kan finne gode tilbud på hoteller og flyvninger på Expedia.