Bilutleie i Island

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

De fleste hoteller er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Island – populære byer

Leiebil på Island er et must hvis du skal utforske dette spennende landet. Jernbane finnes ikke, det går ikke busser over alt. Bilutleie på Island finner du først og fremst på Keflavik lufthavn, om lag fire mil fra Reykjavik. Hvis du bestiller gjennom Expedia, står bilen og venter på deg når du lander, og det er ingen skjulte kostnader forbundet med leiebiler på Island gjennom Expedia.

Når du kommer med fly til Island, lander du på en øy midt ute i Nord-Atlanteren. Den er vulkansk, og ligger dessuten midt i skjæringspunktet mellom to kontinentalplater som stadig flytter på seg. I tillegg ligger øya over et varmepunkt.

Med bil på Island

Alle disse kreftene har bidratt til å forme et landskap du knapt finner noen andre steder. Når du kjører rundt med bil på Island, vil du se at det flere steder ryker opp av bakken. Store områder er fullstendig dekket av svart lava, flere meter tykk. Geysirer spruter opp fra jordas indre, og side om side med isbreer renner varme elver nedover fjellsidene. Med en billig leiebil på Island har du store naturopplevelser innen rekkevidde.

Legg opp en reiserute

Du bør tenke igjennom hva slags bil du trenger når du er på en reise i Island. Landet har én eneste riksvei, som går i en ring rundt hele landet – langs kysten på sørsiden, og litt lenger inn i landet på nordsiden. Hele ringveien er om lag 133 mil lang, og er for det meste asfaltert. Hvis du skal holde deg på den, kan du greie deg med en vanlig bil. Hvis du derimot har tenkt å utforske innlandet, trenger du en kraftigere doning. Kjøring på innlandsveiene er en barsk og morsom erfaring, og kan by på store og særegne naturopplevelser. Men det er all grunn til å holde lav fart og tilpasse kjøringen etter forholdene. Fartsgrensen på innlandsveiene er 80 km/t, og firehjulstrekker er faktisk nødvendig for at forsikringen skal gjelde der. Det er ikke uten grunn. De fleste innlandsveiene er grusveier med løst veidekke av svært varierende kvalitet, og det er ikke alltid broer over elvene. Off-road-kjøring er forbudt av hensyn til det sårbare landskapet, og straffes med høye bøter. De fleste innlandsveiene er stengt fra september til midten av juni, noen til og med lenger. Hvis du legger opp en reiserute på forhånd, blir det lettere å finne ut hva slags bil du bør velge når du skal leie bil på Island. Planlegging av dagsetapper på forhånd kan også være lurt med tanke på å finne hotell i Island som passer med etappene. Utenfor Reykjavik er landet sparsomt befolket, og hotellkapasiteten er ikke like stor alle steder.

Ting å være klar over

Bruk av setebelter er påbudt både i for- og baksetet, og frontlysene må være på både dag og natt, som i Norge. Fartsgrensen i byene er 50 km/t, 80 km/t på grusveier og 90 km/t på asfaltveier. Det er sjelden manuelle fartskontroller på Island, men det er tett med fotobokser, og fartsoverskridelser kan gi harde bøter.