Bilutleie Island

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

Island – populære byer

Leiebil på Island er et must hvis du skal utforske dette spennende landet. Jernbane finnes ikke, det går ikke busser over alt. Bilutleie på Island finner du først og fremst på Keflavik lufthavn, om lag fire mil fra Reykjavik. Hvis du bestiller gjennom Expedia, står bilen og venter på deg når du lander, og det er ingen skjulte kostnader forbundet med leiebiler på Island gjennom Expedia.

Når du kommer med fly til Island, lander du på en øy midt ute i Nord-Atlanteren. Den er vulkansk, og ligger dessuten midt i skjæringspunktet mellom to kontinentalplater som stadig flytter på seg. I tillegg ligger øya over et varmepunkt.

Med bil på Island

Alle disse kreftene har bidratt til å forme et landskap du knapt finner noen andre steder. Når du kjører rundt med bil på Island, vil du se at det flere steder ryker opp av bakken. Store områder er fullstendig dekket av svart lava, flere meter tykk. Geysirer spruter opp fra jordas indre, og side om side med isbreer renner varme elver nedover fjellsidene. Med en billig leiebil på Island har du store naturopplevelser innen rekkevidde.

Legg opp en reiserute

Du bør tenke igjennom hva slags bil du trenger når du er på en reise i Island. Landet har én eneste riksvei, som går i en ring rundt hele landet – langs kysten på sørsiden, og litt lenger inn i landet på nordsiden. Hele ringveien er om lag 133 mil lang, og er for det meste asfaltert. Hvis du skal holde deg på den, kan du greie deg med en vanlig bil. Hvis du derimot har tenkt å utforske innlandet, trenger du en kraftigere doning. Kjøring på innlandsveiene er en barsk og morsom erfaring, og kan by på store og særegne naturopplevelser. Men det er all grunn til å holde lav fart og tilpasse kjøringen etter forholdene. Fartsgrensen på innlandsveiene er 80 km/t, og firehjulstrekker er faktisk nødvendig for at forsikringen skal gjelde der. Det er ikke uten grunn. De fleste innlandsveiene er grusveier med løst veidekke av svært varierende kvalitet, og det er ikke alltid broer over elvene. Off-road-kjøring er forbudt av hensyn til det sårbare landskapet, og straffes med høye bøter. De fleste innlandsveiene er stengt fra september til midten av juni, noen til og med lenger. Hvis du legger opp en reiserute på forhånd, blir det lettere å finne ut hva slags bil du bør velge når du skal leie bil på Island. Planlegging av dagsetapper på forhånd kan også være lurt med tanke på å finne hotell i Island som passer med etappene. Utenfor Reykjavik er landet sparsomt befolket, og hotellkapasiteten er ikke like stor alle steder.

Ting å være klar over

Bruk av setebelter er påbudt både i for- og baksetet, og frontlysene må være på både dag og natt, som i Norge. Fartsgrensen i byene er 50 km/t, 80 km/t på grusveier og 90 km/t på asfaltveier. Det er sjelden manuelle fartskontroller på Island, men det er tett med fotobokser, og fartsoverskridelser kan gi harde bøter.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i Island?
Vi forstår at planer kan endres, og at fleksibilitet er viktig. Derfor gir de fleste bestillinger muligheten til full refusjon hvis du avbestiller minimum seks timer i forkant av henting. Det kan være en god idé å se gjennom bilens leieavtale, da det finnes visse unntak. Hvis du ikke finner svaret, kan du besøke vår kundeservice.
Hva slags biler kan jeg leie i Island?
Store SUV-er, smarte minibiler eller noe luksuriøst … Sett deg bak rattet i den bilen du drømmer om! Økonomi er den foretrukne biltypen i Island. En økonomibil er smart, har lavt drivstofforbruk og er lekende lett å parkere, noe som gjør den til en drøm å komme seg rundt med i travle bygater. Og det kanskje aller beste er at prisen er overkommelig. Det betyr at du har mer penger du kan bruke på andre ting, for eksempel å utforske så mye av stedet som overhodet mulig
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i Island hos Expedia?
Ta en titt på vurderinger og anmeldelser, velg bilen du foretrekker, og sammenlign tilbudene fra de ledende leverandørene. Expedia gjør det enkelt å finne fantastiske priser på leiebil. Slå sammen bestillingen av leiebil i Island med bestilling av fly og hotell, og start turen med ekstra penger i lommeboken.
Hvor gammel må man være for å leie bil i Island?
Du må være minst 20 år. Det er imidlertid noen aldersrelaterte begrensninger det er lurt å vite om før du bestiller leiebil i Island. Hvis du er ung, krever de fleste leverandører et ekstra gebyr per dag, og biltypene du kan leie, er ofte begrenset. Beløpet og aldersgrensen som gjelder, kan imidlertid variere fra leverandør til leverandør, og derfor er det en god idé å sammenligne regler.
Hva trenger jeg for å leie bil i Island?
To ting: gyldig førerkort og kredittkort i ditt navn. Mange leiebilselskaper tilbyr også forsikring, noe som er valgfritt. Du må imidlertid legge frem dokumentasjon på en alternativ forsikring hvis du ikke vil bruke den. Vi anbefaler at du sjekker dette på forhånd for å unngå problemer.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i Island?
Ja, så du slipper å bestille den samme leiebilen på nytt når du er halvveis i ferien. Klikk deg til siden vår for langtidsleie av biler og oppgi reiseinformasjonen din for å finne en bil som er din i over en måned.
Hvor kan jeg leie bil i Island hvis jeg er under 25?
Hvis du er en yngre sjåfør på utkikk etter en bil å leie i Island, bør du ta en titt på betingelsene og vilkårene til de forskjellige leiebilselskapene du vurderer. Noen leier kanskje ut til sjåfører under 25, mens andre ikke gjør det. Du må kanskje betale ekstra hvis du er mellom 21 og 24. For å unngå uventede kostnader når du skal betale, er det lurt å vite på forhånd om du må betale noe ekstra.

Opplev nye steder med Expedia