Starten på sidens hovedinnhold

Oslo

Kjent for Shopping, Museer og Skyskrapere

Vår vakre hovedstad er kjent for sine museer, sin sjøfartshistorie og sitt vakre landskap.

Slik kommer du deg til Oslo

Med sine mange kulturelle attraksjoner, kafeer og utesteder har Oslo atmosfæren og energien til en typisk storby, mens nærheten til naturen gir den en frisk og enkel sjarm. Hovedstaden vår er en kompakt by der den ligger i den nordlige enden av Oslofjorden og ved grensen til den vakre Nordmarka.

Oslo er en av verdens dyreste byer men har likevel mye interessant å lokke med. Byen er ofte på listen over Europas beste byer å bo i sett ut fra livskvaliteten.

Nordiske eventyrere bidro til Oslos rike sjøfartstradisjoner, fra vikingtoktene i det nordlige Europa til de legendariske reisene til oppdagerne Roald Amundsen og Thor Heyerdahl. Bli kjent med byens maritime arv gjennom et besøk til Bygdøy.

Reis tusen år tilbake i tid for å se skipene fra 800-tallet i Vikingskipshuset. Dra til Frammuseet og stå på dekket til skipet som brakte Amundsen til Sydpolen. Et annet eksempel på den norske eventyrånden finner du i Kon-Tiki Museet. Museet huser blant annet flåten som i sin tid fraktet Heyerdahl og fem andre personer tusenvis av mil over Stillehavet.

Oslofolket elsker å være ute i frisk luft, men hovedstaden er også regne som et kulturelt senter. Det arrangeres en rekke forestillinger hvert år på de mange nattklubbene, teatrene, konsertscenene og museumsområdene i byen. Du kan få med deg en opera- eller ballettforestilling i Operahuset. Se verkene til kjente norske kunstnere i Rådhuset og Oslo domkirke.

De fleste attraksjonene finner du i sentrum og ikke langt fra hverandre. Hvis du har tenkt til å bruke offentlige transportmidler flere ganger, bør du vurdere å anskaffe deg et Oslo Pass. Det gir deg rett til å reise så mye du vil med trikk, buss, t-bane, tog og ferger, og det gir deg dessuten gratis adgang til mange museer. Passet gir deg i tillegg rabatter på restauranter og ulike aktiviteter.

Aktiviteter i Oslo

Skaff deg billetter til et show på Operahuset i Oslo, et populært teater i Oslo. Området har teatre og interessante museer du bør oppleve.

Denne store hallen er det permanente hvilestedet for tre store vikingskip som en gang i tiden brakte frykt over den nordlige delen av Europa.

Etter et besøk ved Det kongelige slott bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Oslo. Området har teatre og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Dette tidligere verftområdet er nå et populært underholdnings-, shopping- og restaurantområde ved Oslofjorden.

Dette museet tar i bruk interaktive installeringer og ulike typer teknologi i sin fremstilling av vinnerne av Nobels fredspris.

Oslo rådhus er bare én av severdighetene i Oslo, så pass på at du også får med deg noe av det andre stedet har å by på! Området har teatre du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Opplev en istunnel og et skip fra innsiden og se hvordan de norske oppdagerne overlevde på jordas kaldeste sted.

Dette museet ble grunnlagt av oppdageren Thor Heyerdahl og huser selvlagde fartøy som tok ham med på historiske reiser over havene.

Billetter og turer

Dra ut på en premium-tur til Oslo som omfatter de største attraksjonene i Norges hovedstad, en profesjonell lokal guide og transport i moderne buss.

Billetter og turer

Opplev Oslo, Norges fascinerende, grønne hovedstad, fra toppen av en toetasjes buss. Hopp av og på bussen når du vil, og utforsk museer med alt fra folkekunst til skipsbygging mens du nyter den fantastiske arkitekturen i den norske storbyen.

Billetter og turer

Oslo er en by i stadig utvikling. Du kan lære om byens historie i Akershus festning fra middelalderen, og samtidig kan du se store byggeprosjekter i «Barcode», som ligger i Bjørvika. Oslofjorden, de urbane områdene og de omkringliggende skogene kjennetegner denne unike byen – i tillegg til kontrastene.

Billetter og turer

Bruk dette sightseeingcruisekortet for å komme deg til Oslos attraksjoner på en unik måte samtidig som du kan nyte en vakker panoramautsikt utover byen. Gå om bord i denne treseilbåten så mange ganger du bare vil langs ruten med 4 sentrale stopp.

Billetter og turer

Hvis du har begrenset med tid, vil denne turen i Oslo være den ideelle måten å se det beste av hva byen har å tilby. Se de viktigste landemerkene i sentrum av byen, ta et bilde av den fantastiske Holmenkollbakken, og beundre de flotte kunstverkene til Gustav Vigeland.

Billetter og turer

Opplev Oslo, landets over 1000 år gamle hovedstad, fra øverste etasje i en toetasjes sightseeingbuss på denne turen. I ditt eget tempo kan du utforske museer med alt fra folkekunst til skipsbygging, mens du beundrer arkitekturen i denne norske storbyen.

De beste områdene å besøke i Oslo

Hvilke andre steder er som Oslo?

Se lignende reisemål som du kanskje vil like