Oslo

Reiseguide
Operahuset i Oslo som inkluderer nattbilder, moderne arkitektur og teater

Videoreiseguide til Oslo

Vår vakre hovedstad er kjent for sine museer, sin sjøfartshistorie og sitt vakre landskap.

Med sine mange kulturelle attraksjoner, kafeer og utesteder har Oslo atmosfæren og energien til en typisk storby, mens nærheten til naturen gir den en frisk og enkel sjarm. Hovedstaden vår er en kompakt by der den ligger i den nordlige enden av Oslofjorden og ved grensen til den vakre Nordmarka. Oslo er en av verdens dyreste byer men har likevel mye interessant å lokke med. Byen er ofte på listen over Europas beste byer å bo i sett ut fra livskvaliteten.

Nordiske eventyrere bidro til Oslos rike sjøfartstradisjoner, fra vikingtoktene i det nordlige Europa til de legendariske reisene til oppdagerne Roald Amundsen og Thor Heyerdahl. Bli kjent med byens maritime arv gjennom et besøk til Bygdøy.

Reis tusen år tilbake i tid for å se skipene fra 800-tallet i Vikingskipshuset. Dra til Frammuseet og stå på dekket til skipet som brakte Amundsen til Sydpolen. Et annet eksempel på den norske eventyrånden finner du i Kon-Tiki Museet. Museet huser blant annet flåten som i sin tid fraktet Heyerdahl og fem andre personer tusenvis av mil over Stillehavet.

Oslofolket elsker å være ute i frisk luft, men hovedstaden er også regne som et kulturelt senter. Det arrangeres en rekke forestillinger hvert år på de mange nattklubbene, teatrene, konsertscenene og museumsområdene i byen. Du kan få med deg en opera- eller ballettforestilling i Operahuset. Se verkene til kjente norske kunstnere i Rådhuset og Oslo domkirke.

De fleste attraksjonene finner du i sentrum og ikke langt fra hverandre. Hvis du har tenkt til å bruke offentlige transportmidler flere ganger, bør du vurdere å anskaffe deg et Oslo Pass. Det gir deg rett til å reise så mye du vil med trikk, buss, t-bane, tog og ferger, og det gir deg dessuten gratis adgang til mange museer. Passet gir deg i tillegg rabatter på restauranter og ulike aktiviteter.

Discover neighborhoods in Oslo

Oslo rådhus som viser bukt eller havn, administrativ bygning og by

Oslo sentrum

4/5(518 anmeldelser av området)

Spennende museer er bare én av grunnene til at Oslo sentrum er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet Stortinget, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Christiania Torv trikkestasjon eller Wessels Plass trikkeholdeplass.

Oslo sentrum
Slottsparken som inkluderer dam

Oslo sentrum

Oslo sentrum kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Nasjonalteateret og Chat Noir. For å se mer av Oslo er det bare å hoppe på metroen på Nationaltheatret holdeplass eller Tullinløkka trikkeholdeplass.

Oslo sentrum
Oslo fasiliteter samt innendørs

Sentrum

Når du først er i Sentrum, bør du få med deg severdigheter som Oslo rådhus og Chat Noir, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen fra Kontraskjæret trikkestasjon eller Christiania Torv trikkestasjon.

Sentrum
Default Image

Fornebu

Livemusikk og vakre strender er bare noe av det som gjør Fornebu verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Telenor Arena og Oslofjorden.

Fornebu
Operahuset i Oslo som viser nattbilder, moderne arkitektur og teater

Gamle Oslo

3/5(8 anmeldelser av området)

Spennende butikker, god mat og spennende museer er bare noe av det som trekker folk til Gamle Oslo. Mens du er her, bør du også få med deg