Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Oslo

Reiseguide
Operahuset i Oslo som viser moderne arkitektur, by og teater

Vår vakre hovedstad er kjent for sine museer, sin sjøfartshistorie og sitt vakre landskap.

Med sine mange kulturelle attraksjoner, kafeer og utesteder har Oslo atmosfæren og energien til en typisk storby, mens nærheten til naturen gir den en frisk og enkel sjarm. Hovedstaden vår er en kompakt by der den ligger i den nordlige enden av Oslofjorden og ved grensen til den vakre Nordmarka.

Oslo er en av verdens dyreste byer men har likevel mye interessant å lokke med. Byen er ofte på listen over Europas beste byer å bo i sett ut fra livskvaliteten.

Nordiske eventyrere bidro til Oslos rike sjøfartstradisjoner, fra vikingtoktene i det nordlige Europa til de legendariske reisene til oppdagerne Roald Amundsen og Thor Heyerdahl. Bli kjent med byens maritime arv gjennom et besøk til Bygdøy.

Reis tusen år tilbake i tid for å se skipene fra 800-tallet i Vikingskipshuset. Dra til Frammuseet og stå på dekket til skipet som brakte Amundsen til Sydpolen. Et annet eksempel på den norske eventyrånden finner du i Kon-Tiki Museet. Museet huser blant annet flåten som i sin tid fraktet Heyerdahl og fem andre personer tusenvis av mil over Stillehavet.

Oslofolket elsker å være ute i frisk luft, men hovedstaden er også regne som et kulturelt senter. Det arrangeres en rekke forestillinger hvert år på de mange nattklubbene, teatrene, konsertscenene og museumsområdene i byen. Du kan få med deg en opera- eller ballettforestilling i Operahuset. Se verkene til kjente norske kunstnere i Rådhuset og Oslo domkirke.

De fleste attraksjonene finner du i sentrum og ikke langt fra hverandre. Hvis du har tenkt til å bruke offentlige transportmidler flere ganger, bør du vurdere å anskaffe deg et Oslo Pass. Det gir deg rett til å reise så mye du vil med trikk, buss, t-bane, tog og ferger, og det gir deg dessuten gratis adgang til mange museer. Passet gir deg i tillegg rabatter på restauranter og ulike aktiviteter.

Videoreiseguide til Oslo

Discover neighborhoods in Oslo

Clarion Hotel The Hub
Clarion Hotel The Hub
4 out of 5
Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
Prisen er 1 711 kr per natt fra 22. aug. til 22. aug.
Dette hotellet ligger i Oslo sentrum og 5 minutters gange unna Oslo City kjøpesenter og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Operahuset i Oslo og Nobel-senteret kun ...
4.4/5Excellent! (1,591 anmeldelser)
"Hotellet er noenlunde nytt og ligger glimrende plassert. Forholdsvis høy standard og store fine rom. Fin bar i 13. etasje. Vi savnet et skikkelig klesskap og dessverre var det kloakklukt på badet stort sett hele tiden. Heldigvis var det mulig å åpne et vindu som løste problemet. Alt i alt, er bra ..."

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2021

Clarion Hotel The Hub
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen
Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen
4 out of 5
Hotelveien, Gardermoen, Ullensaker
Prisen er 1 795 kr per natt fra 6. aug. til 6. aug.
Dette hotellet ligger i Ullensaker og 52 kilometer unna Norsk varemesse, Operahuset i Oslo og Munch-museet. Dessuten ligger Oslo Spektrum og Nobel-senteret 52 ...
4.3/5Excellent! (2,403 anmeldelser)
"Helt fantastisk!"

Anmeldelse skrevet 2. jun. 2021

Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
5 out of 5
Karl Johansgate 31, Oslo
Prisen er 2 110 kr per natt fra 1. sep. til 1. sep.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Oslo sentrum og 10 minutters gange unna Karl Johans gate, Nobel-senteret og Det kongelige slott. Dessuten ligger Oslo ...
4.4/5Wonderful! (937 anmeldelser)
"."

Anmeldelse skrevet 24. jul. 2021

Grand Hotel Oslo
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Forenom Aparthotel Oslo
Forenom Aparthotel Oslo
3.5 out of 5
Lakkegata 3, Oslo
Prisen er 1 057 kr per natt fra 1. sep. til 1. sep.
Denne leiligheten ligger i Oslo sentrum og 5 minutters gange unna Interkulturelt museum og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Operahuset i Oslo og Munch-museet kun ...
4.1/5Very Good! (435 anmeldelser)
Jeg kommer igjen!
"Veldig fint hotell, det er moderne og kult. Det ligger veldig godt til like ved Oslo S. Og alt er i gang avstand. Dette er andre gang jeg er her, og trives godt med å bo der. Eneste minus er at de ikke har matservering slik at du må ut å handle alt og tilberede det på rommet. Parkering kan være vanskelig, ..."

Anmeldelse skrevet 14. mar. 2021

Forenom Aparthotel Oslo
Bjørvika Apartments - Frognerveien 1
Bjørvika Apartments - Frognerveien 1
3.5 out of 5
1 Frognerveien, Oslo, Oslo
Prisen er 2 039 kr per natt fra 1. sep. til 1. sep.
Denne leiligheten ligger i Frogner og 10 minutters gange unna Nasjonalbiblioteket og Det kongelige slott. Dessuten ligger Aker brygge og Nobel-senteret kun 15 ...
4.7/5Exceptional! (10 anmeldelser)
Frognerveien 1
"Flott leilighet, gid plass, bra beliggenhet og godt renhold. Mye bråk fra en boks rett på yttersiden av soveromsvinduet."

Anmeldelse skrevet 25. jul. 2021

Bjørvika Apartments - Frognerveien 1
Anker Apartment – Sentrum
Anker Apartment – Sentrum
3 out of 5
Storgata 53H, Oslo
Prisen er 791 kr per natt fra 15. aug. til 15. aug.
Dette vandrerhjemmet ligger i Oslo sentrum og 10 minutters gange unna Rockefeller og Oslo Spektrum. Dessuten ligger Operahuset i Oslo og Munch-museet kun 2 kilometer ...
3.5/5Good! (985 anmeldelser)
Alt i alt trivdes vi!
"Hadde vært fint om dere gir beskjed om at sengetøy må betales! Resepsjonisten smilte en gang i løpet av den tiden vi var her. Det fantes heller ingenting å drikke av, spise av & jeg lurer på hva som er hensikten med et hotellrom med kjørn, uten kasseroller etc."

Anmeldelse skrevet 3. mar. 2020

Anker Apartment – Sentrum
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Oslo

Populære aktiviteter i Oslo

Byer nær Oslo