Møre og Romsdal

Norge
Ålesund, Møre og Romsdal som viser kirkegård
Ålesund ligger flott plassert ved kysten av Sunnmøre. Byen ble i 2007 kåret til Norges vakreste by av landets befolkning og er kjent for sin bebyggelse i jugendstil.

Fjordlandskapet i Ålesund er virkelig spektakulært, og det er på UNESCOs liste over verdensarvområder – noe som sier sitt. Komiteen sa i sin begrunnelse at dette fjordlandskapet måtte være noe av det vakreste man kan se på kloden, så da er det kanskje ikke så rart mange velger å reise til Ålesund! Arkitekturen i byen er også noe helt for seg selv, og det skyldes i stor grad at byen måtte bygges opp igjen etter brannen i 1904.

Gå rundt i sentrum og beundre de flotte husene i jugendstil, som domineres av flotte utsmykninger, spir og tårn. I tillegg er det mye annet spennende å gjøre når du er på ferie i Ålesund. Naturopplevelser står imidlertid i fokus, så bli med på en arrangert tur til den fantastiske Geirangerfjorden, som bare ligger noen timer unna Ålesund.

Ta en tur opp til Fjellstua for å få full oversikt over området. Dette er en restaurant på toppen av et fjell i Ålesund, hvor man kan nyte en fantastisk utsikt over byen og fjorden. Du velger selv om du vil gå trappene opp eller kjøre. Det er et eget utsiktsområde ved Fjellstua, så det er ikke nødvendig å besøke restauranten hvis man bare foretrekker litt frisk luft.

Hvis du har planer om å shoppe i løpet av din weekendtur til Ålesund, er gågaten Kongens gate et godt utgangspunkt. Som med alt annet i Ålesund, er den en virkelig vakker gågate. Se derfor også på omgivelsene når du rusler nedover gaten – ikke bare i butikkene. Hvis du er ute etter håndverk, kunst og mote, er Kipervika stedet for deg. Det er det perfekte stedet for å kjøp med noen suvenirer til venner og familie.

Besøk også Atlanterhavsparken i løpet av oppholdet ditt – her finner du nemlig et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Akvariet ligger omtrent tre kilometer utenfor Ålesund, på Tueneset ved Skarbøvika.

Uansett om du velger å tilbringe noen dager eller uker i Ålesund, vil du forlate denne fantastiske byen med en rekke dype inntrykk. Den storslåtte naturen i området er noe alle bør oppleve i løpet av livet.

Møre og Romsdal – populære byer

Ålesund kirke fasiliteter samt historisk arkitektur
Ålesund
Kjent for Sjø, Turer og Museer
Liker du opplevelsesturer, museer og havneområder? Dra til Ålesund!

Grunner til å reise

  • Aksla Utsiktspunkt
  • Ålesund kirke
  • Ålesund museum
Geiranger fasiliteter samt elv eller bekk og fjell
Stranda
Kjent for Utflukter, Fjell og Spa
Idyllisk plassert blant fjord og fjell, er Stranda kanskje aller mest kjent som hjemstedet til bygda Geiranger, der turister lar seg imponere over spektakulær natur.

Grunner til å reise

  • Geirangerfjorden
  • Geiranger kirke
  • Norsk Fjordsenter
Rauma