Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

TrondheimNorway

Denne universitetsbyen med sine historiske trehus, museer, broer og fjell rundt tiltrekker seg mange pilegrimer takket være Nidarosdomen.

Trondheim ligger der hvor Nidelva løper ut i Trondheimsfjorden. Du kan besøke byens historiske steder, kulturelle utstillinger og livlige barer. Takket være sin beliggenhet ved fjorden og i nærheten av skog og fjell er Trondheim dessuten et utmerket sted for en svømmetur, en fottur eller en tur på ski i vakre omgivelser.

Byens mest kjente attraksjon, Nidarosdomen, har tiltrukket seg pilegrimer siden 1000-tallet. Mang en vandrer tar fremdeles den dag i dag den 640 kilometer lange turen fra Oslo for å besøke gravstedet til Olav Den Hellige. I juli kan du oppleve Olavfestdagene, som byr på et historisk marked, forestillinger, konserter og utstillinger.

Like ved Nidarosdomen finner du Erkebispegården og Regalierommet, hvor du kan se kronregaliene. Du finner også arkeologiske funn her.

Ta med deg kameraet ditt og spaser over Gamle bybro og under Lykkens portal på veien til Bakklandet. Dette pittoreske området med fargerike trehus, butikker og restauranter er ett av Trondheims mest populære steder.

Trondheims mange museer viser byens maritime, kunstneriske, religiøse og middelalderske historie. Hvis du liker musikk, bør du se de mange instrumentene i Ringve Musikkmuseum og bli bedre kjent med populærmusikken i museet Rockheim.

Om sommeren kan du hoppe på en båt fra fiskemarkedet på Ravnkloa og dra til den nærliggende Munkholmen. Denne lille øya ble brukt som sted for henrettelser i vikingtiden og hadde en festning og et kloster, men i dag er det et avslappende og rolig sted hvor du kan sitte på kafeen eller slappe av på stranden.

Du kan oppleve Trondheim til fots eller på sykkel, og det finnes også busser og trikker som du kan ta. Sykkelheisen Trampe Cyclocable hjelper deg med å komme deg opp den bratte Brubakken. På toppen kan du utforske Kristiansten festning fra 1600-tallet. En annen, mer moderne stolthet er det 120 meter høye Tyholttårnet.

Du kan også ta offentlige transportmidler for å komme deg til fjellene rundt, som byr på utmerkede muligheter for fot- og skiturer. Se opp for elg og reinsdyr!

Hvor du bør bo i Trondheim

Trondheim som viser park og by

Trondheim sentrum

4/5Very Good!(158 anmeldelser av området)

Både interessante museer og nydelige kirker står på menyen i Trondheim sentrum. Du bør også sette av tid til å få med deg Olavshallen konserthall og Brattøra.

Trondheim sentrum

De mest populære hotellene i Trondheim

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Radisson Blu Royal Garden Hotel
Radisson Blu Royal Garden Hotel
4 out of 5
Kjopmannsgata 73, Trondheim
Prisen er 1 076 kr per natt fra 4. okt. til 5. okt.

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Trondheim sentrum og 2 kilometer unna Olavshallen konserthall og Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ...

4.2/5Very Good! (1,665 anmeldelser)

"God service, bra beliggenheten, renhold bra og frokost buffet var bra. Men parkering er en vits - får kun stå i 3t av gangen og det er svært få plasser. Må derfor flytte bilen ofte, noe som ødelegger lengre utflukter. I tillegg var smitte-restriksjoner i forhold til korona dårlig ivaretatt under ..."…"

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2020

Radisson Blu Royal Garden Hotel
Clarion Hotel Trondheim
Clarion Hotel Trondheim
4 out of 5
Brattørkaia 1, Trondheim
Prisen er 1 198 kr per natt fra 2. okt. til 3. okt.

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Trondheim og få skritt unna Brattøra, Pirbadet og Rockheim. Sankt Olavs universitetssykehus ligger ...

4.5/5Wonderful! (838 anmeldelser)

"Hyggelig personale😊En utrolig flott frokostbuffet med et rikholdig utvalg. Rent og pent rom med flott utsikt mot Trondheimsfjorden 😊 Anbefaler gledelig dette hotellet til mine kjente😊"…"

Anmeldelse skrevet 3. sep. 2020

Clarion Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
3.5 out of 5
Krambugata 3, Trondheim
Prisen er 1 033 kr per natt fra 29. sep. til 30. sep.

Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum og 2 kilometer unna Olavshallen konserthall og Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Trondheim sjøfartsmuseum ...

4.1/5Very Good! (860 anmeldelser)

"The hotel is in the middle of the down down. Facilities include:gym, restaurant, bar as well as family-zone. The prices are standard. The rooms are ok. But nothing much to brag about."…"

Anmeldelse skrevet 22. aug. 2020

Comfort Hotel Trondheim

Ferieboliger i Trondheim

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Trondheim Leilighetshotell
Trondheim Leilighetshotell
3.5 out of 5
Gardemoens gate 1, Trondheim

Denne leiligheten ligger i Trondheim, 1,1 kilometer unna Brattøra og 3,5 kilometer unna Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Korsvika og Korsvika ...

4.1/5Very Good! (8 anmeldelser)

"Store oppholdsrom å soverom. Var litt magert med bestikk til 6 personer. Savnet litermål. Veiarbeid i nærheten så veldig dårlig veier (humpete)."…"

Anmeldelse skrevet 9. des. 2019

Trondheim Leilighetshotell
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim
Prisen er 845 kr per natt fra 29. sep. til 30. sep.

Denne leiligheten ligger i Trondheim sentrum og 2 kilometer unna NTNU Vitenskapsmuseet og Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Torget og Stiftsgården ...

3.4/5 (115 anmeldelser)
Ok helgetur til Trondheim q

"Bra beliggenhet"…"

Anmeldelse skrevet 31. jan. 2020

Pensjonat Jarlen
Ranheim Apartments AS
Ranheim Apartments AS
4 out of 5
Martin Barstads veg 3, Trondheim, Sør-Trøndelag
Prisen er 990 kr per natt fra 30. sep. til 1. okt.

Denne leiligheten ligger i Trondheim, 2 kilometer unna Hansbakkfjæra og 5 kilometer unna Leangen veddeløpsbane og Leangen ishall. Dessuten ligger Ringve botaniske ...

4.2/5Very Good! (10 anmeldelser)

"En fin, liten leilighet med det man trenger. Vi opplevde leiligheten som veldig ryddig, ren og fin. Eneste minuset var at man kunne høre naboen snorke/snakke til langt på natt. (Huseier var veldig hyggelig og ga beskjed ang støynivå.)"…"

Anmeldelse skrevet 22. feb. 2020

Ranheim Apartments AS

Populære steder å besøke i Trondheim

Nidarosdomen
Bilde av Nidarosdomen

Nidarosdomen

4.5/5(42 anmeldelser)

Nidarosdomen er verdens nordligste katedral fra Middelalderen. Her finner du også graven til Olav den hellige – en gravstein i gotisk stil og blondelignende utskjæringer.

Gamle bybroen
Bilde av Gamle bybroen

Gamle bybroen

4.5/5(62 anmeldelser)

Portalene på denne historiske broen knytter sammen sentrum til Bakklandet og gir en fantastisk utsikt over byen.

Brattøra
Bilde av Brattøra

Brattøra

4/5(27 anmeldelser)

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Brattøra under besøket i Trondheim. Området er kjent for sine mange restauranter, så her er det mye å legge til i reiseplanene dine!

Kristiansten festning
Bilde av Kristiansten festning

Kristiansten festning

4/5(19 anmeldelser)

Historien til Trondheim vil du kunne utforske hvis du stopper ved Kristiansten festning. Området har en strandlinje som passer godt for en trivelig spasertur, samt en imponerende katedral du også bør oppleve.

Erkebiskopens palass
Bilde av Erkebiskopens palass

Erkebiskopens palass

4/5(23 anmeldelser)

Erkebispegården er den eldste sekulære bygningen i Norge, og er et fantastisk slottsanlegg fra middelalderen. I dag huser bygningen både et fascinerende museum og de norske kronjuvelene.

Munkholmen
Bilde av Munkholmen

Munkholmen

4/5(5 anmeldelser)

Oppdag spennende historie på dette tidligere klosteret og festningen som ligger på en liten øy i Trondheimsfjorden – som nå både har en badestrand og restaurant.

Anmeldelser av Trondheim

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
83
5 - Fantastisk 47.701149425287355%
4 - Bra
84
4 - Bra 48.275862068965516%
3 - OK
7
3 - OK 4.022988505747127%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

15. mai 2020

Flott by,bør oppleves.Alt i gang avstand.Vi brukte mye sparke el-sykkel.Besøkte Kristiansen festning,Tyholttårnet,Bakklandet.Mange flotte restauranter på Solsiden(mini Aker Brygge)Gode shopping muligheter.Vi kommer gjerne tilbake

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

8. des. 2019

Veldig god mat på mange restauranter,

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

8. des. 2019

Både gammel og ny, både liten og stor samtidig.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

23. okt. 2019

Spennende og vakker by. En by som det er verdt å oppleve.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. okt. 2019

Trondheim er en flott by, en by vi drar ofte til. Vi stortrives og det er umulig og kjede seg der. Stort utvalg av gode restauranter og butikker, samt mye og gjøre for små og store

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

6. okt. 2019

En flott by!

Byer nær Trondheim