Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

TrondheimNorge

Denne universitetsbyen med sine historiske trehus, museer, broer og fjell rundt tiltrekker seg mange pilegrimer takket være Nidarosdomen.

Trondheim ligger der hvor Nidelva løper ut i Trondheimsfjorden. Du kan besøke byens historiske steder, kulturelle utstillinger og livlige barer. Takket være sin beliggenhet ved fjorden og i nærheten av skog og fjell er Trondheim dessuten et utmerket sted for en svømmetur, en fottur eller en tur på ski i vakre omgivelser.

Byens mest kjente attraksjon, Nidarosdomen, har tiltrukket seg pilegrimer siden 1000-tallet. Mang en vandrer tar fremdeles den dag i dag den 640 kilometer lange turen fra Oslo for å besøke gravstedet til Olav Den Hellige. I juli kan du oppleve Olavfestdagene, som byr på et historisk marked, forestillinger, konserter og utstillinger.

Like ved Nidarosdomen finner du Erkebispegården og Regalierommet, hvor du kan se kronregaliene. Du finner også arkeologiske funn her.

Ta med deg kameraet ditt og spaser over Gamle bybro og under Lykkens portal på veien til Bakklandet. Dette pittoreske området med fargerike trehus, butikker og restauranter er ett av Trondheims mest populære steder.

Trondheims mange museer viser byens maritime, kunstneriske, religiøse og middelalderske historie. Hvis du liker musikk, bør du se de mange instrumentene i Ringve Musikkmuseum og bli bedre kjent med populærmusikken i museet Rockheim.

Om sommeren kan du hoppe på en båt fra fiskemarkedet på Ravnkloa og dra til den nærliggende Munkholmen. Denne lille øya ble brukt som sted for henrettelser i vikingtiden og hadde en festning og et kloster, men i dag er det et avslappende og rolig sted hvor du kan sitte på kafeen eller slappe av på stranden.

Du kan oppleve Trondheim til fots eller på sykkel, og det finnes også busser og trikker som du kan ta. Sykkelheisen Trampe Cyclocable hjelper deg med å komme deg opp den bratte Brubakken. På toppen kan du utforske Kristiansten festning fra 1600-tallet. En annen, mer moderne stolthet er det 120 meter høye Tyholttårnet.

Du kan også ta offentlige transportmidler for å komme deg til fjellene rundt, som byr på utmerkede muligheter for fot- og skiturer. Se opp for elg og reinsdyr!

Hvor du bør bo i Trondheim

Trondheim som viser park og by

Trondheim sentrum

4.5/5Wonderful!(153 anmeldelser av området)

Både interessante museer og nydelige kirker står på menyen i Trondheim sentrum. Du bør også sette av tid til å få med deg Nidarosdomen og Olavshallen konserthall.

Trondheim sentrum

De mest populære hotellene i Trondheim

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Comfort Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
3.5 out of 5
Krambugata 3, Trondheim
949 kr
per natt
17. apr.–18. apr.

Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum og 5 minutters gange unna Olavshallen konserthall, Trondheim sjøfartsmuseum og Vitensenteret i Trondheim. Dessuten ...

4.1/5Very Good! (1,146 anmeldelser)

"Nattevakt svarte ikke telefonen og åpnet ikke døren når vi skulle inn etter midnatt. Ellers veldig fornøyd med oppholdet."…"

Anmeldelse skrevet 3. mar. 2020

Comfort Hotel Trondheim
Clarion Collection Hotel Grand Olav
Clarion Collection Hotel Grand Olav
3.5 out of 5
Kjøpmannsgate 48, Trondheim
1 190 kr
per natt
1. mai–2. mai

Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum og få skritt unna Olavshallen konserthall og Trondheim sjøfartsmuseum. Dessuten ligger Brattøra og Vitensenteret i ...

4.3/5Excellent! (426 anmeldelser)

"Midt i smørøyet siden vi skulle på show i Olavshallen. Trivelige ansatte, god frokost, flotte rom."…"

Anmeldelse skrevet 24. feb. 2020

Clarion Collection Hotel Grand Olav
Quality Hotel Augustin
Quality Hotel Augustin
4 out of 5
Kongensgate 26, Trondheim
978 kr
per natt
7. apr.–8. apr.

Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum og få skritt unna Torget og Stiftsgården kongelige residens. Dessuten ligger Kunstmuseum og Trondheim kunstmuseum kun ...

3.9/5Good! (761 anmeldelser)

"Sentrumsnært hotell midt i Trondheim, perfekt plassert dersom du skal på teater eller konsert. Kjøpesenteret Trondheim torg ligger like over gata. Trivelig og hjelpsom betjening. God frokost med utsikt mot torget."…"

Anmeldelse skrevet 20. feb. 2020

Quality Hotel Augustin

Populære severdigheter i Trondheim

Nidarosdomen
Bilde av Nidarosdomen

Nidarosdomen

4.5/5(41 anmeldelser)

Nidarosdomen er verdens nordligste katedral fra Middelalderen. Her finner du også graven til Olav den hellige – en gravstein i gotisk stil og blondelignende utskjæringer.

Gamle bybroen
Bilde av Gamle bybroen

Gamle bybroen

4.5/5(61 anmeldelser)

Portalene på denne historiske broen knytter sammen sentrum til Bakklandet og gir en fantastisk utsikt over byen.

Brattøra
Bilde av Brattøra

Brattøra

4/5(27 anmeldelser)

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Brattøra under besøket i Trondheim. Området er kjent for sine mange restauranter, så her er det mye å legge til i reiseplanene dine!

Anmeldelser av Trondheim

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
81
5 - Fantastisk 47.64705882352941%
4 - Bra
83
4 - Bra 48.8235294117647%
3 - OK
6
3 - OK 3.5294117647058822%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

8. des. 2019

Veldig god mat på mange restauranter,

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

8. des. 2019

Både gammel og ny, både liten og stor samtidig.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

23. okt. 2019

Spennende og vakker by. En by som det er verdt å oppleve.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. okt. 2019

Trondheim er en flott by, en by vi drar ofte til. Vi stortrives og det er umulig og kjede seg der. Stort utvalg av gode restauranter og butikker, samt mye og gjøre for små og store

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

6. okt. 2019

En flott by!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

12. aug. 2019

Trondheim er en fantastisk fin by.