Trondheim

Reiseguide
Trondheim fasiliteter samt kyst, fjell og landskap
Denne universitetsbyen med sine historiske trehus, museer, broer og fjell rundt tiltrekker seg mange pilegrimer takket være Nidarosdomen.

Trondheim ligger der hvor Nidelva løper ut i Trondheimsfjorden. Du kan besøke byens historiske steder, kulturelle utstillinger og livlige barer. Takket være sin beliggenhet ved fjorden og i nærheten av skog og fjell er Trondheim dessuten et utmerket sted for en svømmetur, en fottur eller en tur på ski i vakre omgivelser.

Byens mest kjente attraksjon, Nidarosdomen, har tiltrukket seg pilegrimer siden 1000-tallet. Mang en vandrer tar fremdeles den dag i dag den 640 kilometer lange turen fra Oslo for å besøke gravstedet til Olav Den Hellige. I juli kan du oppleve Olavfestdagene, som byr på et historisk marked, forestillinger, konserter og utstillinger.

Like ved Nidarosdomen finner du Erkebispegården og Regalierommet, hvor du kan se kronregaliene. Du finner også arkeologiske funn her.

Ta med deg kameraet ditt og spaser over Gamle bybro og under Lykkens portal på veien til Bakklandet. Dette pittoreske området med fargerike trehus, butikker og restauranter er ett av Trondheims mest populære steder.

Trondheims mange museer viser byens maritime, kunstneriske, religiøse og middelalderske historie. Hvis du liker musikk, bør du se de mange instrumentene i Ringve Musikkmuseum og bli bedre kjent med populærmusikken i museet Rockheim.

Om sommeren kan du hoppe på en båt fra fiskemarkedet på Ravnkloa og dra til den nærliggende Munkholmen. Denne lille øya ble brukt som sted for henrettelser i vikingtiden og hadde en festning og et kloster, men i dag er det et avslappende og rolig sted hvor du kan sitte på kafeen eller slappe av på stranden.

Du kan oppleve Trondheim til fots eller på sykkel, og det finnes også busser og trikker som du kan ta. Sykkelheisen Trampe Cyclocable hjelper deg med å komme deg opp den bratte Brubakken. På toppen kan du utforske Kristiansten festning fra 1600-tallet. En annen, mer moderne stolthet er det 120 meter høye Tyholttårnet.

Du kan også ta offentlige transportmidler for å komme deg til fjellene rundt, som byr på utmerkede muligheter for fot- og skiturer. Se opp for elg og reinsdyr!

Discover neighborhoods in Trondheim

Comfort Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
3.5 out of 5
Krambugata 11, Trondheim, 7011
Prisen er 1 348 kr per natt fra 23. okt. til 24. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
4,1/5 Very Good! (1 003 anmeldelser)
"Hyggelig resepsjon/bar. Helt grei frokost. Litt slitt."

Anmeldelse skrevet 26. sep. 2022

Radisson Blu Royal Garden Hotel
Radisson Blu Royal Garden Hotel
4 out of 5
Kjopmannsgata 73, Trondheim, 7010
Prisen er 1 545 kr per natt fra 16. okt. til 17. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4/5 Very Good! (1 491 anmeldelser)
Sentral beliggenhet.
"Veldig fornøyd med oppholdet på alle måter. Nydelig frokost med et godt utvalg."

Anmeldelse skrevet 26. sep. 2022

Clarion Hotel Trondheim
Clarion Hotel Trondheim
4 out of 5
Brattørkaia 1, Trondheim, 7010
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 690 kr per natt fra 9. okt. til 10. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med familievennlig profil i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 restauranter og ...
4,4/5 Wonderful! (1 001 anmeldelser)
Helt perfekt!
"Urolig flott hotell, med kunnskapsrik hyggelig betjening. Glimrende beliggenhet med flott utsikt. Nydelig frokost. Anbefales !!"

Anmeldelse skrevet 5. aug. 2022

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim, 7012
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen resepsjon og klesvaskfasiliteter. ...
3,6/5 Good! (165 anmeldelser)
Anbefales midt i Trondheim
"Dette er et veldig ålreit overnattingssted praktisk talt midt i byen. Utmerket service i resepsjonen der de hjelper til med alt mulig. Det eneste lille jeg vil si som skuffet litt, var at kokeplatene ikke virket særlig godt på det rommet hvor jeg var. Ellers var oppholdet hele uka gjennom helt ..."

Anmeldelse skrevet 22. sep. 2022

Trondheim Leilighetshotell
Trondheim Leilighetshotell
3.5 out of 5
Gardemoens gate 1, Trondheim, 7066
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,2/5 Excellent! (29 anmeldelser)
Topp leilighet og service
"Vi fikk tildelt en flott leilighet supersentralt i Trondheim, med alt det du trenger. Flott oppfølgning og service. Kan anbefales!"

Anmeldelse skrevet 26. sep. 2022

Ranheim Apartments AS
Ranheim Apartments AS
4 out of 5
Martin Barstads veg 3, Trondheim, 7056
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4,4/5 Excellent! (35 anmeldelser)
Helt ok overnatting
"Hadde et helt ok opphold her. Grei standard, rent og fint. Brukte over 30min på å få koden for å komme inn da det ikke var noen tilstede og dette måtte gjøres over telefon, så det var litt negativt. Litt misvisende annonsering da det blandes litt bilder av de forskjellige leilighetene. Annonsen bør ..."

Anmeldelse skrevet 17. jul. 2022

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Trondheim