Trondheim

Reiseguide
Trondheim fasiliteter samt kyst, fjell og landskap

Denne universitetsbyen med sine historiske trehus, museer, broer og fjell rundt tiltrekker seg mange pilegrimer takket være Nidarosdomen.

Trondheim ligger der hvor Nidelva løper ut i Trondheimsfjorden. Du kan besøke byens historiske steder, kulturelle utstillinger og livlige barer. Takket være sin beliggenhet ved fjorden og i nærheten av skog og fjell er Trondheim dessuten et utmerket sted for en svømmetur, en fottur eller en tur på ski i vakre omgivelser.

Byens mest kjente attraksjon, Nidarosdomen, har tiltrukket seg pilegrimer siden 1000-tallet. Mang en vandrer tar fremdeles den dag i dag den 640 kilometer lange turen fra Oslo for å besøke gravstedet til Olav Den Hellige. I juli kan du oppleve Olavfestdagene, som byr på et historisk marked, forestillinger, konserter og utstillinger.

Like ved Nidarosdomen finner du Erkebispegården og Regalierommet, hvor du kan se kronregaliene. Du finner også arkeologiske funn her.

Ta med deg kameraet ditt og spaser over Gamle bybro og under Lykkens portal på veien til Bakklandet. Dette pittoreske området med fargerike trehus, butikker og restauranter er ett av Trondheims mest populære steder.

Trondheims mange museer viser byens maritime, kunstneriske, religiøse og middelalderske historie. Hvis du liker musikk, bør du se de mange instrumentene i Ringve Musikkmuseum og bli bedre kjent med populærmusikken i museet Rockheim.

Om sommeren kan du hoppe på en båt fra fiskemarkedet på Ravnkloa og dra til den nærliggende Munkholmen. Denne lille øya ble brukt som sted for henrettelser i vikingtiden og hadde en festning og et kloster, men i dag er det et avslappende og rolig sted hvor du kan sitte på kafeen eller slappe av på stranden.

Du kan oppleve Trondheim til fots eller på sykkel, og det finnes også busser og trikker som du kan ta. Sykkelheisen Trampe Cyclocable hjelper deg med å komme deg opp den bratte Brubakken. På toppen kan du utforske Kristiansten festning fra 1600-tallet. En annen, mer moderne stolthet er det 120 meter høye Tyholttårnet.

Du kan også ta offentlige transportmidler for å komme deg til fjellene rundt, som byr på utmerkede muligheter for fot- og skiturer. Se opp for elg og reinsdyr!

Discover neighborhoods in Trondheim

Radisson Blu Royal Garden Hotel
Radisson Blu Royal Garden Hotel
4 out of 5
Kjopmannsgata 73, Trondheim
Prisen er 1 092 kr per natt fra 3. okt. til 3. okt.
Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum og få skritt unna Olavshallen konserthall og Trondheim sjøfartsmuseum. Dessuten ligger Brattøra og Vitensenteret i ...
4.1/5Very Good! (1,782 anmeldelser)
"Hotelloppholdet var ok. Bra standard på rommene, men temperaturen var alt for høy. Det var ubehagelig å sove. At frokost ikke var inkludert i prisen var en overraskelse, men det skyldes nok feil valg ved bestillingen i Expedia. Har aldri vært borti at frokost ikke er inkludert i Norge. Ellers var ..."

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2021

Radisson Blu Royal Garden Hotel
Clarion Hotel Trondheim
Clarion Hotel Trondheim
4 out of 5
Brattørkaia 1, Trondheim
Prisen er 1 251 kr per natt fra 3. okt. til 3. okt.
Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Trondheim og få skritt unna Brattøra, Rockheim og Pirbadet. Dessuten ligger Trondheim sjøfartsmuseum ...
4.5/5Wonderful! (976 anmeldelser)
"Fantastisk frokost, stille og rolig område. Nydelig med Trondheimsfjorden og ved siden av Pirbadet. Kort vei til sentrum og Trondheim S."

Anmeldelse skrevet 18. sep. 2021

Clarion Hotel Trondheim
Scandic Nidelven
Scandic Nidelven
4 out of 5
Havnegata 1-4, Trondheim
Prisen er 1 403 kr per natt fra 4. okt. til 4. okt.
Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum og få skritt unna Brattøra og Trondheim sjøfartsmuseum. Dessuten ligger Olavshallen konserthall og Vitensenteret i ...
4.2/5Excellent! (939 anmeldelser)
"Flott frokost buffet, litt mye trengsel i frokostsalen."

Anmeldelse skrevet 11. aug. 2021

Scandic Nidelven
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Ranheim Apartments AS
Ranheim Apartments AS
4 out of 5
Martin Barstads veg 3, Trondheim
Prisen er 1 100 kr per natt fra 6. okt. til 6. okt.
Denne leiligheten ligger i Trondheim og 5 kilometer unna Hansbakkfjæra, Leangen veddeløpsbane og Leangen ishall. Dessuten ligger Ringve botaniske hage og Ringve ...
4.4/5Excellent! (18 anmeldelser)
"Veldig fin leilighet"

Anmeldelse skrevet 11. jan. 2021

Ranheim Apartments AS
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim
Prisen er 845 kr per natt fra 3. okt. til 3. okt.
Denne leiligheten ligger i Trondheim sentrum og 5 minutters gange unna NTNU Vitenskapsmuseet, Torget og Stiftsgården kongelige residens. Dessuten ligger Kunstmuseum ...
3.4/5Good! (134 anmeldelser)
Ankomst Trondheim
"Super service, sentralt, hyggelige folk, flott rom"

Anmeldelse skrevet 20. jun. 2021

Pensjonat Jarlen
Trondheim Leilighetshotell
Trondheim Leilighetshotell
3.5 out of 5
Gardemoens gate 1, Trondheim
Denne leiligheten ligger i Trondheim og 2 kilometer unna Brattøra, Korsvika og Ringve botaniske hage. Dessuten ligger Ringve musikkhistoriske museum og Trondheim ...
4.3/5Excellent! (27 anmeldelser)
"Enkelt og greit å finne frem, leiligheten var stor, hadde god plass og var nylig pusset opp( så ut som det iallefall), den var også godt utstyrt med nye hvitevarer og diverse kjøkkenutstyr. Jeg fikk altså veldig mye bra for en relativt lav pris for en natt. Eneste minus var at det ikke var noen ledig ..."

Anmeldelse skrevet 27. aug. 2020

Trondheim Leilighetshotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Trondheim

Byer nær Trondheim