Trondheim

Reiseguide
Trondheim fasiliteter samt kyst, fjell og landskap

Denne universitetsbyen med sine historiske trehus, museer, broer og fjell rundt tiltrekker seg mange pilegrimer takket være Nidarosdomen.

Trondheim ligger der hvor Nidelva løper ut i Trondheimsfjorden. Du kan besøke byens historiske steder, kulturelle utstillinger og livlige barer. Takket være sin beliggenhet ved fjorden og i nærheten av skog og fjell er Trondheim dessuten et utmerket sted for en svømmetur, en fottur eller en tur på ski i vakre omgivelser.

Byens mest kjente attraksjon, Nidarosdomen, har tiltrukket seg pilegrimer siden 1000-tallet. Mang en vandrer tar fremdeles den dag i dag den 640 kilometer lange turen fra Oslo for å besøke gravstedet til Olav Den Hellige. I juli kan du oppleve Olavfestdagene, som byr på et historisk marked, forestillinger, konserter og utstillinger.

Like ved Nidarosdomen finner du Erkebispegården og Regalierommet, hvor du kan se kronregaliene. Du finner også arkeologiske funn her.

Ta med deg kameraet ditt og spaser over Gamle bybro og under Lykkens portal på veien til Bakklandet. Dette pittoreske området med fargerike trehus, butikker og restauranter er ett av Trondheims mest populære steder.

Trondheims mange museer viser byens maritime, kunstneriske, religiøse og middelalderske historie. Hvis du liker musikk, bør du se de mange instrumentene i Ringve Musikkmuseum og bli bedre kjent med populærmusikken i museet Rockheim.

Om sommeren kan du hoppe på en båt fra fiskemarkedet på Ravnkloa og dra til den nærliggende Munkholmen. Denne lille øya ble brukt som sted for henrettelser i vikingtiden og hadde en festning og et kloster, men i dag er det et avslappende og rolig sted hvor du kan sitte på kafeen eller slappe av på stranden.

Du kan oppleve Trondheim til fots eller på sykkel, og det finnes også busser og trikker som du kan ta. Sykkelheisen Trampe Cyclocable hjelper deg med å komme deg opp den bratte Brubakken. På toppen kan du utforske Kristiansten festning fra 1600-tallet. En annen, mer moderne stolthet er det 120 meter høye Tyholttårnet.

Du kan også ta offentlige transportmidler for å komme deg til fjellene rundt, som byr på utmerkede muligheter for fot- og skiturer. Se opp for elg og reinsdyr!

Discover neighborhoods in Trondheim

Comfort Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
3.5 out of 5
Krambugata 11, Trondheim, 7011
Prisen er 1 349 kr per natt fra 22. mai til 23. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
4,1/5 Very Good! (926 anmeldelser)
"Veldig bra"

Anmeldelse skrevet 11. mai 2022

Comfort Hotel Trondheim
Radisson Blu Royal Garden Hotel
Radisson Blu Royal Garden Hotel
4 out of 5
Kjopmannsgata 73, Trondheim, 7010
Prisen er 1 495 kr per natt fra 5. jun. til 6. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4/5 Very Good! (1 752 anmeldelser)
"Jeg likte IKKE: - at speileggene var kalde til frokosten begge dagene (dårlig undervarme?) - at melken var varm. Ellers var det bra å ingen ting å klage på."

Anmeldelse skrevet 27. apr. 2022

Radisson Blu Royal Garden Hotel
Clarion Hotel Trondheim
Clarion Hotel Trondheim
4 out of 5
Brattørkaia 1, Trondheim, 7010
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 590 kr per natt fra 19. jun. til 20. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med familievennlig profil i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 restauranter og ...
4,4/5 Wonderful! (976 anmeldelser)
Anbefalles😍
"God service, bra renhold, nydelige frokost og kjempefint hotell😍👍😃"

Anmeldelse skrevet 14. feb. 2022

Clarion Hotel Trondheim
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Ranheim Apartments AS
Ranheim Apartments AS
4 out of 5
Martin Barstads veg 3, Trondheim, 7056
Prisen er 1 113 kr per natt fra 1. jun. til 2. jun.
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering ...
4,4/5 Excellent! (28 anmeldelser)
Ryddig og pen, mye utstyr.
"Pen og ryddig leilighet med alt man skulle trenge. Dyne, kjøkkenutstyr, håndduk osv. 😊👌 til og med barnegrind for den som måtte trenge det."

Anmeldelse skrevet 10. des. 2021

Ranheim Apartments AS
Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim, 7012
Prisen er 990 kr per natt fra 22. mai til 23. mai
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen resepsjon og klesvaskfasiliteter. ...
3,5/5 Good! (154 anmeldelser)
"Rent rom, greie senger, generelt bra og billig Bra plassering, nærmt Trondheim torg"

Anmeldelse skrevet 10. des. 2021

Pensjonat Jarlen
Bjørvika Apartments, Solsiden Area, Trondheim city center
Bjørvika Apartments, Solsiden Area, Trondheim city center
4 out of 5
Trenerys gate 4, Trondheim, 7042
Hvis du bor i denne leiligheten i Trondheim, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en terrasse og Netflix. Populære severdigheter ...
4,8/5 Exceptional! (5 anmeldelser)
"Renhold var ok - gulvene kunne ha godt av litt vann når det rengjøres etter gjestene. Dette var et bra alternativ til hotell for et helgeopphold i Trondheim. Veldig sentralt og god beliggenhet i forhold til det meste."

Anmeldelse skrevet 16. mai 2022

Bjørvika Apartments, Solsiden Area, Trondheim city center
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Trondheim

Byer nær Trondheim