Kristiansand

Reiseguide
Kristiansand

Kristiansand er kjent som sommerbyen over alle sommerbyer i Norge, men her er det mye å se og gjøre hele året – ikke bare Dyreparken og bystranda.

Kristiansand er den største og kanskje livligste byen på Sørlandet, og tiltrekker seg masse turister hvert eneste år. En reise til Kristiansand er spennende for hele familien – ikke minst fordi du her finner Norges største dyrepark. Byen er et flott reisemål for en weekendtur eller ferie – både for familier, vennegjenger og kjærestepar.

Start med en tur til Dyreparken i Kristiansand, som er verdt et besøk selv om du reiser uten barn. Om sommeren er showet til Kaptein Sabeltann superpopulært, og det samme gjelder Kardemommeby. Overnatt og hils på Kasper, Jesper og Jonatan. For de minste er Kutoppen og Hakkebakkeskogen populært. Husk å sette av nok tid! Se tigre, løver, sjiraffer, kameler og lemurer i dyreparken, noe som er populært for hele familien. I Dyreparken ligger det også et badeland, der du kan kjøle deg ned eller prøve skliene.

Men Kristiansand er ikke bare stedet for en kjent dyrepark – det er også en levende by fylt med koselige kafeer, restauranter og mange fine klesbutikker. Sett av noen timer til å rusle rundt i sentrum og den hyggelige gågata Markens i Kvadraturen. Spis en is, ta en øl på et av de mange serveringsstedene og avslutt med en bedre middag.

Kristiansand er en av de få byene i Norge med sin egen bystrand. Den er super for soling og lek om sommeren, men også for en rusletur om vinteren og en piknik om høsten. Det finnes også mindre strender der du kan gjemme deg bort. Bymarka i Baneheia er et flott sted for rekreasjon.

Ta en tur til den gamle delen av byen, som kalles Posebyen. Det er et hyggelig sted hvor du kan rusle blant de gamle trehusene. Få også med deg en konsert eller forestilling i byens nye stolthet, Kulturhuset Kilden, som er et flott stykke arkitektur. Er du opptatt av kunst besøker du Sørlandets Kunstmuseum og Kristiansand Kunsthall. Eller hva med en tur på Kanonmuseet?

Kristiansand er en by med fart og spenning, sol og sommer, men også gode shoppemuligheter, sterke kulturopplevelser og en nydelig skjærgård. Her er det med andre ord mer enn nok å finne på.

Discover neighborhoods in Kristiansand

Comfort Hotel Kristiansand
Comfort Hotel Kristiansand
3.5 out of 5
Skippergata 7-9, Kristiansand, 4611
Prisen er 1 208 kr per natt fra 12. jun. til 13. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Kristiansand, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
4,1/5 Very Good! (909 anmeldelser)
"rett ved togstasjon og havn og sentrum, god seng ogbra frokost"

Anmeldelse skrevet 5. mai 2022

Comfort Hotel Kristiansand
Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand
Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand
4 out of 5
Vestre Strandgate 7, Kristiansand, 4610
Prisen er 1 436 kr per natt fra 6. jun. til 7. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Kristiansand, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,5/5 Wonderful! (941 anmeldelser)
"Bra hotell, men frokosten når ikke helt opp."

Anmeldelse skrevet 5. feb. 2022

Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand
Sjøgløtt Hotell
Sjøgløtt Hotell
2.5 out of 5
Østre Strandgate 25, Kristiansand, 4610
Prisen er 999 kr per natt fra 28. mai til 29. mai
Du kan bo på dette hotellet ved stranden under oppholdet i Kristiansand. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser og en terrasse. Gjestene ...
3,9/5 Very Good! (248 anmeldelser)
"Lite og koselig….. mangla bare vannkoker/ kaffe på rommet 👍"

Anmeldelse skrevet 15. feb. 2022

Sjøgløtt Hotell
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Roligheden Ferieleiligheter
Roligheden Ferieleiligheter
3 out of 5
Marviksveien 98, Kristiansand, 4632
Prisen er 1 350 kr per natt fra 17. jun. til 18. jun.
Hvis du bor i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende i Kristiansand, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
3,4/5 (121 anmeldelser)
"Standard studentinternat. Bad m/dusj, 2 soverom og kjøkken var supert for en en familie på 4. Bra beliggenhet med kort vei til Dyreparken og Kristiansand sentrum."

Anmeldelse skrevet 3. aug. 2021

Roligheden Ferieleiligheter
Hamre Familiecamping
Hamre Familiecamping
3.5 out of 5
Hamresandveien 1, Kristiansand, 4656
Hvis du bor i denne hytta i Kristiansand, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en stand i nærheten og en terrasse. Populære ...
4,4/5 Excellent! (5 anmeldelser)
ok+
"Var AC på rommet, men fikk beskjed om at det ikke brukes om sommeren. Forferdelig temperatur i hytten..."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2020

Hamre Familiecamping
Solferie Holiday Cabin Ålefjærveien
Solferie Holiday Cabin Ålefjærveien
2.5 out of 5
Ålefjærveien 10, Kristiansand, 4633
Du kan bo i denne hytta under turen til Kristiansand. Stedet har blant annet parkering (inkludert), en terrasse og en hage. Populære severdigheter som Paradisbukta ...
Solferie Holiday Cabin Ålefjærveien
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Kristiansand

Byer nær Kristiansand