Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

KristiansandNorge

Kristiansand er kjent som sommerbyen over alle sommerbyer i Norge, men her er det mye å se og gjøre hele året – ikke bare Dyreparken og bystranda.

Kristiansand er den største og kanskje livligste byen på Sørlandet, og tiltrekker seg masse turister hvert eneste år. En reise til Kristiansand er spennende for hele familien – ikke minst fordi du her finner Norges største dyrepark. Byen er et flott reisemål for en weekendtur eller ferie – både for familier, vennegjenger og kjærestepar.

Start med en tur til Dyreparken i Kristiansand, som er verdt et besøk selv om du reiser uten barn. Om sommeren er showet til Kaptein Sabeltann superpopulært, og det samme gjelder Kardemommeby. Overnatt og hils på Kasper, Jesper og Jonatan. For de minste er Kutoppen og Hakkebakkeskogen populært. Husk å sette av nok tid! Se tigre, løver, sjiraffer, kameler og lemurer i dyreparken, noe som er populært for hele familien. I Dyreparken ligger det også et badeland, der du kan kjøle deg ned eller prøve skliene.

Men Kristiansand er ikke bare stedet for en kjent dyrepark – det er også en levende by fylt med koselige kafeer, restauranter og mange fine klesbutikker. Sett av noen timer til å rusle rundt i sentrum og den hyggelige gågata Markens i Kvadraturen. Spis en is, ta en øl på et av de mange serveringsstedene og avslutt med en bedre middag.

Kristiansand er en av de få byene i Norge med sin egen bystrand. Den er super for soling og lek om sommeren, men også for en rusletur om vinteren og en piknik om høsten. Det finnes også mindre strender der du kan gjemme deg bort. Bymarka i Baneheia er et flott sted for rekreasjon.

Ta en tur til den gamle delen av byen, som kalles Posebyen. Det er et hyggelig sted hvor du kan rusle blant de gamle trehusene. Få også med deg en konsert eller forestilling i byens nye stolthet, Kulturhuset Kilden, som er et flott stykke arkitektur. Er du opptatt av kunst besøker du Sørlandets Kunstmuseum og Kristiansand Kunsthall. Eller hva med en tur på Kanonmuseet?

Kristiansand er en by med fart og spenning, sol og sommer, men også gode shoppemuligheter, sterke kulturopplevelser og en nydelig skjærgård. Her er det med andre ord mer enn nok å finne på.

De mest populære hotellene i Kristiansand

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Comfort Hotel Kristiansand
Comfort Hotel Kristiansand
3.5 out of 5
Skippergata 7-9, Kristiansand
Prisen er 1 179 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Kristiansand, 0,2 kilometer unna Kristiansand domkirke og 2,8 kilometer unna Universitetet i Agder. Dessuten ligger Kristiansand ...

4.1/5Very Good! (548 anmeldelser)

"Fin beliggenhet. God størrelse på rom med plass til to voksne og to barn. God frokostløsning med tanke på Covid-omstendighetene. Vi kommer gjerne tilbake."…"

Anmeldelse skrevet 18. mai 2020

Comfort Hotel Kristiansand
Clarion Hotel Ernst
Clarion Hotel Ernst
4 out of 5
Rådhusgt. 2, Kristiansand
Prisen er 1 440 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Kristiansand, 0,2 kilometer unna Kristiansand domkirke og 2,7 kilometer unna Universitetet i Agder. Dessuten ligger Kristiansand ...

4.3/5Excellent! (806 anmeldelser)
Sentralt og bra hotell

"Hyggelig personell, god frokost, god seng og sentral beliggenhet. Renholdet kunne vært bedre. Gulvteppet på rommet va skittent og ekkelt. Såper og kremer på rommet fra Rituals var en positiv overraskelse. Stille og rolig."…"

Anmeldelse skrevet 29. feb. 2020

Clarion Hotel Ernst
Yess! Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western
Yess! Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western
3 out of 5
Prisen er 1 098 kr per natt

Located in the heart of Kristiansand, this hotel is 0.1 mi (0.1 km) from Markens Gate and 1.7 mi (2.7 km) from University of Agder. Kristiansand Cathedral and ...

3.9/5Very Good! (1,143 anmeldelser)

"God service og fikk mulighet til å sjekke inn tidligere og senere utsjekk. Smilende og behjelpelige folk som arbeidet der. Senga var god slik de reklamerer for, men selv kunne jeg nok ha ønsket en ekstra pute. Jeg er sikker på at de ville ha ordnet dette dersom du spurte i resepsjonen. Frokosten ..."…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Yess! Hotel, Sure Hotel Collection by Best Western

Populære steder å besøke i Kristiansand

Kristiansand domkirke
Bilde av Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke

4/5(11 anmeldelser)

Du kan finne ut mer om den fascinerende bakgrunnen til Kristiansand med et stopp ved Kristiansand domkirke. Området har en strandlinje du bør oppleve.

Anmeldelser av Kristiansand

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
41
5 - Fantastisk 48.80952380952381%
4 - Bra
38
4 - Bra 45.23809523809524%
3 - OK
5
3 - OK 5.9523809523809526%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

10. aug. 2019

En avslappende atmosfære i byen. Godt sted og være flytter hit når jeg blir litt eldre. Så er det sørands jentene da herlige blie og vakrere.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

31. jul. 2019

Det er en fantastisk by å besøke 

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

24. jul. 2019

Fin og trivelig sommerby. Skulle ønske det var litt rimeligere parkeringsmuligheter for gjestene på bystranda. Vanskelig å finne plass i gatene, og parkeringshuset under hotellet koster skjorta..

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

20. jul. 2019

Parker bilen og gå! Får med deg sååå mye mer! Kjempefin by!

4/5 - Bra

Verifisert reisende

18. jul. 2019

Fin og rolig by.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

8. jul. 2019

Fin by med mange fine plasser

Byer nær Kristiansand