Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

KristiansandNorway

Kristiansand er kjent som sommerbyen over alle sommerbyer i Norge, men her er det mye å se og gjøre hele året – ikke bare Dyreparken og bystranda.

Kristiansand er den største og kanskje livligste byen på Sørlandet, og tiltrekker seg masse turister hvert eneste år. En reise til Kristiansand er spennende for hele familien – ikke minst fordi du her finner Norges største dyrepark. Byen er et flott reisemål for en weekendtur eller ferie – både for familier, vennegjenger og kjærestepar.

Start med en tur til Dyreparken i Kristiansand, som er verdt et besøk selv om du reiser uten barn. Om sommeren er showet til Kaptein Sabeltann superpopulært, og det samme gjelder Kardemommeby. Overnatt og hils på Kasper, Jesper og Jonatan. For de minste er Kutoppen og Hakkebakkeskogen populært. Husk å sette av nok tid! Se tigre, løver, sjiraffer, kameler og lemurer i dyreparken, noe som er populært for hele familien. I Dyreparken ligger det også et badeland, der du kan kjøle deg ned eller prøve skliene.

Men Kristiansand er ikke bare stedet for en kjent dyrepark – det er også en levende by fylt med koselige kafeer, restauranter og mange fine klesbutikker. Sett av noen timer til å rusle rundt i sentrum og den hyggelige gågata Markens i Kvadraturen. Spis en is, ta en øl på et av de mange serveringsstedene og avslutt med en bedre middag.

Kristiansand er en av de få byene i Norge med sin egen bystrand. Den er super for soling og lek om sommeren, men også for en rusletur om vinteren og en piknik om høsten. Det finnes også mindre strender der du kan gjemme deg bort. Bymarka i Baneheia er et flott sted for rekreasjon.

Ta en tur til den gamle delen av byen, som kalles Posebyen. Det er et hyggelig sted hvor du kan rusle blant de gamle trehusene. Få også med deg en konsert eller forestilling i byens nye stolthet, Kulturhuset Kilden, som er et flott stykke arkitektur. Er du opptatt av kunst besøker du Sørlandets Kunstmuseum og Kristiansand Kunsthall. Eller hva med en tur på Kanonmuseet?

Kristiansand er en by med fart og spenning, sol og sommer, men også gode shoppemuligheter, sterke kulturopplevelser og en nydelig skjærgård. Her er det med andre ord mer enn nok å finne på.

De mest populære hotellene i Kristiansand

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Comfort Hotel Kristiansand
Comfort Hotel Kristiansand
3.5 out of 5
Skippergata 7-9, Kristiansand
Prisen er 1 127 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Kristiansand og få skritt unna Markens Gate og Kristiansand domkirke. Dessuten ligger Kristiansand Domkirke og Fiskebrygga ...

4.1/5Very Good! (558 anmeldelser)

"Fin beliggenhet midt i sentrum. Rolig hotell med god frokost."…"

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2020

Comfort Hotel Kristiansand
Clarion Hotel Ernst
Clarion Hotel Ernst
4 out of 5
Rådhusgt. 2, Kristiansand
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 235 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Kristiansand og få skritt unna Markens Gate, Kristiansand domkirke og Kristiansand Domkirke. Dessuten ligger Fiskebrygga ...

4.3/5Excellent! (808 anmeldelser)
Takk :)

"Vikar i resepsjonen, veldig oppegående og serviceinnstilt. kokken serverte frokost til oss! Vi følte oss som VIP"…"

Anmeldelse skrevet 20. mar. 2020

Clarion Hotel Ernst
Thon Hotel Kristiansand
Thon Hotel Kristiansand
3.5 out of 5
Markensgate 39, Kristiansand
Prisen er 1 229 kr per natt

Dette hotellet ligger i nærheten av stranden og 5 minutters gange unna Markens Gate, Kristiansand domkirke og Kristiansand Domkirke. Dessuten ligger Fiskebrygga ...

3.9/5Very Good! (480 anmeldelser)
Sentralt hotell, hyggelig personale, dyr parkering

"Hotellet bar preg av å være slitent, og rommet jeg fikk (enkeltrom) var svært lite og inneholdt ingenting av såper, kremer mm. Hyggelig personale, og grei ordning med å spise frokost på Egon. Veldig grei og sentral beliggenhet i byen. Parkering for bil var dyrt, og ingen informerte om at det var ..."…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Thon Hotel Kristiansand

Populære steder å besøke i Kristiansand

Kristiansand domkirke
Bilde av Kristiansand domkirke

Kristiansand domkirke

4/5(11 anmeldelser)

Du kan finne ut mer om den fascinerende bakgrunnen til Kristiansand med et stopp ved Kristiansand domkirke. Området har en strandlinje du bør oppleve.

Anmeldelser av Kristiansand

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
41
5 - Fantastisk 48.23529411764706%
4 - Bra
39
4 - Bra 45.88235294117647%
3 - OK
5
3 - OK 5.882352941176471%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

10. aug. 2019

En avslappende atmosfære i byen. Godt sted og være flytter hit når jeg blir litt eldre. Så er det sørands jentene da herlige blie og vakrere.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

31. jul. 2019

Det er en fantastisk by å besøke 

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

24. jul. 2019

Fin og trivelig sommerby. Skulle ønske det var litt rimeligere parkeringsmuligheter for gjestene på bystranda. Vanskelig å finne plass i gatene, og parkeringshuset under hotellet koster skjorta..

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

20. jul. 2019

Parker bilen og gå! Får med deg sååå mye mer! Kjempefin by!

4/5 - Bra

Verifisert reisende

18. jul. 2019

Fin og rolig by.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

8. jul. 2019

Fin by med mange fine plasser

Byer nær Kristiansand