Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Kristiansand

Reiseguide
Kristiansand

Kristiansand er kjent som sommerbyen over alle sommerbyer i Norge, men her er det mye å se og gjøre hele året – ikke bare Dyreparken og bystranda.

Kristiansand er den største og kanskje livligste byen på Sørlandet, og tiltrekker seg masse turister hvert eneste år. En reise til Kristiansand er spennende for hele familien – ikke minst fordi du her finner Norges største dyrepark. Byen er et flott reisemål for en weekendtur eller ferie – både for familier, vennegjenger og kjærestepar.

Start med en tur til Dyreparken i Kristiansand, som er verdt et besøk selv om du reiser uten barn. Om sommeren er showet til Kaptein Sabeltann superpopulært, og det samme gjelder Kardemommeby. Overnatt og hils på Kasper, Jesper og Jonatan. For de minste er Kutoppen og Hakkebakkeskogen populært. Husk å sette av nok tid! Se tigre, løver, sjiraffer, kameler og lemurer i dyreparken, noe som er populært for hele familien. I Dyreparken ligger det også et badeland, der du kan kjøle deg ned eller prøve skliene.

Men Kristiansand er ikke bare stedet for en kjent dyrepark – det er også en levende by fylt med koselige kafeer, restauranter og mange fine klesbutikker. Sett av noen timer til å rusle rundt i sentrum og den hyggelige gågata Markens i Kvadraturen. Spis en is, ta en øl på et av de mange serveringsstedene og avslutt med en bedre middag.

Kristiansand er en av de få byene i Norge med sin egen bystrand. Den er super for soling og lek om sommeren, men også for en rusletur om vinteren og en piknik om høsten. Det finnes også mindre strender der du kan gjemme deg bort. Bymarka i Baneheia er et flott sted for rekreasjon.

Ta en tur til den gamle delen av byen, som kalles Posebyen. Det er et hyggelig sted hvor du kan rusle blant de gamle trehusene. Få også med deg en konsert eller forestilling i byens nye stolthet, Kulturhuset Kilden, som er et flott stykke arkitektur. Er du opptatt av kunst besøker du Sørlandets Kunstmuseum og Kristiansand Kunsthall. Eller hva med en tur på Kanonmuseet?

Kristiansand er en by med fart og spenning, sol og sommer, men også gode shoppemuligheter, sterke kulturopplevelser og en nydelig skjærgård. Her er det med andre ord mer enn nok å finne på.

Dyreparken Hotell
Dyreparken Hotell
3.5 out of 5
Dyreparkveien 2, Kristiansand
Prisen er 1 189 kr per natt fra 17. aug. til 17. aug.
Dette hotellet ligger nær flyplassen, 0,1 kilometer unna Dyreparken i Kristiansand og 15 kilometer unna Universitetet i Agder og Aquarama Bad. Dessuten ligger ...
4.2/5Very Good! (243 anmeldelser)
Sabla bra
"Perfekt beliggenhet rett utenfor inngangen med utsikt over grashavet og Kjuttaviga. Hotellet begynner å bli noen år, men renholdet og rommene er bra."

Anmeldelse skrevet 4. okt. 2020

Dyreparken Hotell
Citybox Lite Kristiansand
Citybox Lite Kristiansand
3 out of 5
12 Tordenskjolds gate, Kristiansand, Agder
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 799 kr per natt fra 22. aug. til 22. aug.
Dette hotellet ligger midt i hjertet av Kristiansand og 10 minutters gange unna Markens Gate, Kristiansand domkirke og Kristiansand Domkirke. Dessuten ligger ...
4.1/5Very Good! (39 anmeldelser)
Meget bra
"Jeg og min samboer var på et 3 dagers opphold i Kristiansand. Lite, men ålreit hotellrom til sitt bruk. Man er vel ikke på ferie for å sitte på rommet?? Veldig sentral beliggenhet. Her får man det man trenger til en finfin pris"

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2021

Citybox Lite Kristiansand
Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet
3 out of 5
Travparkveien 14, Kristiansand
Prisen er 1 493 kr per natt fra 16. aug. til 16. aug.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Kristiansand og 2 kilometer unna Badestranda og Dyreparken i Kristiansand. Dessuten ligger ...
3.9/5Good! (784 anmeldelser)
"Lett tilgjengelig, plassert rett ved veien, parkering."

Anmeldelse skrevet 21. mai 2021

Scandic Sørlandet
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Roligheden Ferieleiligheter
Roligheden Ferieleiligheter
3 out of 5
Marviksveien 98, Kristiansand
Prisen er 1 050 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden og 15 minutters gange unna Bertesbukta og Galgebergtangen. Dessuten ligger Oddernes Church og Aquarama Bad kun ...
3.3/5 (107 anmeldelser)
"Hyggelig og hjelpsomt personal. Møkkete senger, gulv, og bad."

Anmeldelse skrevet 4. aug. 2020

Roligheden Ferieleiligheter
Hamre Familiecamping
Hamre Familiecamping
3.5 out of 5
Hamresandveien 1, Kristiansand
Denne hytta ligger på stranden og 2 kilometer unna Hamresanden og Ansgarkapellet. Sørlandssenteret ligger 4,1 kilometer unna.
4.4/5Excellent! (5 anmeldelser)
ok+
"Var AC på rommet, men fikk beskjed om at det ikke brukes om sommeren. Forferdelig temperatur i hytten..."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2020

Hamre Familiecamping
Kvilen, House in Nice Surroundings, Near Kristiansand
Kvilen, House in Nice Surroundings, Near Kristiansand
Høielia 4, Kristiansand, Agder
Prisen er 2 332 kr per natt fra 5. aug. til 5. aug.
Dette feriehjemmet ligger i Kristiansand og 15 kilometer unna Markens Gate, Kristiansand domkirke og Kristiansand Domkirke. Dessuten ligger Fiskebrygga og Christiansholm ...
Kvilen, House in Nice Surroundings, Near Kristiansand
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Kristiansand

Byer nær Kristiansand