Gratis avbestilling
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

De beste leiebiltilbudene i Røros

Vis alle leiebiler i Røros

Gode tilbud på leiebiler i Røros

Leiebil på Røros

Røros er et populært reisemål for turister, både fra Norge og resten av verden. Byen er blant annet kjent for sin fantastiske Rørosmartnan og den særegne bebyggelsen du finner i sentrum av Røros. Mange nordmenn har hytte på Røros, siden det stort sett er mye snø i området hele vinteren lang. Det er særdeles praktisk å leie bil under oppholdet i byen, og med Expedia vil du ikke ha problemer med å finne en billig leiebil på Røros.

Dersom du reiser til Røros med fly, kan det være praktisk å hente leiebilen på flyplassen. Her finner du alle de mest kjente merkene. Vær imidlertid oppmerksom på at det går svært få fly til Røros, så mange velger i stedet å ta tog eller buss til byen.

En av grunnene til at det er så praktisk å ha leiebil på Røros, er at kollektivtilbudet i byen er noe begrenset. Selv om bykjernen er svært kompakt og du enkelt kan gå fra den ene enden av sentrum til den andre, kan du med leiebilen utforske mye mer av området rundt byen. Du kan pakke langrennsskiene i bilen og kjøre av gårde for å utforske de mange skiløypene på vinterstid, som på sommerstid er flotte turstier.

Bergstaden Røros

Etter at du har sjekket inn på hotell på Røros, frister det kanskje å lære litt mer om historien til denne vakre byen. Kallenavnet ”bergstaden” skyldes den omfattende gruvedriften i området før i tiden. Fra 1600-tallet til langt ut på 1900-tallet ble det utvunnet kobber fra en rekke gruver rundt byen, og Røros var i denne perioden et sentrum for industri i Norge. Med leiebilen kan du kjøre opp til noen av gruvene for å se dem på nært hold. Det arrangeres også omvisninger i noen av gruvene, som du kan slenge deg med på. Undersøk dette nærmere med turistinformasjonen på Røros.

Ta også en tur til Rørosmuseets Smelthytta, som ligger på Malmplassen ved Hitterelva. Dette var en gang i tiden selve midtpunktet på Røros-samfunnet, og er i dag gjort om til et flott museum. I Smelthytta ble det smeltet koppermalm frem til 1953. I 1975 brant bygningen ned til grunn, og museumsbygningen Smelthytta ble bygget over disse ruinene.

Ut på tur i leiebilen

Det er mye spennende å se i området rundt Røros, og med leiebil står du fritt til å utforske området. Ta en tur til Djupsjøen på sommerstid, hvor man både kan bade og prøve fiskelykken. Eller du kan ta turen til et av de store skogsområdene vest for byen, hvor det er veldig fint å gå tur.

Noe annet du kan gjøre, er å dra på dagstur til Sverige. Du bruker bare tre kvarter fra Røros til svenskegrensen, så kjør en tur til ”söta bror” for å handle billig mat og drikke. Det er ingen store byer i nærheten av grensen, så du må klare deg med de mindre lokalbutikkene på turen din.

Utforsk Røros

Utforsk Røros med Expedias reiseguider for å finne de beste hotellene, flyvningene, feriepakkene og mye mer!