Nordland

Norge
Andøya som inkluderer kystby, kyst og fjell
Nordland har ikke bare et vilt og frodig landskap, men også en av Europas vakreste og mest uberørte kystlinjer.

Gjør deg klar for en ferie full av utendørsopplevelser og vakker natur i ville og storslåtte Nordland. Utforsk øygrupper med tusenvis av øyer, bestig fjelltopper, beundre fjordene, og slapp av på arktiske strender. Nordland er et enestående vakkert fylke som strekker seg hundrevis av kilometer langs Norges nordlige kyst og Sveriges nordøstlige grense. Fylket, som deles i to av polarsirkelen, byr på utallige muligheter til å oppleve den helt spesielle naturen i nord.

Et godt mål for en weekendtur til Nordland er administrasjonssenteret Bodø. Se ørner sveve høyt over hodet på deg på kaien, stikk innom håndverksbutikker, og nyt synet av de mektige tidevannsstrømmene i Saltstraumen. Bodø er det nordligste punktet på Kystriksveien, som strekker seg omtrent 650 kilometer sørover til Steinkjer. I Narvik kan du oppleve en blanding av industriarv og vintersport. Narvikfjellet skisenter ligger bare en kort kjøretur fra sentrum av byen.

Nordlandskysten innbyr til øyhopping med både sykkel og havkajakk. I øygruppen Vesterålen kan du se hvaler, bestige høye tinder til fots og dra på piknik under midnattssolen. Følg Andøya nasjonale turistvei mellom Andenes og Bjørnskinn. Dra på sommertur til fjellene Ramnan og Måtind. Nyt midnattssolens stråler på Bleikstranda.

Hopp mellom Austvågøya, Vestvågøy og Flakstadøya i øyriket Lofoten. Stamsund er porten til Justadtinden på Vestvågøy, den fascinerende byen Leknes og minner fra vikingtiden. Sykle fra Stamsund til Henningsvær på Austvågøya. Den majestetiske Trollfjorden danner en storslått grense mellom Vesterålen og Lofoten.

I sør, utenfor kysten av Helgeland, ligger øygruppen Vega, der du finner sandstrender og glimrende turstier ikke langt fra hekkestedene til en rekke fuglearter. Sett kursen innover i landet for å se samiske kulturminner, vandre langs fjordene og campe mellom isbreene og fjellene i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.

Vil du oppleve midnattssolen, kan du reise til Nordland mellom mai og juli, mens nordlyset kan beundres mellom september og mars. Ta den ti timer lange, men behagelige turen med Nordlandsbanen fra Trondheim til Bodø for å oppleve fylkets naturprakt.

Nordland – populære byer

Nord-Norge som inkluderer liten by eller landsby og båter
Vågan
Kjent for Ferger og båter, Sjø og Nordlys
Opplev sjøutsikt, nordlys og akvarier i Vågan!

Grunner til å reise

  • Henningsvær bru
  • Lofoten Krigsminnemuseum
  • Lofoten Links
Bodø
Bodø
Kjent for Havner, Business og Sport
Havet, kystkulturen og den heftige, uforutsigbare naturen gjør Nord-Norges største tettsted til en av de fineste perlene du finner langs kysten vår.

Grunner til å reise

  • Saltstraumen
  • Norsk Luftfartsmuseum
Vestvågøy museum fasiliteter samt elv eller bekk
Moskenes
Kjent for Ferger og båter, Fiske og Fjell
Opplev koselige Moskenes: fisketurer, fjellutsikt, safari og mye mer!

Grunner til å reise

  • Vestvågøy museum
  • Lofoten tørrfiskmuseum
Narvik
Narvik
Kjent for Ski, Fjell og Budsjettvennlig
Narvik er den tredje største byen i Nordland, og har lenge også vært en vært en av Nord-Norges viktigste havnebyer. Samtidig er den også en flott by å besøke for fritidsreisende, og kan by på alt fra fantastiske naturopplevelser til en spennende og tidvis dramatisk historie.

Grunner til å reise

  • Narvikfjellet