Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Stavanger
Reiseguide

Denne gamle, oljerike byen på Sørlandet er kjent for sin rike kultur og sardiner og for å være inngangsporten til de vakre fjordene på Vestlandet.

De maritime og kulturhistoriske museene, de utendørs aktivitetene og matfestivalene gjør Norges fjerde største by til en favoritt blant turistene. Stavanger ble grunnlagt for mer enn 10 000 år siden. Byen har i dag fremdeles stemningen til en tradisjonell havneby, men samtidig har den en storbyaktig sjarm som førte til at den ble utropt til europeisk kulturhovedstad i 2008.

Det er enkelt å komme seg rundt i Stavanger til fots, da mange av de viktigste attraksjonene ligger i gåavstand fra sentrum. Du kan vandre langs de brosteinbelagte gatene i gamlebyen, hvor du finner flere trehus fra 1700-tallet. Dra deretter til byens havn og de mange pubene og restaurantene her. På flere av dem kan du til og med sitte utendørs. Ta turen hit i juli, når festivalen Gladmat arrangeres i havneområdet. Da kan du smake på regionale fiskeretter og lære hvordan du lager ulike retter.

I Stavanger finner du en stor samling av museer som det passer ypperlig å besøke når været ikke viser seg fra sin bedre side. Du kan blant annet lære mer om byens historie tilknyttet fiskehermetikk i Norsk hermetikkmuseum. Videre kan du studere verker av norske og internasjonale kunstnere, som Antony Gormley, i Stavanger kunstmuseum. Mor deg deretter med å spille spill fra steinalderen i Norsk barnemuseum. Er du interessert i båter, vil du i tillegg sette pris på å få oppleve modellskipsamlingen i Stavanger maritime museum.

Gå ikke glipp av muligheten til å besøke Kongeparken, som byr på moro for hele familien. I denne artige fornøyelsesparken finner du mer enn 50 attraksjoner, som blant annet Norges lengste bobbane. Besøk også parkens sjokoladefabrikk og forsøk å lage søtsaker på egenhånd.

Mens du er i Stavanger bør du også bli med på en båttur på Lysefjorden. Langs denne vakre fjorden kan du se en 400 meter høy foss, og du kan dessuten padle kajakk på vannet og vandre opp til fjelltopper og utsiktspunkter.

Du kan leie en bil for å utforske områdene utenfor byen. Kjør til Mosterøy og besøk Utstein kloster, som er Norges best bevarte kloster fra middelalderen. Det er også mulig å leie en sykkel og utforske Nordsjøsykkelruta. Denne 6 000 kilometer lange veien strekker seg gjennom åtte ulike land i det nordlige Europa.

Hvor du bør bo i Stavanger

De mest populære hotellene i Stavanger

Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
4 out of 5
Olav V's Gate 3, Stavanger
Prisen er 1 106 kr per natt fra 12. mar. til 13. mar.

Dette hotellet ligger i Kannik og 5 minutters gange unna Stavanger domkirke, Stavanger Maritime Museum og Gamle Stavanger. Dessuten ligger Norsk Telemuseum og ...

4.5/5Wonderful! (1,206 anmeldelser)

"Mye bråk fra gata om natten. Ellers fantastisk god service!!"…"

Anmeldelse skrevet 20. des. 2020

Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Scandic Royal Stavanger
Scandic Royal Stavanger
4 out of 5
Lokkeveien 26, P.O. Box 307, Stavanger
Prisen er 1 152 kr per natt fra 19. mar. til 20. mar.

Dette hotellet er familievennlig og ligger i et shoppingområde i Stavanger og 5 minutters gange unna Norsk Telemuseum, Stavanger domkirke og Gamle Stavanger. ...

4.1/5Very Good! (285 anmeldelser)

"Hun som jobbet i resepsjonen var fantastisk! Frokosten var helt ok. Rommet vi fikk var veldig bra! Stort og godt! Ekstrasengen var noe hard! Min sønn på 9 hadde problemer med å sove i den."…"

Anmeldelse skrevet 14. des. 2020

Scandic Royal Stavanger
Scandic Stavanger City
Scandic Stavanger City
4 out of 5
Reidar Bergesgate 9, Stavanger
Prisen er 839 kr per natt fra 19. mar. til 20. mar.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Stavanger og 10 minutters gange unna Stavanger ferjekai, Sølvberget og Øvre Holmegate. Dessuten ligger Norsk oljemuseum ...

4.3/5Excellent! (979 anmeldelser)

"Dyr parkering i garasje,dårlig ,lite opplysning om pris😳"…"

Anmeldelse skrevet 15. nov. 2020

Scandic Stavanger City
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Stavanger

Saga Caves
Saga Caves
3.5 out of 5
4 Gamle Somavei, Sandnes, Rogaland
Prisen er 927 kr per natt fra 21. mar. til 22. mar.

Denne leiligheten ligger nær flyplassen, 0,5 kilometer unna Kvadrat kjøpesenter og 5 kilometer unna Vitenfabrikken og Forusstraen. Sandvedparken ligger 4,8 kilometer ...

4.7/5Exceptional! (23 anmeldelser)

"Stor, kjempeflott leilighet, med alt vi trengte og mer til. 7 min å gå Kvadrat kjøpesenter. Vi hadde leiebil, og leiligheten var et ypperlig sted å komme tilbake til, etter runder med sightseeing og bybesøk."…"

Anmeldelse skrevet 20. okt. 2020

Saga Caves
Frogner House Apartments – Lagårdsveien 61
Frogner House Apartments – Lagårdsveien 61
3.5 out of 5
Lagaardsveien 61, Stavanger, Rogaland
Prisen er 842 kr per natt fra 19. mar. til 20. mar.

Dette leilighetshotellet med en miljøvennlig profil ligger midt i hjertet av Stavanger og 10 minutters gange unna Stavanger Museum og Arkeologisk museum i Stavanger. ...

3.8/5Good! (192 anmeldelser)
Pphold fra 04.09.20 - 06.09.20.

"Vi hadde en god opplevelse, selvom det var arbeid som foregikk der. Manglet nattbord. Bordet i stuen var farlig for barn fordi det veltet visst du hadde litt vekt på enden av bordet så da falt alt som stod på bordet ned bl.a varm kaffi. Skulle også hatt puter i sofaen. Sengene var veldig behagelige ..."…"

Anmeldelse skrevet 7. sep. 2020

Frogner House Apartments – Lagårdsveien 61
Hinna Paradis
Hinna Paradis
4 out of 5
2B Nålestien, Stavanger

Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden og 2 kilometer unna Vaulen Badestrand og Viking stadion. Dessuten ligger Sørmarka Arena og Stavanger botaniske ...

4/5Very Good! (5 anmeldelser)
Kjellerleiligheten er grei nok.

"Vi var 3 voksne som leiet kjellerleiligheten med 2 soverom, i 5 netter. Kjellerleiligheten var romslig og ren med god Wi-Fi. Vårt soverom manglet gardin mot innsyn, og nattbordlampen var ødelagt. Annonsen sier at der skal være badekar og peis, men det var det ikke i vår kjellerleilighet. Badet og ..."…"

Anmeldelse skrevet 25. okt. 2020

Hinna Paradis
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Stavanger

Populære aktiviteter i Stavanger

Byer nær Stavanger