Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

TromsøNorge

Dra til denne byen i Nord-Norge som kan by på utendørs aktiviteter og et fantastisk fjellandskap, interessante kunstgallerier og muligheten til å se nordlyset.

Livlige Tromsø er omringet av et vakkert fjellandskap. Du kan utforske museer og kunstgallerier, slappe av i parker og oppleve midnattssolen og nordlyset. Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen.

Byens fargerike sentrum strekker seg langs den østlige siden av Tromsøya. Du finner flere interessante attraksjoner i byen, som blant annet Tromsø domkirke i nygotisk stil. I bygningene til Tromsø Kunstforening og Nordnorsk Kunstmuseum kan du bli bedre kjent med norsk kunst. Polarmuseet byr på sin side på et interessant historisk innblikk i polarfangst og polare ekspedisjoner. I opplevelsessenteret og akvariet Polaria kan du se storkobber og fisk som lever i de nordlige farvann. Macks Ølbryggeri byr på et innblikk i den lokale ølkulturen.

Tromsø våkner virkelig til liv med midnattssolen og alle de kulturelle arrangementene som finner sted her i perioden fra midten av mai til midten av juli. I Storgata kan du gå på barer, kafeer og nattklubber døgnet rundt. Videre kan du ta deg en svømmetur midt på natten i Telegrafbukta. Du kan i tillegg dra til Tromsø arktisk-alpine botaniske hage og beundre synet av de blomstrende fjellplantene der. Ishavskatedralen byr på sin side på konserter sent på kvelden.

Ta en tur med pendelbanen Fjellheisen opp til Storsteinen og nyt panoramautsikten derfra utover byen, vannveiene og de snødekte fjellene rundt. Drar du hit i perioden mellom september og mars, kan det hende du i tillegg får oppleve nordlyset. Det er lite som kan måle seg med det vakre og mystiske lyset som dukker opp på den mørke nattehimmelen.

Tromsø er et reisemål som tilbyr utendørs aktiviteter året rundt, og da særlig i de nærliggende Lyngsalpene. Du kan stå slalåm, gå langrenn, isfiske, kjøre hundeslede og dra på snøscooterturer her om vinteren. Om sommeren kan du ri på hest, prøve brevandring og legge ut på tur gjennom skogene i området rundt byen.

Du kan fly til Tromsø flyplass eller ta buss fra større byer i Finland, Norge og Sverige. Du kommer deg rundt i byen til fots, eller du kan ta buss. Hopper du på en båt som frakter deg langs de flotte fjordene i dette området, vil du raskt skjønne hvorfor Tromsø er kjent som "porten til ishavet".

De mest populære hotellene i Tromsø

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Hotel The Edge
Clarion Hotel The Edge
4 out of 5
Kaigata 6, Tromsø
1 190 kr
per natt
19. apr.–20. apr.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø domkirke og Nordnorsk kunstmuseum. Dessuten ligger Mack bryggeri ...

4.5/5Wonderful! (1,203 anmeldelser)
Nice hotel, great breakfast

"Great breakfast, spacious room and bathroom. I appreciated a reminder of the environment. I try my best but it's always nice to put a number on a choice - "Push this button to save 3 litres of water", yay! Nice restaurant on the first floor but many other options in the walking distance. There are ..."…"

Anmeldelse skrevet 14. des. 2019

Clarion Hotel The Edge
Clarion Collection Hotel Aurora
Clarion Collection Hotel Aurora
3.5 out of 5
Sjøgata 19-21, Tromsø
1 040 kr
per natt
3. apr.–4. apr.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Nordnorsk kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Tromso Catholic ...

4.2/5Excellent! (594 anmeldelser)

"Bra beligenhet, bra frokost og hyggelig personalet"…"

Anmeldelse skrevet 6. mar. 2020

Clarion Collection Hotel Aurora
Clarion Collection Hotel With
Clarion Collection Hotel With
3.5 out of 5
Sjøgata 35 -37, Tromsø
1 190 kr
per natt
3. apr.–4. apr.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Tromsø og få skritt unna Tromso Catholic Church Var Frue Kirke og Tromsø domkirke. Dessuten ligger Nordnorsk kunstmuseum ...

4.5/5Wonderful! (808 anmeldelser)
Hotell

"Vi hadde et kjempe fint opphold,"…"

Anmeldelse skrevet 18. des. 2019

Clarion Collection Hotel With

Populære severdigheter i Tromsø

Tromsø domkirke
Bilde av Tromsø domkirke

Tromsø domkirke

4.5/5(5 anmeldelser)

Denne protestantiske domkirken i tre fra 1800-tallet er kjent for den nygotiske arkitekturen, det imponerende klokketårnet og det kunstferdige interiøret.

Polarmuseet
Bilde av Polarmuseet

Polarmuseet

4.5/5(5 anmeldelser)

Bli bedre kjent med en rekke polarekspedisjoner og finn ut mer om isbjørnfangst og reisende i isødet ved dette fascinerende museet.

Tromsø universitetsmuseum
Bilde av Tromsø universitetsmuseum

Tromsø universitetsmuseum

4.5/5(2 anmeldelser)

På avdelingene til dette fantastiske museet kan du se interaktive utstillinger, rusle gjennom en eksotisk botanisk hage og lære om norsk sjøfartshistorie i polområdene.

Polaria
Bilde av Polaria

Polaria

4.5/5(5 anmeldelser)

På dette lærerike akvariet finner du kunnskapsbaserte utstillinger, vanntanker med lokale arter og en panoramakino.

Ishavskatedralen
Bilde av Ishavskatedralen

Ishavskatedralen

4.5/5(11 anmeldelser)

Bakgrunnen til Tromsdalen kan du finne ut mer om når du besøker Ishavskatedralen. Området har en strandlinje som passer godt for en trivelig spasertur, eller du kan bli med på aktiviteter som omvisninger.

Arktisk-alpin botanisk hage
Bilde av Arktisk-alpin botanisk hage

Arktisk-alpin botanisk hage

4/5(1 anmeldelse)

Se eksotiske planter fra Chile, Afrika og Tyrkia, samt en stor samling vekster fra alpine og arktiske områder, i denne vakre, offentlige hagen.

Toppaktiviteter i Tromsø

Privat nordlystur med Taxi
Bilde av Privat nordlystur med Taxi

Privat nordlystur med Taxi

352 kr
per voksen

Anmeldelser av Tromsø

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
23
5 - Fantastisk 50%
4 - Bra
20
4 - Bra 43.47826086956522%
3 - OK
3
3 - OK 6.521739130434782%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

8. aug. 2019

En flott by med alle mulige slags butikker, restauranter og serverdigheter

4/5 - Bra

Verifisert reisende

30. jul. 2019

Var ein fin by og er gåavstand til det meste. Alle plassar mi bestille mat smaka det fortreffelig

4/5 - Bra

Verifisert reisende

13. jun. 2019

Dårlig byggeskikk, blanding av alt. det så ikke bra ut.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

27. mai 2019

Mange muligheter uansett interesse.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

22. mar. 2019

Må se dette på sommeren også