Tromsø

Reiseguide
Tromsø som viser liten by eller landsby, solnedgang og innsjø
Dra til denne byen i Nord-Norge som kan by på utendørs aktiviteter og et fantastisk fjellandskap, interessante kunstgallerier og muligheten til å se nordlyset.

Livlige Tromsø er omringet av et vakkert fjellandskap. Du kan utforske museer og kunstgallerier, slappe av i parker og oppleve midnattssolen og nordlyset. Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen.

Byens fargerike sentrum strekker seg langs den østlige siden av Tromsøya. Du finner flere interessante attraksjoner i byen, som blant annet Tromsø domkirke i nygotisk stil. I bygningene til Tromsø Kunstforening og Nordnorsk Kunstmuseum kan du bli bedre kjent med norsk kunst. Polarmuseet byr på sin side på et interessant historisk innblikk i polarfangst og polare ekspedisjoner. I opplevelsessenteret og akvariet Polaria kan du se storkobber og fisk som lever i de nordlige farvann. Macks Ølbryggeri byr på et innblikk i den lokale ølkulturen.

Tromsø våkner virkelig til liv med midnattssolen og alle de kulturelle arrangementene som finner sted her i perioden fra midten av mai til midten av juli. I Storgata kan du gå på barer, kafeer og nattklubber døgnet rundt. Videre kan du ta deg en svømmetur midt på natten i Telegrafbukta. Du kan i tillegg dra til Tromsø arktisk-alpine botaniske hage og beundre synet av de blomstrende fjellplantene der. Ishavskatedralen byr på sin side på konserter sent på kvelden.

Ta en tur med pendelbanen Fjellheisen opp til Storsteinen og nyt panoramautsikten derfra utover byen, vannveiene og de snødekte fjellene rundt. Drar du hit i perioden mellom september og mars, kan det hende du i tillegg får oppleve nordlyset. Det er lite som kan måle seg med det vakre og mystiske lyset som dukker opp på den mørke nattehimmelen.

Tromsø er et reisemål som tilbyr utendørs aktiviteter året rundt, og da særlig i de nærliggende Lyngsalpene. Du kan stå slalåm, gå langrenn, isfiske, kjøre hundeslede og dra på snøscooterturer her om vinteren. Om sommeren kan du ri på hest, prøve brevandring og legge ut på tur gjennom skogene i området rundt byen.

Du kan fly til Tromsø flyplass eller ta buss fra større byer i Finland, Norge og Sverige. Du kommer deg rundt i byen til fots, eller du kan ta buss. Hopper du på en båt som frakter deg langs de flotte fjordene i dette området, vil du raskt skjønne hvorfor Tromsø er kjent som "porten til ishavet".

Radisson Blu Hotel, Tromso
Radisson Blu Hotel, Tromso
4 out of 5
Sjogata 7, Tromso, 9008
Prisen er 1 190 kr per natt fra 14. aug. til 15. aug.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Tromsø, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 restauranter ...
4,2/5 Excellent! (892 anmeldelser)
Bra
"Rommet var bra som alltid , god seng og hyggelig personale . Desverre ingen parkering. Det var også arrangement fredagen som bråkte veldig , enda vi var i 7 etasje."

Anmeldelse skrevet 15. mai 2022

Radisson Blu Hotel, Tromso
Clarion Hotel The Edge
Clarion Hotel The Edge
4 out of 5
Kaigata 6, Tromso, 9008
Prisen er 1 572 kr per natt fra 21. aug. til 22. aug.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Tromsø, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
4,4/5 Wonderful! (1 001 anmeldelser)
Service innstilt personell i resepsjonen😀
"Generelt god service, spesielt Til nattevakta som jobbet i uke 27. han ordnet med frokost ok startet kaffe maskinen kl 4 om morgen. Da jeg hadde tidlig fly til Hammerfest. Takk for god service."

Anmeldelse skrevet 10. jul. 2022

Clarion Hotel The Edge
Comfort Hotel Xpress Tromso
Comfort Hotel Xpress Tromso
3 out of 5
Gronnegata 35, Tromso, 9008
Prisen er 771 kr per natt fra 28. aug. til 29. aug.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Tromsø, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen ...
4,2/5 Very Good! (1 000 anmeldelser)
Comfort Hotel Xpress
"Et lite rom. Ok tilstand. Rolig omgivelser. Vinduet gikk mot veggen, så det var ingen utsykt. Et stort vinduet i gangen var skittent."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2022

Comfort Hotel Xpress Tromso
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Enter Tromsø Apartments
Enter Tromsø Apartments
4 out of 5
Grønnegata 18, Tromso, 9008
Prisen er 1 390 kr per natt fra 14. aug. til 15. aug.
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i Tromsø, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost og parkeringsplasser. Gjestene ...
4/5 Very Good! (278 anmeldelser)
"Veldig sentralt. Innsjekk og utsjekk gikk smertefritt. Lettvint å kommunisere og avtale med. Rent, velholdt og hyggelig i leiligheten."

Anmeldelse skrevet 29. apr. 2022

Enter Tromsø Apartments
Tromsø Lodge & Camping
Tromsø Lodge & Camping
2 out of 5
Arthur Arntzens veg 10, Tromso, 9020
Prisen er 845 kr per natt fra 21. aug. til 22. aug.
Du kan bo på denne campingplassen med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Tromsø. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
4,2/5 Excellent! (220 anmeldelser)
Hyggelig opphold
"Bra opphold. Praktiske fine hytter. God nøktern frokost."

Anmeldelse skrevet 23. jul. 2022

Tromsø Lodge & Camping
Bjørvika Apartments Vervet Tromsø
Bjørvika Apartments Vervet Tromsø
3.5 out of 5
1 Gjøastredet, Tromso, Troms og Finnmark, 9008
Prisen er 994 kr per natt fra 15. aug. til 16. aug.
Hvis du bor i denne leiligheten i Tromsø, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), klesvaskfasiliteter og en TV. Populære severdigheter ...
4/5 Very Good! (15 anmeldelser)
"For me it's was the best ever who actually i have leave for 1 month because i was looking for apartment to leave but i didn't found so to leave there for 1 month until to find my new apartment it's was the best because it's was regular apartment thank you very much you can't imagine how actually ..."

Anmeldelse skrevet 31. mai 2022

Bjørvika Apartments Vervet Tromsø
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Tromsø

Byer nær Tromsø