Bilutleie Albania

Søk blant 2,900,000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Spar minst 10 % på utvalgte overnattingssteder med Expedia Rewards

De fleste hoteller er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Albania – populære byer

De beste leiebiltilbudene i Albania

Finner du ikke det du leter etter?

Se alle leiebiler i Albania
Se alle biler

Albania ligger ved Middelhavet på Balkanhalvøya. Landet består av både store fjellkjeder og slettemark. For å oppleve mest mulig av landet kan det være lurt å velge en leiebil – Albania byr på et variert landskap og spennende ferieopplevelser. Alle leiebiler i Albania fra Expedia er uten skjulte kostnader.

Veinettet i Albania er kjent for å være dårlig vedlikeholdt, men på de fleste større veiene er det uproblematisk å kjøre. På de mindre veiene gjelder det å holde farten nede og følge med på eventuelle hull i veibanen. Det er mange godt plasserte hentesteder hvis du vil benytte deg av bilutleie. Albania blir en stadig mer populært feriedestinasjon.

Leie bil i Albania

I Albania er det én internasjonal flyplass, nemlig Tirana lufthavn, og har du flybilletter til Albania, er det nok her du lander. Du kan ordne det slik at leiebilen din står klar og venter på deg når du lander. Da sikrer du at du får den biltypen du ønsker. Ved å bestille bilen på nettet før du drar, gjerne sammen med bestillingen av reisen til Albania, sørger du for en fin start på ferien. Da kan du bare sette deg bak rattet og ta fatt på reiseruten din!

Trafikkreglene i Albania følger internasjonal standard, og det er vanlig høyrekjøring her. Det er imidlertid mange som ikke følger trafikkreglene. Farten er ofte stor, og farlige forbikjøringer er ikke uvanlig. Med tanke på at det før 1991 ikke var lov med privatbiler i Albania, er det nå ganske mange biler på veiene, men bilparken holder generelt dårlig standard. Hest og kjerre er fremdeles mye brukt, og disse kan du møte selv på hovedveiene. Det er heller ikke uvanlig at du treffer på både dyr og mennesker i veibanen.

På tur med leiebil i Albania

Du trenger internasjonalt førerkort for å kjøre i Albania. Hvis du skal kjøre i fjellområdene, anbefales det å velge en bil med firehjulstrekk. Her kan veiene være svært dårlige, spesielt etter perioder med nedbør. Det er ofte dårlig belysning langs veiene i Albania, så du bør ikke planlegge å kjøre etter at det har blitt mørkt. Også i byene kan gatelysene falle ut. Det er et stort utvalg av forskjellige typer overnatting i Albania – her kan du velge mellom alt fra hotellrom, gjestehus til privat innkvartering. Områdene langs kysten er svært idylliske og byr på fine strender og flotte bademuligheter. I Albania er det også mange historiske områder du kan besøke.

Det er mange lokale aktører som driver med bilutleie i Albania, men det kan lønne seg å benytte ett av de større selskapene, som for eksempel Expedia, og bestille bilen på nettet. Da får du også anledning til å gå gjennom forsikringen og kontrollere at du har god dekning. Det anbefales å ikke parkere på øde steder på grunn av en relativt høy risiko for innbrudd. Hvis du skulle komme ut for en ulykke, bør du vente til politiet kommer før du foretar deg noe. Albanerne er ellers et gjestfritt folk, og du kan regne med å treffe mange hyggelige mennesker her på ferieturen din.

Ofte stilte spørsmål