Bilutleie England

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Spar minst 10 % på utvalgte overnattingssteder med Expedia Rewards

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

England – populære byer

De beste leiebiltilbudene i England

Finner du ikke det du leter etter?

Se alle leiebiler i England
Se alle biler

Når du kommer med fly til England, kommer du til et land der landsbygda er kjent for sine vakre landskaper og velstelte, idylliske landsbyer, der den lokale puben det viktigste samlingspunktet og livet har en roligere rytme enn i storbyene. Vi kjenner slike steder fra filmer om Miss Marple og Hercules Poirot, og fra talløse andre kriminalserier. Hvis du skal oppleve dem i virkeligheten, er det lurt å leie bil i England.

Du finner billig bilutleie i England på alle de store flyplassene. Hvis du bestiller på forhånd gjennom Expedia, står bilen og venter på deg når du lander, og det er ingen skjulte kostnader.

Venstrekjøring

Med leiebil i England vil du raskt oppdage at frykten for venstrekjøring er ubegrunnet. Alle andre kjører på venstre side, så det er ganske naturlig å følge strømmen. Rattet sitter på høyre side, noe som gjør at førerplassen vender mot midten av veien, akkurat som hjemme.

Vikeplikt og rundkjøringer

Det er et par ting du må være oppmerksom på når du kjører. Reglene for vikeplikt er de samme som hjemme: du har vikeplikt for trafikk fra høyre, til tross for at alt annet virker speilvendt. Derfor er regelen: Hold deg til venstre, se til høyre. Det er viktig. (Det gjelder også om du skal krysse en vei som fotgjenger – trafikken kommer fra motsatt side enn den du er vant til.)

Rundkjøringer kan virke forvirrende, men det er først og fremst fordi veimerkingen ofte er annerledes enn hjemme. Et godt råd er å plassere seg i riktig kjørebane så tidlig som mulig, holde til venstre og se til høyre, vike for trafikk fra høyre og ikke nøle når du kjører inn i rundkjøringen.

Parkering og fartsgrenser

Markeringene på veiskuldrene har med parkeringsregler å gjøre. Du må ikke parkere ved doble hvite striper, der er det bare tillatt å stoppe for av- og påstigning. Ved fortauskanter med doble gule striper er all stopp forbudt. Hvis du parkerer feil, kan du risikere å få påsatt en hjulsperre på et av hjulene. Da må du få en parkeringsvakt eller politi til å låse opp hjulsperren, etter at boten er betalt. I byene kan det være lurt å parkere i parkeringshus. De fleste hoteller i England har egne parkeringsfasiliteter.

Hastigheter måler i miles per time (mph). I byområder er fartsgrensen 30 mph (48 km/t), på landeveien 60 mph (97 km/t), og på motorveien 70 mph (113 km/t). Blir du tatt for å bryte fartsgrensene kan politiet skrive ut bøter, som folk på en reise i Englandmå betale på stedet. Hvis ikke, kan politiet konfiskere bilen til boten er betalt. Det lønner seg med andre ord ikke å bryte fartsgrensene med leiebiler i England.

Miljøskatt i London

I enkelte områder i sentrum av London må man betale en miljøskatt for bil mellom kl. 07.00 og kl. 18.30, selv om bilen bare står parkert. Sonene er markert med en C mot rød bakgrunn. Skatten kan betales på bensinstasjoner, i kiosker, på Internett eller fra mobiltelefon.

Ofte stilte spørsmål