Bilutleie England

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

England – populære byer

Når du kommer med fly til England, kommer du til et land der landsbygda er kjent for sine vakre landskaper og velstelte, idylliske landsbyer, der den lokale puben det viktigste samlingspunktet og livet har en roligere rytme enn i storbyene. Vi kjenner slike steder fra filmer om Miss Marple og Hercules Poirot, og fra talløse andre kriminalserier. Hvis du skal oppleve dem i virkeligheten, er det lurt å leie bil i England.

Du finner billig bilutleie i England på alle de store flyplassene. Hvis du bestiller på forhånd gjennom Expedia, står bilen og venter på deg når du lander, og det er ingen skjulte kostnader.

Venstrekjøring

Med leiebil i England vil du raskt oppdage at frykten for venstrekjøring er ubegrunnet. Alle andre kjører på venstre side, så det er ganske naturlig å følge strømmen. Rattet sitter på høyre side, noe som gjør at førerplassen vender mot midten av veien, akkurat som hjemme.

Vikeplikt og rundkjøringer

Det er et par ting du må være oppmerksom på når du kjører. Reglene for vikeplikt er de samme som hjemme: du har vikeplikt for trafikk fra høyre, til tross for at alt annet virker speilvendt. Derfor er regelen: Hold deg til venstre, se til høyre. Det er viktig. (Det gjelder også om du skal krysse en vei som fotgjenger – trafikken kommer fra motsatt side enn den du er vant til.)

Rundkjøringer kan virke forvirrende, men det er først og fremst fordi veimerkingen ofte er annerledes enn hjemme. Et godt råd er å plassere seg i riktig kjørebane så tidlig som mulig, holde til venstre og se til høyre, vike for trafikk fra høyre og ikke nøle når du kjører inn i rundkjøringen.

Parkering og fartsgrenser

Markeringene på veiskuldrene har med parkeringsregler å gjøre. Du må ikke parkere ved doble hvite striper, der er det bare tillatt å stoppe for av- og påstigning. Ved fortauskanter med doble gule striper er all stopp forbudt. Hvis du parkerer feil, kan du risikere å få påsatt en hjulsperre på et av hjulene. Da må du få en parkeringsvakt eller politi til å låse opp hjulsperren, etter at boten er betalt. I byene kan det være lurt å parkere i parkeringshus. De fleste hoteller i England har egne parkeringsfasiliteter.

Hastigheter måler i miles per time (mph). I byområder er fartsgrensen 30 mph (48 km/t), på landeveien 60 mph (97 km/t), og på motorveien 70 mph (113 km/t). Blir du tatt for å bryte fartsgrensene kan politiet skrive ut bøter, som folk på en reise i Englandmå betale på stedet. Hvis ikke, kan politiet konfiskere bilen til boten er betalt. Det lønner seg med andre ord ikke å bryte fartsgrensene med leiebiler i England.

Miljøskatt i London

I enkelte områder i sentrum av London må man betale en miljøskatt for bil mellom kl. 07.00 og kl. 18.30, selv om bilen bare står parkert. Sonene er markert med en C mot rød bakgrunn. Skatten kan betales på bensinstasjoner, i kiosker, på Internett eller fra mobiltelefon.

Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i England?
Vi har alle opplevd at ting skjer og planer endres. Derfor gir vi full refusjon for de fleste forhåndsbetalte bestillinger hvis du varsler oss minst seks timer i forkant av hentetidspunktet. Sørg for å lese nøye gjennom avbestillingsreglene, da det er enkelte unntak. Hvis du ikke finner informasjonen du ser etter, kan du få hjelp hos vår kundeservice.
Hva slags biler kan jeg leie i England?
Sus rundt i en lekker minibil, kjør med stil i en premiumbil eller sats på noe midt imellom, som en mellomstor modell. Men det er vanskelig å slå en kompakt bil, som er det foretrukne valget i England. Disse bilene er enkle å parkere og styre, drivstoffeffektive og et supert valg hvis du skal kjøre rundt i store byer. Det er en oppgradering fra økonomiklassen, så du kan forvente bedre komfort og plass til en pris som ikke velter budsjettet.
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i England hos Expedia?
Sjekk ut kundevurderinger, velg bilen du vil ha, og sammenlign tilbudene fra de ledende leiebilselskapene. Expedia gjør det enkelt å finne fantastiske priser på leiebil. Kombiner bestillingen av leiebil i England med bestilling av fly eller hotell, og legg ut på tur med litt ekstra penger i lommeboken.
Hvor gammel må man være for å leie bil i England?
I England er aldersgrensen vanligvis 21 år. De fleste leverandører krever ekstra betaling hvis sjåføren er ung, men hvor mye kommer an på hvor du skal leie bil. I leieavtalen for unge sjåfører kan det fremgå at enkelte biltyper ikke er tilgjengelige for leie, f.eks. Store biler, og det kan være krav om forsikring. Husk å lese informasjonen i liten skrift før du reserverer bilen.
Hva trenger jeg for å leie bil i England?
Nesten alle leiebilselskaper krever følgende: førerkort og kredittkort i ditt navn. Hvis du ikke vil benytte deg av leverandørens forsikring, kreves det dessuten bevis på egen forsikring. Les avtalen nøye, så du vet hva du må ha med deg for å hente nøklene.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i England?
Expedia gjør det enkelt å reservere en rimelig leiebil for langtidsleie i England. Bare gå til vår side for langtidsleie av biler og oppgi reisedatoene dine for å gå gjennom alle mulighetene du har.
Hvor kan jeg leie bil i England hvis jeg er under 25?
Du må sjekke hva aldersgrensen til utleiebyrået i England er. Er du under 25, krever noen leverandører ekstra gebyrer. Det er bedre å finne ut av dette på forhånd, så du vet hvor mye du må ut med. Hvert leiebilselskap har sine egne retningslinjer for unge sjåfører, så det lønner seg å gjøre litt forarbeid.

Opplev nye steder med Expedia