Bilutleie England

Sammenlign leiebilselskaper for å spare stort, og bestill fly, hotell og bil sammen for å spare enda mer.

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Få maks fleksibilitet med gebyrfri avbestilling på de fleste leiebiler.

England – populære byer

Når du kommer med fly til England, kommer du til et land der landsbygda er kjent for sine vakre landskaper og velstelte, idylliske landsbyer, der den lokale puben det viktigste samlingspunktet og livet har en roligere rytme enn i storbyene. Vi kjenner slike steder fra filmer om Miss Marple og Hercules Poirot, og fra talløse andre kriminalserier. Hvis du skal oppleve dem i virkeligheten, er det lurt å leie bil i England.

Du finner billig bilutleie i England på alle de store flyplassene. Hvis du bestiller på forhånd gjennom Expedia, står bilen og venter på deg når du lander, og det er ingen skjulte kostnader.

Venstrekjøring

Med leiebil i England vil du raskt oppdage at frykten for venstrekjøring er ubegrunnet. Alle andre kjører på venstre side, så det er ganske naturlig å følge strømmen. Rattet sitter på høyre side, noe som gjør at førerplassen vender mot midten av veien, akkurat som hjemme.

Vikeplikt og rundkjøringer

Det er et par ting du må være oppmerksom på når du kjører. Reglene for vikeplikt er de samme som hjemme: du har vikeplikt for trafikk fra høyre, til tross for at alt annet virker speilvendt. Derfor er regelen: Hold deg til venstre, se til høyre. Det er viktig. (Det gjelder også om du skal krysse en vei som fotgjenger – trafikken kommer fra motsatt side enn den du er vant til.)

Rundkjøringer kan virke forvirrende, men det er først og fremst fordi veimerkingen ofte er annerledes enn hjemme. Et godt råd er å plassere seg i riktig kjørebane så tidlig som mulig, holde til venstre og se til høyre, vike for trafikk fra høyre og ikke nøle når du kjører inn i rundkjøringen.

Parkering og fartsgrenser

Markeringene på veiskuldrene har med parkeringsregler å gjøre. Du må ikke parkere ved doble hvite striper, der er det bare tillatt å stoppe for av- og påstigning. Ved fortauskanter med doble gule striper er all stopp forbudt. Hvis du parkerer feil, kan du risikere å få påsatt en hjulsperre på et av hjulene. Da må du få en parkeringsvakt eller politi til å låse opp hjulsperren, etter at boten er betalt. I byene kan det være lurt å parkere i parkeringshus. De fleste hoteller i England har egne parkeringsfasiliteter.

Hastigheter måler i miles per time (mph). I byområder er fartsgrensen 30 mph (48 km/t), på landeveien 60 mph (97 km/t), og på motorveien 70 mph (113 km/t). Blir du tatt for å bryte fartsgrensene kan politiet skrive ut bøter, som folk på en reise i Englandmå betale på stedet. Hvis ikke, kan politiet konfiskere bilen til boten er betalt. Det lønner seg med andre ord ikke å bryte fartsgrensene med leiebiler i England.

Miljøskatt i London

I enkelte områder i sentrum av London må man betale en miljøskatt for bil mellom kl. 07.00 og kl. 18.30, selv om bilen bare står parkert. Sonene er markert med en C mot rød bakgrunn. Skatten kan betales på bensinstasjoner, i kiosker, på Internett eller fra mobiltelefon.


Ofte stilte spørsmål

Hva skjer hvis jeg må avbestille leiebilen i England?
Avhengig av avbestillingsreglene kan du har rett på en tilbakebetaling. Mange leiebilbestillinger gir full tilbakebetaling hvis du avbestiller seks timer før henting. Hvis du har spørsmål du ikke finner svar på i bekreftelsen, er vår kundeservice klar til å hjelpe døgnet rundt.
Hva slags biler kan jeg leie i England?
Hverken for liten eller for stor. En kompakt bil er det mest populære valget for mange som besøker England. På grunn av det lave drivstofforbruket, kjøreegenskapene og enkel parkering er denne biltypen ideell å utforske byen med. En kompakt bil har litt bedre plass enn en økonomibil, så du kan glede deg over litt ekstra stil og komfort. Behøver du mer benplass? Da kan du sjekke ut utvalget vårt av standard, mellomstore og store biler.
Hvorfor skal jeg leie bil i England gjennom Expedia?
Hvis du er på jakt etter pålitelig bilutleie i England, kan du stole på Expedia. Med våre medlemspriser og eksklusive tilbud kan du få et skikkelig bra tilbud, og med leiebilselskaper å velge blant får du tilgang til et bredt utvalg. Hvis du vil spare enda mer, kan du sette sammen bestillingene dine til en pakkereise. Med alt fra bilutleie og ferieboliger til hoteller, flyreiser og aktiviteter gjør vi det enkelt for deg å organisere eventyret ditt.
Hvordan finner jeg de beste tilbudene på bilutleie i England hos Expedia?
Uansett hva slags bil du ser etter, kan Expedia hjelpe deg med å få tak i det beste tilbudet. Du behøver bare å sammenligne tilbudene fra de mest populære leverandørene og bestille det alternativet som passer best for deg. Kunne du tenke deg å kjøre av gårde med litt ekstra penger i lommeboken? Da kan du kombinere bestillingen på leiebil i England med bestillingene på hotell og flyreiser.
Hvor gammel må man være for å leie bil i England?
Er du over 21 år, kan du bestille leiebil i England. Vær oppmerksom på at de fleste leiebilselskaper krever ekstra betaling av unge sjåfører på grunn av den økte ulykkesrisikoen. Unge sjåfører får vanligvis heller ikke lov til å leie større biler. Du bør se på informasjonen i liten skrift før bestilling for å unngå uønskede overraskelser når du skal hente nøklene.
Hva trenger jeg for å leie bil i England?
Du må regne med å få spørsmål om førerkort og et kredittkort i skranken. Før henting bør du høre med leiebilbyrået om du trenger noe mer. Du må kanskje også legge frem bilforsikringsbevis.
Kan jeg leie bil i én måned eller lenger i England?
Enten du bare skal utforske England eller andre steder i omegn, er det enkelt å leie en bil for en lengre periode med Expedia. Oppgi reiseinformasjon og hente-/leveringssted, så hjelper vi deg med å finne de rimeligste tilbudene på langtidsleie av biler.
Hvor kan jeg leie bil i England hvis jeg er under 25?
Aldersgrensene kan variere fra leiebilselskap til leiebilselskap, og du bør finne ut av dette på forhånd. Har du funnet en leverandør i England som leier ut biler til sjåfører under 25 år? Det er supert! Bare vær obs på at noen av dem krever ekstra betaling av sjåfører som er mellom 21 og 24 år gamle. Du finner all informasjonen du trenger, i vilkårene for hver bil du vurderer å leie.
Hva slags forsikring bør jeg velge for leiebilen min i England?
Først bør du velge bilklasse, så bør du sjekke leverandørens vilkår og betingelser for leiebilforsikringen for å se om den passer dine behov.

Opplev nye steder med Expedia