Billige flybilletter til Manchester

Fly til Manchester

Fly til Manchester

Du kommer deg lett til Manchester med fly fra Norge, og det tilbys flere avganger per uke. På Expedia kan du finne billige flybilletter til Manchester, og du kan dessuten spare penger på å bestille overnatting og leie av bil i samme slengen.

Manchester ligger i den nordvestlige delen av England og er en av Storbritannias største byer. For nordmenn er byen kanskje mest kjent som en fotballens by, men Manchester har mye annet å by på i tillegg. Du finner blant annet historisk interessante bygninger, spennende gallerier og museer og hyggelige parker her. Shoppinginteresserte turister vil også ha nok å fylle tiden med i denne gamle industribyen.

Flyvninger til Manchester fra flyplasser i Norge

Du kan fly til Manchester både direkte og med mellomlandinger fra flere norske flyplasser. Uavhengig av om du foretrekker å fly fra Moss Lufthavn Rygge (RYG), Oslo Lufthavn (OSL) eller Stavanger Lufthavn (SVG), vil du kunne finne en flyreise som tar deg med til Manchester på kort tid. Velger du å reise fra en annen flyplass i Norge, vil du måtte bytte fly underveis, noe du kan gjøre i for eksempel Oslo eller London.

Den beste tiden å dra til Manchester er i mai–august, når været er på sitt beste. De fleste turistene velger også å bestille flyreiser til Manchester akkurat i denne perioden, noe som gjerne bidrar til høyere fly- og hotellpriser. Det kan således lønne seg å heller reise til Manchester om høsten eller tidlig på våren.

Fly til Manchester Airport (MAN)

Manchesters lufthavn er en av Englands travleste og største flyplasser. En rekke flyselskaper tilbyr flyvninger til mange ulike internasjonale reisemål herfra, så uavhengig av om turen går tilbake til Norge eller til et annet sted etter oppholdet ditt i Manchester, vil du ikke ha problemer med å komme deg videre med fly.

Manchester Airport ligger kun rundt 13 kilometer sør for byens sentrum, og det er enkelt å komme seg til og fra flyplassen. Tar du flybussen, vil det ta deg 25–45 minutter å komme deg inn til byen, men det går også lokale busser i området som du kan ta. Det går dessuten tog fra flyplassen, og med dette vil det ta deg i underkant av 20 minutter å komme deg til en av de sentrale togstasjonene i Manchester.

Hvor du kan overnatte

Når du har bestemt deg for datoene for din flyreise til Manchester kan du se nærmere på hvor du vil overnatte. Velger du å overnatte nær togstasjonen Manchester Piccadilly, vil du ikke bare kunne komme deg raskt og enkelt til og fra flyplassen med toget, men du vil også befinne deg i nærheten av spennende attraksjoner som blant annet kunstgalleriet Manchester Art Gallery. Fotballinteresserte vil kanskje foretrekke å overnatte nær National Football Museum, som dessuten ligger like ved vakre Manchester Cathedral.

Uavhengig av hvilket område du bestemmer deg for, vil du kunne bestille både overnatting og flyvninger på Expedia når du måtte ønske det.

Ofte stilte spørsmål

Hva heter flyplassen i Manchester?
Manchester (MAN) er den eneste flyplassen i nærheten av denne byen.
Hvor langt er det til Manchester (MAN) fra sentrum av Manchester?
Manchester (MAN) befinner seg 13 km fra sentrumsområdet i Manchester, så du bør regne med en liten reise videre til sentrum av byen.
Kan jeg fly til Manchester nå?
Tar du en titt på vår reiserådside for COVID-19, finner du nyttig informasjon om restriksjonene som gjelder for Manchester, før du setter deg på flyet. Der legges det ut informasjon om alt fra karantenekrav til råd fra helsemyndighetene, så du skal være oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Manchester?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Manchester, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Manchester med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Manchester, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er den beste å reise til i Manchester?
Manchester kan vise til én stor flyplass, så derfor er det enkelt å finne den beste flyvningen. Du vil fly til Manchester (MAN), som ligger omtrent 13 km fra sentrum av byen.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Manchester?
Det finnes totalt 47 flyselskaper som forbinder Manchester med 176 flyplasser.
Hvilke flyselskaper har flyvninger til Manchester?
De fleste reisende foretrekker Ryanair, Aer Lingus og Ryanair UK når de skal reise til Manchester. Mesteparten av disse flyvningene ankommer fra Sørlige Dublin, og ruten opereres stor sett av Ryanair.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Manchester?
Det er mye mer komfortabelt å fly til et sted når det ikke er stopp underveis. Hvis du skal reise til Manchester, så er det ca. 1864 flyvninger uten stopp ukentlig.
Hvor har de mest populære flyvningene til Manchester avreise fra?
De mest populære flyvningene til Manchester har avreise fra flyplasser i Gamlebyen, Ashford og Dublin.
Hvor lang er flyturen til Manchester?
Hvilken by du reiser fra, avgjør hvor lang flyturen blir. Fra Gamlebyen til Manchester tar det vanligvis ca. 2 t og 24 min. Fra Ashford tar det ca. 1 t og 3 min, mens det fra Dublin tar 1 t og 1 min.
Hvordan gjør jeg flyreisen til Manchester så rimelig som mulig?
Som alle erfarne jetsettere sier – ikke bestill i siste liten. Flyprisene er vanligvis høyest når avreisedatoen nærmer seg. Ikke stopp der. Du bør også finne ut om reisemålet har flere flyplsser. Prisene kan nemlig variere avhengig av hvilken flyplass du flyr til. Sørg dessuten for at du sammenligner priser på tvers av flyselskaper. Og til slutt må du huske at det lønner seg å være tidlig ute. Finner du ut hva flybillettene vanligvis koster, er det lettere å bestille når du snubler over et tilbud. De beste tilbudene var sjelden lenge.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Manchester?
Avhengig av hvor du reiser fra, kan flyvningen din til Manchester være helt smertefri eller være langtekkelig. Vi har samlet sammen noen tips som hjelper deg med å starte ferien på riktig måte.Hva bør pakkes i håndbagasjen?

  • Hemmeligheten bak en flott flytur er å være forberedt. Vi begynner med det viktigste: pass, ombordstigningskort, penger og viktige medisiner. Deretter bør du pakke ting som gjør at tiden går litt raskere, som diverse elektronikk eller en spennende bok. Husk også ladere, en oppblåsbar nakkepute og et par hodetelefoner. Og sist, men ikke minst – toalettsaker som tannbørste, ansiktsservietter og rene klær er også lurt å ha med på flyet.

Ikke pakk dette i håndbagasjen:

  • Selv om listen over hva som er forbudt, varierer fra flyselskap til flyselskap, er det smart å ikke pakke med seg noe som er lett antennelig, skarpt eller eksplosivt. Dette omfatter blant annet skrutrekkere, knivblader, spraymaling og nødbluss. Sportsutstyr som skøyter og andre gjenstander som kan skade passasjerer, f.eks. Skytevåpen og sverd, er heller ikke lov å ha med seg inn i kabinen.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Målet ditt er å være så komfortabel som mulig. Du bør kle deg lagvis i pustende klær og ta med en cardigan hvis det skulle være kjølig på flyet. På beina er det lurt å ha på et par flate, romslige sko ettersom føttene kan hovner opp litt i løpet av flyreisen. Pakk heller de høye hælene og de tunge turskoene i bagasjen du sjekker inn.
  • En tilstand som heter DVT (dyp venetrombose), kan være en risiko på lengre flyreiser. Den kommer av blodlevring som oppstår på grunn av dårlig blodsirkulasjon og inaktivitet. For å forhindre denne tilstanden er det en god idé å gå litt rundt i kabinen og gjøre ben- og fotøvelser i setet. Du kan også ha på kompresjonsstrømper eller -sokker.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Manchester?
Hvis du planlegger litt før du kommer til flyplassen, er det større sjanse for at reisen til Manchester går som smurt. Du bør ta en titt på de beste tipsene våre for hvordan du enkelt kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen:

  • Det første du må gjøre er å vise reise-ID og ombordstigningskort i sikkerhetskontrollen. Du bør ha dette lett tilgjengelig, så ikke alt stopper opp.
  • Etterpå må både du og håndbagasjen din sjekkes. For ikke å lage for lang kø bør du ta av alt som kan få metalldetektoren til å pipe. Ting som blant annet jakke, belte og øretelefoner må sendes gjennom røntgenmaskinen.
  • All elektronikk, inkludert mobil og bærbar PC, må også skannes.
  • Gelé og væske du vil ha med om bord, som hårolje og håndkrem, må være i beholdere som ikke er større enn 100 milliliter. Alt må dessuten få plass i en gjennomsiktig pose på én liter.
  • Har du på riktig fottøy, kan du spare noen verdifulle minutter. Snøresko må ofte tas av og skannes for seg selv. Har du på lette joggesko, slipper du ofte dette.
  • Ta ut alle forbudte gjenstander av håndbagasjen. Hvis du har skarpe eller spisse gjenstander, bør du putte dem i kofferten du skal sjekke inn. Slike ting er ikke tillatt å ta med om bord og vil bli konfiskert.

Informasjon om flyreiser til Manchester
AnkomstflyplassManchester
Ankomstflyplassens IATA-kodeMAN