Skottland

Storbritannia
Arthur\'s Seat som inkluderer by, solnedgang og historisk arkitektur
Legg ferien til Skottland og få en omvisning på et whiskybrenneri, besøk de skotske øyene, bestig Storbritannias høyeste fjell, og se om du får øye på det mytiske uhyret i Loch Ness.

Skottland har virkelig et imponerende landskap, med høye granittfjell, en forreven kyst, kanaler, innsjøer og fascinerende slott på hver en knaus. Sett av tid til litt storbyferie i Skottland også, for byene her kan by på gallerier og museer i verdensklasse, fascinerende historiske monumenter og et stort utvalg kulturarrangementer.

Mange besøkende har hovedstaden Edinburgh som første stoppested. Gå langs Royal Mile i gamlebyen, veien som leder opp til Edinburgh Castle. Her kan du se kronjuvelene som ble brukt under kroningen av dronning Maria av Guise. Se sauen Dolly, verdens første klonede pattedyr, på National Museum of Scotland. Ta en titt i butikkene langs Princes Street, byens viktigste gjennomfartsåre. Hvis du tar en weekendtur til Skottland i august, kan du oppleve Edinburgh Festival, en av verdens største kulturfestivaler.

En times kjøring vest for Edinburgh ligger Glasgow. Byen, som tidligere var et viktig industrisenter, er nå forvandlet til en ledende kulturby. Utforsk de mange museene og galleriene, slik som Kelvingrove Art Gallery and Museum, Glasgow Science Center og Glasgow Police Museum. Besøk George Square i sentrum av byen, og ta alle statuene og monumentene i nærmere øyensyn.

Utenfor byene kan landsbygda lokke med gode turmuligheter og nye eventyr. Du kan gå de 1344 meterne opp Ben Nevis, det høyeste fjellet på De britiske øyer. Gå tur langs stiene i Cairngorms National Park, der du blant annet kan se ekorn og villkatter. Finn ut mer om den legendariske sjøormen Nessie når du besøker Loch Ness. Kanskje får du et glimt av det myteomspunne uhyret selv?

Hvis du vil bli bedre kjent med en av Skottlands mest berømte eksportartikler, whisky, kan du følge fotturstien The Malt Whisky Trail mellom Inverness og Aberdeen. På veien kan du besøke brennerier som er i drift, og få smaksprøver av de ulike maltwhiskyene.

Skottland er også kjent for de mange slottene og borgene sine. Besøk byen og fylket Aberdeen, og følg fotturstien The Castle Trail. Denne vandringen går forbi hele 17 slott, blant annet Dunnottarr Castle og Balmoral Castle, der dronning Elizabeth bor når hun er i Skottland.

Hvis du har anledning, bør ferien også omfatte et besøk på de skotske øyene Skye, Bute og Mull. Her finner du vill natur, strender og landsbyer.

Skottland – populære byer

Arthur\'s Seat som inkluderer by, solnedgang og historisk arkitektur
Edinburgh
Kjent for Historisk, Slott og Turer
Reis til Edinburgh, Skottlands hovedstad, som er fylt med attraktive landemerker, parker og hager, og hvor en rekke kulturelle festivaler foregår hvert år.

Grunner til å reise

  • Edinburgh Castle
  • Royal Mile
  • Princes Street
SSE Hydro som viser nattbilder og tåke
Glasgow
Kjent for Shopping, Teatre og Levende musikk
Opplev museer, kunst og god mat i Glasgow!

Grunner til å reise

  • OVO Hydro
  • Scottish Exhibition and Conference Centre
  • University of Glasgow
Aberdeen som viser torg eller plass, by og nattbilder
Aberdeen
Kjent for Shopping, Business og Havner
Reis til Aberdeen! Her kan du få med deg studentliv, slott og historie.

Grunner til å reise

  • University of Aberdeen