York

Reiseguide
York Minster som inkluderer torg eller plass, kirke eller katedral og religion
Med monumenter fra middelalderen, brosteinsbelagte smug, et blomstrende kunstmiljø og vakre handlegater er York en av Englands mest fengslende byer.

Innenfor Yorks middelaldermurer kan du oppleve en av Englands mest pittoreske og historiske byer. Her kan du beundre en arkitektonisk kulturarv fra blant andre romerne, vikingene og sakserne. Langs brosteinsgatene ligger det flere handlestrøk. Et blomstrende kunstnermiljø knytter sammen det klassiske med det moderne.

York, som ligger i Yorkshire County nordøst i England, er en flott by for en weekendtur. Sentrum er nær sagt fritt for biler og er omgitt av bymuren fra middelalderen. Elven Ouse renner midt gjennom sentrum. I dette strøket kan du se på historiske landemerker og bindingsverkhus som kjemper om plassen med butikker og flere hundre år gamle spisesteder.

Det første stoppestedet for mange besøkende på ferie i York er den fantastiske York Minster, som er fra det 7. århundret. Se på vinduer med glassmalerier fra middelalderen i galleriet The Orb, og ta turen opp i det midtre tårnet for å nyte en uovertruffen utsikt over byen. Clifford's Tower (eller York Castle), bygd av Wilhelm Erobreren, kan også by på flott utsikt. Besøk York St. Mary's, en middelalderkirke og et senter for moderne visuell kunst. I museumshagen ligger ruinene av St. Mary's Abbey.

Gå langs The Shambles, Yorks mest berømte handlegate. Her ligger det fasjonable forretninger, gallerier og kaféer inne i bindingsverkhus. Stonegate i nærheten er hjemstedet til gullsmeder, antikvitetsforretninger og historiske puber, som for eksempel den 400 år gamle Ye Olde Starre Inne. I bodene i Newgate Market kan du kjøpe kunstnerisk mat, fersk frukt og grønnsaker, skinnvarer og håndarbeid.

Du kan lære mer om Yorks historie på byens museer. Gå i vikingenes fotspor i Jorvik Viking Centre. Gjenopplev begivenheter i Yorks mørks historie i York Dungeons. York Castle Museum kan by på 2000 år med sosial historie. På National Railway Museum kan du se på modeller av berømte tog, som for eksempel The Flying Scotsman.

I Micklegate Quarter kan du besøke noen av Yorks 300 puber. Se på teateroppsetninger, ballett eller opera på York Theatre Royal og Grand Opera House.

York ligger omtrent midt mellom London og Edinburgh med gode forbindelser via tog og buss. Byen er også et ideelt utgangspunkt hvis du vil utforske markedsbyene, landsbygda og kystlinjen i Yorkshire. Du kan leie en bil og kjøre til de vakre Yorkshire Dales og North York Moors.

Discover neighborhoods in York

Malmaison York
Malmaison York
2 ROUGIER STREET, York, England, YO90 1UU
Prisen er 1 301 kr per natt fra 9. okt. til 10. okt.
Du kan bo på dette hotellet med spa under oppholdet i York. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), et spa med full service og frokost. Populære severdigheter ...
4,4/5 Excellent! (563 anmeldelser)
Moderne, sentralt hotell
"Veldig sentralt hotell, kort avstand til alt. personalet kunne vært mer attentive. Maten i restauranten var ok, men frokosten var ikke noe å rope hurra for. Hotellet er moderne og rommene av bra størrelse. Airkonditioningen på rommet var ikke stabilt og ettersom det var en varm kveld, ble det veldig ..."

Anmeldelse skrevet 17. jun. 2022

The Grand, York
The Grand, York
5 out of 5
Station Rise, York, England, YO1 6GD
Prisen er 2 006 kr per natt fra 9. okt. til 10. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i York, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), et spa med full service og en takterrasse. ...
4,7/5 Exceptional! (1 006 anmeldelser)
Wonderful stay
"Have stayed at the Grand several times and it’s always lovely to come back. Rooms are spacious and comfortable and the hotel is ideally situated just inside the city walls."

Anmeldelse skrevet 28. sep. 2021

Elmbank Hotel & Lodge
Elmbank Hotel & Lodge
3 out of 5
The Mount, York, England, YO24 1GE
Prisen er 866 kr per natt fra 9. okt. til 10. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i York, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4,5/5 Wonderful! (381 anmeldelser)
Mye luksus for pengene!
"Fantastisk innredet, komfortabelt rom med flott bad i et nydelig område."

Anmeldelse skrevet 11. sep. 2022

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Staycity Aparthotels York
Staycity Aparthotels York
4 out of 5
Paragon Street, York, England, YO10 4AH
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i York, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost og et treningssenter. Gjestene ...
4,5/5 Wonderful! (2 246 anmeldelser)
"Bra hotell, bra beliggenhet. De i resepsjonen kunne ha vært litt hyggeligere og vist litt mer interesse i jobben sin."

Anmeldelse skrevet 17. apr. 2019

The Little Hide - Grown Up Glamping
The Little Hide - Grown Up Glamping
2.5 out of 5
Willow House Caravan Park, Wigginton Road, York, England, YO32 2RH
Du kan bo i denne leiligheten under turen til York. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en døgnåpen resepsjon. Populære severdigheter ...
4,6/5 Exceptional! (80 anmeldelser)
"Amazing very clean and very comfortable."

Anmeldelse skrevet 9. aug. 2022

Poplar House Serviced Apartments
Poplar House Serviced Apartments
4 out of 5
64 Scarcroft Road, York, England, YO24 1DD
Hvis du bor i denne leiligheten i York, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en hage. Gjestene sier ...
4,9/5 Exceptional! (65 anmeldelser)
"Great place to stay when visiting York would highly recommend"

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2022

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Aktiviteter

Byer nær York