Reiseråd

Følg med på eventuelle reiseråd og oppdateringer fra Verdens helseorganisasjon (WHO) knyttet til koronaviruset (COVID-19). På grunn av det usedvanlig store antallet reiseforstyrrelser kan det ta opptil 30 dager å behandle tilbakebetalinger.

BathStorbritannia

I mer enn 2000 år har folk kommet fra hele Europa for å slappe av i de varme kildene ved Bath.

Røttene til historiske Bath kan spores helt tilbake til år 60 etter Kristus, da romerne kom for å bade i de varme kildene. I dag er kildene en viktig del av Baths identitet, og mange besøkende tar seg en weekendtur for å stresse ned på byens kursteder. Hele byen havnet på UNESCOs verdensarvliste i 1987, og dens fascinerende romerske, greske og kongelige historie tiltrekker seg en mengde turister.

En reise til Bath er populært året rundt. Om sommeren strømmer byens innbyggere ut i gater og parker for å nyte solen. Dra på piknik i Parade Gardens og nyt utsikten over elven Avon, eller mat endene i Victoria Park, den største parken i Bath. Bak parken ligger Royal Crescent, en gate med halvmåneform full av rekkehus fra det 18. århundre.

Den beste måten å se byens landemerker på er til fots, med utgangspunkt i Bath Abbey. Besøk de romerske badene som var byens spede begynnelse, se Bath Abbey, et av de flotteste eksempler på gotisk arkitektur i Storbritannia, eller spaser oppover Great Pulteney Street. Vil du shoppe under storbyferien din, kan du dra til Pulteney Bridge. Dette er én av bare fire broer i verden som er fullstendig kantet av butikker på begge sider. I tillegg til de historiske landemerkene er Bath kjent for sine museer, gallerier og kulturelle institusjoner.

Selv om Bath kanskje ikke er berømt for sitt kjøkken, rommer byen noen av de hyggeligste pubene i England, og maten her er fabelaktig. Tar du deg en ferie i Bath i de kalde vintermånedene, kan du få varmen i deg igjen med et stykke pai og et glass lokalt øl. Bondens marked i helgene er en utmerket anledning til å smake på de regionale delikatessene, inkludert lokal cheddarost.

Fra London tar det om lag to timer med buss eller bil å reise til Bath. Kommer du fra utenfor Storbritannia, står Bristols internasjonale flyplass til tjeneste. Bath ligger bare litt over 160 kilometer fra London, så byen er et perfekt mål for en helgetur borte fra hovedstadens kjas og mas.

Hvor du bør bo i Bath

Roman Baths som inkluderer kulturarv, historisk arkitektur og svømmebasseng

Bath City Centre

Trivelige barer og avslappende spasentre er bare noen av grunnene til at så mange drar til Bath City Centre, og når du først er her, bør du også ta turen til Thermae Bath Spa og Roman Baths.

Bath City Centre
Midsomer Norton, Radstock, England, Storbritannia

Midsomer Norton

God mat og historiske steder er bare noe av det som trekker folk til Midsomer Norton. Hvis du har tid, bør du også ta turen til Chew Valley.

Midsomer Norton
Bathampton, Bath, England, Storbritannia

Bathampton

Bathampton kan blant annet friste med nydelige hager. Du bør også sette av litt tid til å få med deg severdigheter i området, som Roman Baths og Thermae Bath Spa.

Bathampton
Batheaston, Bath, England, Storbritannia

Batheaston

Batheaston er godt kjent for blant annet trivelige barer og elveområder. Hvis du gjerne vil se mer av området rundt, er Roman Baths og Thermae Bath Spa to interessante severdigheter som er vel verdt et besøk.

Batheaston
Monkton Combe, Bath, England, Storbritannia

Monkton Combe

Området er kjent for nydelige hager og god mat, og mens du utforsker Monkton Combe og områdene rundt, bør du ta turen til Alexandra Park og SouthGate Bath.

Monkton Combe
The Circus som viser historisk arkitektur og by

Upper Town

God mat er noe av det som trekker folk til Upper Town, og hvis du er på utkikk etter ting å gjøre, kan du for eksempel ta turen til Royal Crescent og The Circus.

Upper Town

De mest populære hotellene i Bath

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Apex City of Bath Hotel
Apex City of Bath Hotel
4 out of 5

Dette hotellet ligger i Bath City Centre og 5 minutters gange unna Theatre Royal Bath og Roman Baths. Dessuten ligger Bath Abbey (kloster) og Jane Austen-senteret ...

4.6/5Exceptional! (1,605 anmeldelser)
Store fine rom og bra beliggenhet

"Store fine rom,bad og stor seng.Har vannkoker med kaffe,te og kakao.Gratis Wifi. Bra beliggenhet! Frokost har bare ett valg, og det er engelsk frokost. Men det finnes gode frokost-restauranger rett i nærheten,vil spesielt nevne Kingsmead Kitchen pga utvalg og service,de har også glutenfrie ..."…"

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2019

Apex City of Bath Hotel
Holiday Inn Express Bath
Holiday Inn Express Bath
3 out of 5
930 kr
per natt
19. apr.–20. apr.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Bath og 15 minutters gange unna Royal Crescent, Theatre Royal Bath og Jane Austen-senteret. Dessuten ligger Thermae Bath ...

4.1/5Very Good! (1,506 anmeldelser)
Bath

"Vi bodde der en natt for å oppleve Bath, ca 10 minutters gange til sentrum og frokosten var bra."…"

Anmeldelse skrevet 17. mar. 2018

Holiday Inn Express Bath
Macdonald Bath Spa
Macdonald Bath Spa
5 out of 5

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Bath og 15 minutters gange unna Sydney Gardens og Bath Abbey (kloster). Dessuten ligger Roman Baths og Thermae Bath ...

4.1/5Very Good! (1,574 anmeldelser)
Erverdig og sjarmerende

"Flott erverdig spa-hotell med masse aktiviteter og oppholdsrom. Enestående bygninger hvor stemningen er ivaretatt. Akseptable priser på overnatting og servering."…"

Anmeldelse skrevet 27. jun. 2019

Macdonald Bath Spa

Populære severdigheter i Bath

Thermae Bath Spa
Bilde av Thermae Bath Spa

Thermae Bath Spa

Ta et bad i noen av Storbritannias varmeste geotermiske vann og slapp av med behandling på dette spaet.

Roman Baths
Bilde av Roman Baths

Roman Baths

Roman Baths er et godt besøkt museum i Bath med en fascinerende bakgrunn. Området er kjent for sine mange restauranter og har shoppingmuligheter du bør oppleve.

University of Bath
Bilde av University of Bath

University of Bath

Utforsk studentmiljøet ved University of Bath, et velkjent universitet som ligger i Bath. Dette fotgjengervennlige området har avslappende spasentre og shoppingmuligheter du bør oppleve.

Royal Crescent
Bilde av Royal Crescent

Royal Crescent

4.5/5(2 anmeldelser)

Denne halvmåneformede rekken med bolighus er et av Baths mest kjente landemerker.

Bath Abbey
Bilde av Bath Abbey

Bath Abbey

5/5(1 anmeldelse)

Denne gotiske kirken er et av Baths mest kjente landemerker, og er også et populært mål for pilgrimsvandringer.

Jane Austen-senteret
Bilde av Jane Austen-senteret

Jane Austen-senteret

Fordyp deg i Jane Austens univers på dette museet, eller slapp av i tesalongen, slik mange av de kjente romanfigurene hennes ofte gjorde.

Toppaktiviteter i Bath

Tur med sightseeingbuss i Bath
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Bath

Tur med sightseeingbuss i Bath

Anbefales av 86 % av reisende
198 kr
per voksen
Privat tur i Stonehenge og Bath
Bilde av Privat tur i Stonehenge og Bath

Privat tur i Stonehenge og Bath

1 313 kr
per voksen
Tur til Stonehenge og Bath med de romerske badene og lunsj
Bilde av Tur til Stonehenge og Bath med de romerske badene og lunsj

Tur til Stonehenge og Bath med de romerske badene og lunsj

Anbefales av 76 % av reisende
872 kr
per voksen

Byer som minner om Bath

Newcastle-upon-Tyne
Bilde av Newcastle-upon-Tyne
Newcastle-upon-Tyne
Bristol
Bilde av Bristol
Bristol
Bucuresti
Bilde av Bucuresti
Bucuresti
Sofia
Bilde av Sofia
Sofia