Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Japan ligger ved Stillehavet og består av en øyrekke på flere tusen øyer. På den største øya, Honshu, finner du blant annet storbyen Tokyo. Hvis du skal besøke områder utenfor byene, kan det være lurt å velge en leiebil – Japan kan nemlig by på mye mer enn bare storbyer. Alle leiebiler i Japan fra Expedia er uten skjulte kostnader.

En ferietur til Japan kan by på store kontraster, her lever eldgamle tradisjoner side om side med mer futuristiske trender. Det er mange godt plasserte hentesteder hvis du vil benytte deg av bilutleie. Japan har gode veistandarder og er et land det er greit å kjøre bil i.

Leie bil i Japan

Det er flere internasjonale flyplasser i Japan du kan lande på, så her kan du velge hvor du ønsker å begynne ferien din. Du kan ordne det slik at leiebilen din står klar og venter på deg når du lander. Ved å bestille bil på nettet før du drar, gjerne sammen med bestillingen av hotell og fly til Japan, sørger du for en fin start på ferien. Da kan du også være heldig å gjøre en god avtale. De store byene har et godt utbygget kollektivnett, og mange japanere i byene har ikke engang førerkort. Hvis du ikke ønsker å hente bilen på flyplassen, kan du oppgi hvor du ønsker å hente bilen når du bestiller på nettet. Du kan både hente og levere bilen på forskjellige steder i Japan.

I Japan er det venstrekjøring, og mange nordmenn synes dette er en utfordring. Det er spesielt i kryss og innkjøringer at venstrekjøringen kan skape forvirring og usikkerhet i trafikken. Veistandarden er imidlertid svært god, og de aller fleste kjører i henhold til regelverket som følger internasjonal standard. Veiskiltene langs hovedveiene er på både japansk og engelsk, langs mindre veier kan du oppleve at skiltene bare er på japansk. For å kjøre bil i Japan trenger du et internasjonalt førerkort i henhold til Genève-konvensjonen av 1949.

På langtur med leiebil i Japan

Når du først er i Japan, bør du også benytte anledningen til å besøke flere steder i landet. Det er et godt utvalg av hoteller i Japan, og enkelt å legge opp en spennende kjørerute. Det er et fjellrikt landskap her, med fjell som strekker seg over 3 000 meter over havet. Du skal også ganske langt opp i fjellene for å finne uberørt natur. De fleste områdene på øyene er nemlig bebodd.

Det er mange lokale aktører som driver med bilutleie i Japan, og her kan du få akkurat den bilen du ønsker deg. I byene er det til tider svært dyrt å parkere, og til større byen er til dyrere er det. Her kan du også oppleve parkeringsheiser, hvor bilen blir løftet og satt i en bås med en heis. Med et par flybilletter til Japan kan du oppleve det dette unike landet har å by på, enten du bare trenger en liten og billig leiebil til bykjøring eller du vil ha en større og kraftigere bil til å kjøre over lengre distanser med.