Filippinene

Reiseguide
Filippinene
Oppdag byene, regnskogene, fjellandskapene, det tropiske havet og de fargerike korallrevene i dette utstrakte sørøstasiatiske øyhavet.

Filippinene er et øyhav i Filippinerhavet og Sør-Kinahavet. Landet kan by på fantastiske landskap, varmt tropisk vann, moderne byer, historiske kirker og spansk koloniarkitektur. Du kan utforske jungler, huler og vulkaner, dykke ned til skipsvrak fra den andre verdenskrig og oppdage fascinerende kunst og kultur.

Filippinene omfatter over 7000 øyer, men mesteparten av befolkningen bor bare på en håndfull av disse. Disse øyene har et tropisk klima, så du kan bedrive mange aktiviteter i vannet.

Du kan snorkle blant korallene på Boracay-øya. Utenfor kysten av Palawan kan du dykke ned til vrakene av japanske krigsskip. I Apo Reef naturpark kan du snorkle og dykke i et av verdens største frittstående korallrev. Prøv å surfe på bølgene på strendene i Baler, Aurora.

På land kan den mangfoldige villmarken by på mye spenning og eventyr. Du kan gå på tur i tropiske regnskoger på Bohol og Mindanao. Se etter kakaduer og små spøkelsesaper. Utforsk de underjordiske hulene i Sohoton park i Vest-Samar. Din ferd opp til Mt. Apo nasjonalpark, landets høyeste topp, vil ta deg forbi fossefall, fjellvann og gjennom skoger. Datoen for det forrige vulkanutbruddet er ukjent, men vulkanen regnes fortsatt som aktiv.

Du bør også bruke tid i byene i Filippinene. Manila er hovedstaden, en vidstrakt by med over 10 millioner innbyggere. Du kan vandre gatelangs i Intramuros, en gammel spansk bosetning innenfor en bymur, og se på spanske kolonibygninger, Santiago-fortet og Manila katedral. Se på verker av filippinske mestere i Nasjonalgalleriet. Blant byens beste attraksjoner for familien kan nevnes Manila zoologiske hage og Manila havpark.

Du anbefales også å besøke andre byer, hvis du har tid til det. På øya Cebu kan du bo på luksushoteller på stranden og handle i store kjøpesentre. I fjellbyen Baguio kan du besøke en rekonstruert landsby og slappe av i naturlige varme kilder.

Du kan komme deg til Filippinene ved å fly til Manila Ninoy Aquino internasjonale flyplass eller Mactan Cebu internasjonale flyplass. Øyene kan by på dyreliv, strender, kultur og historie.

Filippinene – populære byer

Cebu som viser kyst og tropisk landskap
Cebu
Kjent for Restauranter, Shopping og Festivaler
Besøk spanske katedraler, bygninger i kolonistil og gamle templer eller bare nyt de praktfulle strendene på Cebu, en av Filippinenes vakreste øyer.

Grunner til å reise

  • Ayala Center
  • Colon Street
  • Magellans kors
Davao
Davao
Kjent for Shopping, Avslapning og Svømming
Nyt den trygge, vennlige atmosfæren i Davao City, og bruk stedet som en base for å utforske naturparkene, reservatene og de tropiske øyene i området.

Grunner til å reise

  • Ateneo de Davao University
  • Gaisano kjøpesenter
  • Eden naturpark