Sør-Korea

Reiseguide
Bongeunsa som viser utendørs kunst og hage
Reis til Sør-Korea, et land med rik kultur og historie og mangfoldig natur. Besøk gamle templer, utforsk regnskoger og slapp av på stille strender.

Sør-Korea fengsler de besøkende med sine mangfoldige attraksjoner, deriblant skogkledde fjell, eldgamle templer, tradisjonelle landsbyer og moderne storbyer. Her kan du handle i designerbutikker, utforske underjordiske huler, drikke te med lokalbefolkningen og dra på fjellturer.

Når du er i Sør-Korea, bør du absolutt besøke Seoul, som ligger langs elven Han og er omgitt av fjell. Hovedstaden har vært landets senter for forretningsdrift, kultur og økonomi i over 600 år. Godt bevarte eldgamle palasser, templer, helligdommer og monumenter står side ved side med moderne skyskrapere, store kjøpesentre og underholdningskomplekser.

Utforsk de mange historiske stedene i denne moderne byen. Bli med på en omvisning på Gyeongbok-palassetog Changdeok-palasset, begge fra 1300-tallet. Den store sørporten er en av hovedportene i gamlebyen. Langs gatene i Insadong kan du kjøpe håndlagede suvenirer og antikviteter. Prøv "omija cha" på en av de tradisjonelle tesalongene i strøket. Besøk moderne butikker i Gangnam, strøket som ble gjort berømt av den globale hitlåten «Gangnam Style». I strøket Samcheong-dong finner du kaféer i europeisk stil og restauranter som serverer asiatisk mat.

Seorak-san nasjonalpark er et stort, vernet område med fjell, skoger, strender og templer. Parken ligger rundt tre timers kjøring fra Seoul. Her finner du mange turløyer, som tar alt fra under en time til tre dager. I parken kan du blant annet se langhalede goraler og moskushjorter. Slapp av i det helsebringende vannet i Osaek varme kilder.

Besøk Busan, landets nest største by, der du kan sole deg på strendene. Du kan bli med på en guidet omvisning i den demilitariserte sonen, den befestede grensen mellom Nord- og Sør-Korea. I de vulkanske hulene på Jeju-øya kan du gå gjennom lavarør, som er dannet av flytende lava.

Det er mange byer i Sør-Korea som har flyplass, men de fleste internasjonale flyrutene lander på Seouls Incheon flyplass. Du kan reise mellom byene ved å benytte deg av det effektive og omfattende buss- og tognettverket. Enkelte av de større byene har undergrunnsbane og lokaltog. Det er også mulig å leie en bil.

Sør-Korea har storslått og variert natur, moderne byer og en rik kultur og historie, og det mye å finne på for turistene som reiser hit.

Sør-Korea – populære byer

Seoul som viser blokk, elv eller bekk og by
Seoul
Kjent for Shopping, Slott og Kulturelle aktiviteter
Den sør-koreanske metropolen Seoul har noen av Asias travleste markeder og utelivsstrøk side ved side med fredelige tehus og palasser omgitt av hager.

Grunner til å reise

 • Lotte World Tower
 • Seoul rådhus
 • Seonjeongneung kongelige graver
Dongpirang landsby som inkluderer bukt eller havn, kyst og hus
Busan
Kjent for Strandutsikt, Shopping og Sjømat
Busan venter: strender, templer, sightseeing og mye mer!

Grunner til å reise

 • Gwangalli strand
 • Haeundae strand
 • Busan universitet for utenlandsstudier
Jeju by
Jeju by
Kjent for Sjømat, Fotturer og Sightseeing
Liker du fotturer, sightseeing og opplevelsesturer? Dra til Jeju by!

Grunner til å reise

 • Bijarim-skogen
 • Hamdeok strand
 • Hyeopjae strand
Seogwipo
Seogwipo
Kjent for Sjø, Fossefall og Museer
Dra til avslappende Seogwipo for å oppleve fossefall, sightseeing og hager.

Grunner til å reise

 • Seongsan Ilchulbong
 • Soesokkak Estuary
 • Seopjikoji
Wolmido som viser utendørs kunst
Incheon
Kjent for Restauranter, Shopping og China Town
Liker du golf, god mat og øyutsikt? Dra til Incheon!

Grunner til å reise

 • Songdo Central Park
 • NC Cube kjøpesenter, Canal Walk
Incheon som viser hage, solnedgang og blokk
Incheon
Kjent for Restauranter, Shopping og Budsjettvennlig
Sør-Koreas tredje største by er en spennende blanding av politisk historie, moderne handlesentre og underholdningsstrøk og avskjermede øyer utenfor byen.

Grunner til å reise

 • Songdo Central Park
 • NC Cube kjøpesenter, Canal Walk

Populære steder å besøke i Sør-Korea

Sør-Korea

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: