Russland

Reiseguide
Bolsjoi-teatret som viser historisk arkitektur og innendørs

Kunst og historie, eklektisk arkitektur og et utrolig variert landskap venter om du drar på ferie til verdens største land.

Russlands enorme landmasse består av isdekket sibirsk ødemark, isbredekte fjell, frodige skoger, dype innsjøer og strandbyer. Den majestetiske prakten til byene her er bare en del av den urbane historien. I dag er disse fylt med gallerier, museer og uteliv.

Vest i landet ligger Moskva, som er en fremgangsrik moderne by med fantastisk arkitektur. Gå rundt på Den røde plass når du er på storbyferie, og få en omvisning i Kreml, et befestet kompleks som består av kirker, palasser og Russlands parlament. Gå inn i St. Basilios-katedralen, som er kjent for sine løkformede, flerfargede kupler. Se den balsamerte kroppen til Vladimir Lenin, den første lederen av Sovjetunionen, inne i Lenin-mausoleet. Bestill billetter for å se en ballett- eller operaforestilling på Bolsjoi-teateret. Ta en nærmere titt på noen av de 119 hektarene til den sentralt beliggende Gorkij-parken, der du kan ha en piknik eller spille volleyball om sommeren, og gå på skøyter om vinteren.

Se noe av landskapet fra Moskva og nordover til St. Petersburg på en togtur. Høyhastighetstoget Sapsan kjører 700 km på rett under fire timer. St. Petersburg er den kulturelle hovedstaden i landet. Dra på weekendtur og opplev hundrevis av år med vestlig kunst på Hermitage, et museum som inneholder mer en tre millioner gjenstander. Lær mer om den surrealistiske mesteren på Salvador Dalí-museet. Dra på en sightseeingtur langs kanalene i byen.

Mange russere ferierer på Svartehavskysten, der det ligger en rekke strender og feriebyer. Den største ferieregionen er Sotsji, som strekker seg 144 km langs kysten. Området er omgitt av Kaukasus, og er også et skisted om vinteren. Sotsji arrangerte de olympiske vinterleker og paralympiske leker i 2014.

En ferie i Russland, med landets enorme villmark og allsidige landskap, kan by på utallige friluftsaktiviteter. Gå opp de vulkanske toppene på Kamtsjatkahalvøya helt øst i landet. Rusle langs bredden av Baikalsjøen i Sibir, og utforsk skogene og innsjøene i Paanajärvi nasjonalpark, et villmarksområde i nærheten av grensen til Finland.

Få en fascinerende reiseopplevelse ved å ta en episk tur med Den transsibirske jernbanen, verdens lengste jernbane. En av de mest populære rutene er fra Moskva til Beijing, en ukes lang reise som går gjennom lange strekninger med villmark og forbi fjerne landsbyer bestående av små trehus.

Russland – populære byer

Kreml i Moskva som inkluderer nattbilder, elv eller bekk og by
Moskva
Kjent for Historisk, Teatre og Museer
Besøk hovedstaden i Russland, en stor og moderne by med blendende arkitektur, kulturelt mangfold og en fengslende historie.

Grunner til å reise

  • Den røde plass
  • Moskva zoologiske hage
  • Luzhniki stadion
St. Petersburg som inkluderer nattbilder, by og fjell
St. Petersburg
Kjent for Slott, Katedraler og Historisk
Dra på cruise langs kanaler, se på arkitektoniske mesterverker og delta på festivaler under en sen kveldssol i Russlands nest største by.

Grunner til å reise

  • Kazan-katedralen
  • Det russiske museum
  • Det statlige eremitasjemuseet og vinterpalasset
Sochi
Sochi
Kjent for Langrenn, Fjell og Underholdning
Oppdag Sochi: monumenter, skimuligheter, livemusikk og mye mer!

Grunner til å reise

  • Sotsji havn
Jekaterinburg
Jekaterinburg
Kjent for Teatre, Monumenter og Universiteter
Reiselysten? Dra til trendy Jekaterinburg for teatre, monumenter og vannparker.
Kazan
Kazan
Kjent for Monumenter, Teatre og Museer
Kazan venter på deg: monumenter, teater, festivaler og mye mer.
Nizjnij Novgorod
Nizjnij Novgorod
Kjent for Elveutsikt, Museer og Monumenter
Reis til Nizjnij Novgorod! Her kan du blant annet få med deg skøyter, teater og elveutsikt.

Populære steder å besøke i Russland

Russland

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: