Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

De beste leiebiltilbudene i Møre og Romsdal

Vis alle leiebiler i Møre og Romsdal

Gode tilbud når du skal leie bil i Ålesund

Ålesund ligger på den norske vestkysten, og består av sju større øyer. Selve Ålesund sentrum ligger på Aspøy, Hessa og Nørvøy, og disse tre øyene er naturlig nok forbundet med broer. Siden sentrum er begrenset i størrelse av størrelsen på øyene kan man fint gå rundt til fots, men dersom man vil se mer av Ålesund kan det være lurt å ha leiebil under oppholdet.

Når man skal ordne seg med leiebil i Ålesund, må man ta turen til nærliggende Ålesund Lufthavn, Vigra. Dersom du kommer med fly Ålesund er sjansen stor for at du lander pådenne flyplassen, og det er dermed en enkel sak og få ordnet en leiebil. Med Expedia har du gode muligheter til å finne en billig leiebil i Ålesund.

Litt mer om Ålesund

På grunn av Atlanterhavsklimaet har Ålesund et mildere klima enn store deler av Norge. Byens fremste trekkplaster er den flotte jugendarkitekturen, eller art noveau-stilen som mange også kaller den. Denne stilen kjennetegnes av mange spir, tårn og fasadeornamenter, noe som gjør en gåtur i byen til en spennende opplevelse. Internasjonalt er Ålesund regnet som en av Europas flotteste jugendbyer, og dette alene bør være grunn nok til å ta en tur til byen. Den har imidlertid også mye annet spennende å by på, og for en rekke av områdets attraksjoner er det veldig greit å ha tilgang til en leiebil.

Utforsk Ålesund i leiebilen

Helt ytterst på øya Hessa ligger Atlanterhavsparken, som er en av byens aller største attraksjoner. Dette akvariet er blant de største i Nord-Europa, og på friluftsområdet hvor akvariet ligger er det også turstier, kulturminner, fiskeplasser og muligheter for å ta et forfriskende bad på sommerstid. Det er noen kilometer fra selve sentrumsområdet av Ålesund, hvor hotellene ligger, og ut til Atlanterhavsparken, så tilgang til leiebil kan være praktisk.

Siden Ålesund ligger på så mange forskjellige øyer, er det ypperlig å kunne kjøre rundt i området og til de forskjellige øyene i en leiebil. Du har da mulighet til å få sett mye mer av naturen i området. Det er også mye enklere å komme seg fra flyplassen og inn til sentrum når du ankommer, samt tilbake ut til flyplassen igjen når du skal hjem, med leiebil.

Attraksjoner i Ålesund

Dersom du er glad i å besøke museer bør du ta turen innom Ålesund Museum i løpet av oppholdet ditt. På museet kan du finne ut mer om byens historie gjennom utstilte gjenstander og bilder. I 1904 var det en stor bybrann i Ålesund, faktisk en av Norges aller største bybranner, der 80 % av husene i byen brant ned. På museet kan du lese mer om denne hendelsen, som selvfølgelig har satt sitt preg på arkitekturen i byen. For strålende utsikt ut over byen er en tur til toppen av byfjellet Aksla å anbefale, gitt at du har krefter til å gå opp de 418 trappetrinnene.

Husk også at Expedia har gode tilbud på hotell i Ålesund. Så du kan enkelt finne en god overnatting når du befinner deg i Ålesund.

Utforsk Møre og Romsdal

Utforsk Møre og Romsdal med Expedias reiseguider for å finne de beste hotellene, flyvningene, feriepakkene og mye mer!