USA

Reiseguide
Golden Gate-broen som viser kyst, landskap og bro

I USA kan du oppleve fantastiske storbyer, vakre nasjonalparker og lære mer om historien til denne etniske smeltedigelen av et land.

USA strekker seg fra Atlanterhavet til Stillehavet, og kan by sine gjester på et bredt utvalg av opplevelser og attraksjoner. En ferie i USA kan for eksempel bestå av spesielt utvalgte storbydestinasjoner, eller en lang roadtrip gjennom en rekke av landets forskjellige stater.

Langs Atlanterhavskysten kan du oppleve historie og moderne kultur i både små og store byer. Følg Freedom Trail i Boston, der de første hendelsene som skulle føre til USAs tilblivelse fant sted.

Skal du på storbyferie i USA, så er New York City et meget godt valg. Ta en shoppingrunde på Fifth Avenue, se teaterforestillinger på Broadway, besøk byens mange kunstmuseer, gå på lange turer i Central Park og prøv den spennende maten du finner i byens mange og varierte nabolag.

Reis sørover til Washington D.C., USAs hovedstad, og se regjeringsbygninger, museer og utenlandske ambassader. Gå forbi Det hvite hus og videre langs National Mall for å se monumentene tilegnet noen av landets viktigste ledere, som Lincoln, Jefferson, Franklin Roosevelt, Martin Luther King jr og George Washington.

Med en reise til USA kan du også nyte de fantastiske strendene langs Atlanterhavet og Mexicogolfen. Florida har en rekke fornøyelsesparker i tillegg til naturreservater i Everglades. Reiser du vestover, så kan du oppleve Cajun-kultur i New Orleans, og fortsette gjennom Texas, der nybyggerhistorien fremdeles ble skrevet på 1800-tallet. Se en rodeo og spis ekte texansk grillmat.

Besøk også noen av de viktige byene langs Stillehavet. Los Angeles kan lokke med Hollywood-glamour, og ikke minst en rekke berømte strender.Golden Gate-broen i San Francisco er et symbol på byen som ble til under gullrushet i California på 1840-tallet.

I innlandet kan du besøke Las Vegas, som er verdens mest berømte gambling- og underholdningsby, og ligger i ørkenen i Nevada. Prøv dykking, snorkling og golf på en varm og behagelig ferie på øygruppen Hawaii, eller ta et cruise til Alaska for å se fjorder, isbjørner og gigantiske isbreer.

Over hele USA tilbyr National Park Service rimelig tilgang til uberørt natur full av majestetiske fjell, skoger og fosser, fra Grand Canyon til Great Smoky Mountains.

USA – populære byer

New York som inkluderer landskap, by og skyskraper
New York
Kjent for Teatre, Operahus og Museer
New York, New York – en by som er så fantastisk at Frank Sinatra måtte synge navnet to ganger!

Grunner til å reise

 • Broadway
 • Times Square
 • Columbus Circle
Chicago som viser skyskraper, by og gatescener
Chicago
Kjent for Teatre, Museer og Kunst
Når man reiser til Chicago, får man møte en moderne storby ved Lake Michigan, kjent for sin lidenskap for kunst, baseball og blues.

Grunner til å reise

 • Union Station
 • Navy Pier
 • Soldier stadion
Los Angeles
Los Angeles
Kjent for Underholdning, Teatre og Sport
Los Angeles betyr «englene» på spansk, og er Sør-Californias bankende hjerte, verdenskjent for sin glamorøse livsstil i solskinnet og vrimmelen av filmstjerner.

Grunner til å reise

 • Wiltern teater
 • Farmers Market
 • MacArthur Park
Washington
Washington
Kjent for Historisk, Museer og Monumenter
Legg reisen til Washington DC, hjem til den amerikanske presidenten, Kongressen og Senatet. Avgjørelsene som fattes her, er de mest innflytelsesrike i hele verden. Kort fortalt er dette en by hvor det skrives nyheter og historie hver eneste dag.

Grunner til å reise

 • Union Station kjøpesenter
 • Nasjonalt postmuseum
 • Capital One Arena
Boston Common som viser statue eller skulptur, by og monument
Boston
Kjent for Historisk, Sport og Turer
Når man reiser til Boston, vil man oppdage hvor viktig byen er i historien om det moderne Amerika. Den hadde en sentral rolle i den amerikanske revolusjonen og vil alltid være forbundet med den amerikanske frihetstanken.

Grunner til å reise

 • Copley Square
 • Boston barnemuseum
 • Fenway Park
Philadelphia som inkluderer sentralt businessområde, blokk og statue eller skulptur
Philadelphia
Kjent for Historisk, Universiteter og Museer
Philadelphia, som er en av de klassiske byene i USA, er berømt både innenfor og utenfor landets grenser for den viktige rollen byen har spilt i nasjonens historie.

Grunner til å reise

 • Museum of Art, Philadelphia, Pennsylvania, De forente stater
 • Rådhuset, Philadelphia
 • Reading Terminal Market, Philadelphia, Pennsylvania, De forente stater

Populære steder å besøke i USA

USA

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: