USANord-Amerika

Image for Golden Gate-broen som viser kyst, landskap og bro

I USA kan du oppleve fantastiske storbyer, vakre nasjonalparker og lære mer om historien til denne etniske smeltedigelen av et land.

USA strekker seg fra Atlanterhavet til Stillehavet, og kan by sine gjester på et bredt utvalg av opplevelser og attraksjoner. En ferie i USA kan for eksempel bestå av spesielt utvalgte storbydestinasjoner, eller en lang roadtrip gjennom en rekke av landets forskjellige stater.

Langs Atlanterhavskysten kan du oppleve historie og moderne kultur i både små og store byer. Følg Freedom Trail i Boston, der de første hendelsene som skulle føre til USAs tilblivelse fant sted.

Skal du på storbyferie i USA, så er New York City et meget godt valg. Ta en shoppingrunde på Fifth Avenue, se teaterforestillinger på Broadway, besøk byens mange kunstmuseer, gå på lange turer i Central Park og prøv den spennende maten du finner i byens mange og varierte nabolag.

Reis sørover til Washington D.C., USAs hovedstad, og se regjeringsbygninger, museer og utenlandske ambassader. Gå forbi Det hvite hus og videre langs National Mall for å se monumentene tilegnet noen av landets viktigste ledere, som Lincoln, Jefferson, Franklin Roosevelt, Martin Luther King jr og George Washington.

Med en reise til USA kan du også nyte de fantastiske strendene langs Atlanterhavet og Mexicogolfen. Florida har en rekke fornøyelsesparker i tillegg til naturreservater i Everglades. Reiser du vestover, så kan du oppleve Cajun-kultur i New Orleans, og fortsette gjennom Texas, der nybyggerhistorien fremdeles ble skrevet på 1800-tallet. Se en rodeo og spis ekte texansk grillmat.

Besøk også noen av de viktige byene langs Stillehavet. Los Angeles kan lokke med Hollywood-glamour, og ikke minst en rekke berømte strender.Golden Gate-broen i San Francisco er et symbol på byen som ble til under gullrushet i California på 1840-tallet.

I innlandet kan du besøke Las Vegas, som er verdens mest berømte gambling- og underholdningsby, og ligger i ørkenen i Nevada. Prøv dykking, snorkling og golf på en varm og behagelig ferie på øygruppen Hawaii, eller ta et cruise til Alaska for å se fjorder, isbjørner og gigantiske isbreer.

Over hele USA tilbyr National Park Service rimelig tilgang til uberørt natur full av majestetiske fjell, skoger og fosser, fra Grand Canyon til Great Smoky Mountains.

USA – populære byer

Brooklyn Bridge Park fasiliteter samt by, skyskraper og solnedgang
New York

Kjent for Underholdning, Teatre og Museer

…"

Beverly Hills som inkluderer skilt
Los Angeles

Kjent for Underholdning, Teatre og Sport

…"

Chicago som viser skyskraper, by og gatescener
Chicago

Kjent for Teatre, Museer og Kultur

…"

Boston Common som viser statue eller skulptur, by og monument
Boston

Kjent for Historiske bygninger, Sport og Tur

…"

Orlando fasiliteter samt by og innendørs
Orlando

Kjent for Familievennlig, Shopping og Temaparker

…"

Belltown som inkluderer skilt
Seattle

Kjent for Shopping, Teatre og Museer

…"

Populære severdigheter i USA

Central Park
Image for Central Park

Central Park

New York

Denne parken er et vakkert pusterom midt i Manhattans asfaltjungel og det perfekte stedet for å hvile føttene eller for ta en piknik etter en lang dag i New York.

Walt Disney World® Resort
Image for Walt Disney World® Resort

Walt Disney World® Resort

Orlando

I Walt Disney World® Resort kan du oppleve kjente severdigheter som Walt Disney World® og Magic Kingdom® Park. Denne familievennlige byen er også kjent for shopping.

Times Square
Image for Times Square

Times Square

New York

New Yorks berømte, opplyste midtpunkt er et fascinerende virvar og et obligatorisk stoppested for alle turister som er på ferie i New York.

Universal Studios Hollywood™
Image for Universal Studios Hollywood™

Universal Studios Hollywood™

Los Angeles

Består av både et film- og TV-studio, et underholdningskompleks og en fornøyelsespark med fart og spenning i hver eneste sving.

Frihetsstatuen
Image for Frihetsstatuen

Frihetsstatuen

New York

Dette symbolet på frihet, demokrati og håp er en av de mest kjente statuene i verden.

Golden Gate-broen
Image for Golden Gate-broen

Golden Gate-broen

San Francisco

Biler kjører over den og skip seiler under den, men den beste måten å oppleve denne ikoniske broen på er til fots.