Bilutleie USA

Søk blant 2,900,000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Spar minst 10 % på utvalgte overnattingssteder med Expedia Rewards

De fleste hoteller er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

USA – populære byer

De beste leiebiltilbudene i USA

Finner du ikke det du leter etter?

Se alle leiebiler i USA
Se alle biler

Å leie bil i USA og legge ut på veien, gjerne fra kyst til kyst, er en stor drøm for mange. Hva med å cruise langs legendariske Route 66 fra Chicago til Los Angeles, eller dra på en dundrende musikkreise gjennom sørstatene, fra den ene store musikkbyen til den andre?

Uansett hvem vi er og hva vi står for, er det vanskelig å unngå å få et sterkt forhold til USA. Landet er førende på svært mange områder, og kan dessuten skryte av å ha det meste i en langt større størrelse enn andre steder. Uansett hva du måtte være interessert i, finner du det i USA.

Med leiebil i USA

USA er bil-landet fremfor noe annet. Nasjonen har både vokst opp med og blitt formet av bilen, og bil er det fremste fremkomstmiddelet over alt. Veinettet er svært godt utbygd, og jevnt over godt og oversiktlig skiltet, så det er lett å finne frem. På de enorme innfartsveiene til de store byene kan trafikkbildet likevel bli litt overveldende når man er vant til norske forhold. Da er det godt å vite at USA har en behagelig trafikkultur, og at sjåførene stort sett er både vennlige og oppmerksomme.

Det er ikke vanskelig å finne billig bilutleie i USA, men leien blir ofte enda billigere om du leier bilen hjemmefra før du drar, og gjerne med en totalpakke der alt er inkludert – forsikringer, lokale avgifter og mulighet for at flere sjåfører kan kjøre bilen. Hvis du leier lokalt og er under 25 år, må du de fleste steder betale et ekstra gebyr. Hvis du leier gjennom Expedia på forhånd, står bilen og venter på deg når du ankommer, og det er ingen skjulte kostnader.

Det er fullt mulig å hente bilen ett sted og levere den et annet – en nødvendighet hvis du skal krysse kontinentet i bare én retning. Da må du regne med å måtte betale en ”drop off fee”, og størrelsen på dette gebyret beregnes ut fra avstanden mellom leiestedet og leveringsstedet.

Du bør også tenke nøye over hva slags bil du trenger. På reise i USA med bil kommer du til å oppleve store avstander, og da kan det fort bli ubekvemt om bilen er for liten. Videre bør du være klar over at en leiebil i USA som standard er utstyrt med automatgir.

Ut på veien

Selv om mange leiebiler i USA har GPS, kan det være lurt å utstyre seg med gode kart. Kart på papir gir gjerne bedre oversikt, og gjør det lettere å planlegge reisen. Husk også på å ta med mynter til bomstasjonene. Passering kan koste alt fra noen cents til noen dollar, og det er ikke alltid muligheter for å veksle.

Trafikkreglene varierer fra stat til stat, også fartsgrensene. Resepsjonen på ditt hotell i USA vil sikkert hjelpe deg med å finne ut hvilke regler som gjelder der du skal.

Ofte stilte spørsmål