Florida

USA
Florida
Florida er også kjent som "The Sunshine State", og sol og varmt vær har denne delstaten mye av, i tillegg til en rekke fornøyelsesparker, romfartssentre, endeløse strender, vakre golfbaner og tre nasjonalparker.

Uansett om du foretrekker avslapning i solen, en aktiv familieferie eller fest og moro, så vil en reise til Florida gi deg minner for livet. Du kan bruke en uke eller et helt liv på å utforske Florida.

Start med strendene. Florida har over 1300 kilometer med sandstrender, fra Atlanterhavskysten til Mexicogolfen. Spennende Miami Beach, familievennlige Fort Lauderdale og rolige Sanibel Island er blant de beste stedene å besøke hvis du vil ha en strand- og badeferie. På Daytona Beach kan du kjøre bil på sandstrendene eller være tilskuer under det årlige billøpet Daytona 500 på Daytona International Speedway.

Familiebegivenheter kan feires på en eller flere av Floridas mange fornøyelsesparker, som blant annet Disney's Magic Kingdom, SeaWorld, Busch Gardens og Universal Studios. Hvis du har lyst til å lære mer om romfart, så kan du ta en tur til regionen kjent som Space Coast på delstatens østkyst.

Florida er så perfekt for golf at Tiger Woods har bygget et hus på Jupiter Island med en fire-hulls treningsbane. Det er nok ikke så lett å få lov til å spille der, men Florida har over 1400 andre golfbaner å by på. Noen av dem krever lite i inngangsbillett og er åpne for allmennheten, men du kan også prøve toppbanen Streamsong. Betaler du litt ekstra, kan du også spille på TPC at Sawgrass. Denne banen er berømt for sitt hull 17, som ligger på en liten miniøy.

Besøk Floridas tre nasjonalparkerI Biscayne kan du oppleve mangrover, øygruppen Florida Keys og korallrev med sjøkuer, krokodiller, sjøskilpadder og vandrefalk. Du kan ta ferge til Dry Tortugas for å se skipsvrak og et fort fra den amerikanske borgerkrigens dager. Everglades er en enorm villmark der du finner over 30 beskyttede arter.

Florida har også kulturelle attraksjoner å by på. Miami Museum of Contemporary Art er et spennende museum i stadig vekst, og viser frem mange forskjellige typer kunst. I Miami finner du også flere dyrehager og landskapsvernområder, over 20 museer, fem profesjonelle idrettsklubber og en rekke forskjellige begivenheter og attraksjoner skapt av delstatens store spansktalende befolkning.

Florida tar i mot over 90 millioner besøkende hvert år, og du kan bli en av dem.

Florida – populære byer

Miami som inkluderer spise utendørs, hotell og gatescener
Miami
Kjent for Strandutsikt, Shopping og Sjø
Miami er en av USAs vakreste byer – både når det gjelder naturen og når det gjelder menneskene – og er et perfekt sted reise til for å oppleve det unike latinske innslaget på den sørlige østkysten.

Grunner til å reise

 • Brickell City Centre
 • Wynwood Walls
 • Marlins Park
Orlando fasiliteter samt nattbilder, by og skilt
Orlando
Kjent for Familievennlig, Shopping og Fornøyelsesparker
Bli et barn igjen i Walt Disney World® Resort, svøm med delfiner i SeaWorld® Orlando og utforsk universet i Kennedy Space Center!

Grunner til å reise

 • Walt Disney World® Resort
 • Walt Disney World®
 • Universal Studios Florida™
Fort Lauderdale fasiliteter samt sandstrand, tropisk landskap og bukt eller havn
Fort Lauderdale
Kjent for Strandutsikt, Utflukter og Barer ved bassenget
Fort Lauderdale omtales som «Amerikas Venezia», på grunn av de mange kanalene og vannveiene. Byen var tidligere en festby for studenter, men har nå «vokst opp».

Grunner til å reise

 • Hollywood Beach
 • Fort Lauderdale strandpark
 • Bonnet House-museum og hager
Friendship Park fasiliteter samt silhuett, by og fjell
Jacksonville
Kjent for Strandutsikt, Elver og Sport
Denne svære byen i Florida har en overflod av attraksjoner langs St. Johns River og havet, inkludert et populært handle- og underholdningskompleks ved elven.

Grunner til å reise

 • TIAA Bank Field
 • Vitenskapelig og historisk museum
 • Mayo-klinikken, Florida
Tampa fasiliteter samt by, nattbilder og bro
Tampa
Kjent for Hager, Sport og Levende musikk
Reis til Tampa Bay, verdens tidligere sigarhovedstad, som nå er et populært reisemål kjent for temaparker, dyreliv og naturprakt.

Grunner til å reise

 • Florida akvarium
 • Busch Gardens Tampa Bay
 • Raymond James stadion
Fort De Soto Park som inkluderer strand
St. Petersburg - Clearwater
Kjent for Strandutsikt, Solnedganger og Strender med klart vann
St. Petersburg i Florida er kjent for sine utrolige strender og flotte gallerier, og er det perfekte reisemål for alle som liker kunst, natur og utendørsaktiviteter.

Grunner til å reise

 • John's Pass Village & Boardwalk
 • Tropicana Field
 • Fort De Soto Park