Nord-Amerika

Reiseguide
Canada som inkluderer fjell
Nyt ferien din i store verdensbyer, koselige småbyer eller enorme, vakre naturområder vernet som nasjonalparker.

De to nord-amerikanske nabolandene Canada og USA har begge interessante metropoler, imøtekommende småbyer, villmarksskog og store innsjøer. Slapp av på herlige strender langs Atlanterhavet, Stillehavet eller til og med Mexicogolfen, stå på ski på fjellet enten i øst eller vest eller prøv deg på en tur langt opp til den nordlige, tilfrossede tundraen.

New York, Chicago, Los Angeles og Washington D.C. er store byer i USA som gir deg en smak av amerikansk kunst og kultur med sine enorme skyskrapere, imponerende museer og gallerier, mangfoldige underholdningssentre, restauranter med varierte, internasjonale menyer, samt profesjonelle sportslag innenfor basketball, baseball og amerikansk fotball.

Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa og Québec tilbyr tilnærmet like canadiske attraksjoner i tillegg til store Chinatowns og opplever også innflytelse fra fransk språk og tradisjoner. Det finnes mange muligheter for en storbyferie i Nord-Amerika. Få med deg ishockey i verdensklasse på store stadioner og tilfrossede vann. Lær om urfolkene som levde i den nordlige verdensdelen lenge før europeerne kom.

Kjør gjennom hele kontinentet og stikk innom småbyene langs veien. I begge land finner du innbyggere som er stolte av sine lokale severdigheter, med alt fra den store elgskulpturen Mac i Moose Jaw, Saskatchewan til Canadas Narcisse ormebol og New Mexicos Pie Town, en hel by tilegnet fristende desserter. Turiststoppene er helt enkelt bare reklame for den egentlige attraksjonen med småbyene: de vennlige beboerne. Du kan gå nedover hovedgaten i enhver nordamerikansk småby og mest sannsynlig møte nye venner.

Vekk fra de urbane områdene kan kontinentet skilte med fantastisk natur, slik som store skogs- og parkområder med fjell, isbreer, fossefall, vulkaner, huler, raviner, innsjøer og kystlinje. Besøk imponerende og ikoniske nasjonalparker i USA, som for eksempel Yellowstone i nordvest med sine geysirer og fauna, den enorme kløften Grand Canyon i sørvest, mangrovesumpene og krokodillene i Everglades i sørøst, samt Acadia med sin forblåste atlanterhavsøy Mount Desert i nordøst.

Canada har Banffs vestlige fjell og den vakre Lake Louise, prærien i midten av landet og tilfrosset tundra i Ivavik. Du kan bruke flere måneder, om ikke år, på å reise rundt i de mer enn 40 canadiske og nesten 60 amerikanske nasjonalparkene.

De to landene deler på de enorme Great Lakes, som er populære blant båtturistene. I øst kan du stå på ski i Appalachene og De laurentiske fjellene, og i vest har du Rocky Mountains tilgjengelig for all mulig slags skiidrett.

Du kan legge en tur til Nord-Amerika til Canada Day og USAs frigjøringsdag tidlig i juli, eller høsttakkefesten i henholdsvis oktober og november og feire med de lokale innbyggerne.

Nord-Amerika – populære byer

New York som inkluderer landskap, by og skyskraper
New York
Kjent for Underholdning, Teatre og Museer
New York, New York – en by som er så fantastisk at Frank Sinatra måtte synge navnet to ganger!

Grunner til å reise

 • Times Square
 • Broadway
 • Manhattan cruiseterminal
Chicago som viser skyskraper, by og gatescener
Chicago
Kjent for Teatre, Museer og Kunst
Når man reiser til Chicago, får man møte en moderne storby ved Lake Michigan, kjent for sin lidenskap for kunst, baseball og blues.

Grunner til å reise

 • Navy Pier
 • Soldier stadion
 • Chicago Theatre
Los Angeles
Los Angeles
Kjent for Underholdning, Teatre og Sport
Los Angeles betyr «englene» på spansk, og er Sør-Californias bankende hjerte, verdenskjent for sin glamorøse livsstil i solskinnet og vrimmelen av filmstjerner.

Grunner til å reise

 • Wiltern teater
 • The Grove
 • Aquarium of the Pacific
Casa Loma, Toronto, Ontario, Canada fasiliteter samt kulturarv, historisk arkitektur og palass
Toronto
Kjent for Underholdning, Teatre og Museer
Toronto er Canadas mest folkerike by og en mangfoldig kulturby med førsteklasses museer, konserter, familieunderholdning, idrettsarenaer og håndlaget øl.

Grunner til å reise

 • Rogers Centre
 • Harbourfront-senteret
 • CN Tower, Toronto, Ontario, Canada
Washington
Washington
Kjent for Historisk, Museer og Monumenter
Legg reisen til Washington DC, hjem til den amerikanske presidenten, Kongressen og Senatet. Avgjørelsene som fattes her, er de mest innflytelsesrike i hele verden. Kort fortalt er dette en by hvor det skrives nyheter og historie hver eneste dag.

Grunner til å reise

 • Union Station kjøpesenter
 • Capital One Arena
 • Det internasjonale spionmuseet
Boston Common som viser statue eller skulptur, by og monument
Boston
Kjent for Historisk, Sport og Turer
Når man reiser til Boston, vil man oppdage hvor viktig byen er i historien om det moderne Amerika. Den hadde en sentral rolle i den amerikanske revolusjonen og vil alltid være forbundet med den amerikanske frihetstanken.

Grunner til å reise

 • Copley Square
 • Fenway Park
 • Faneuil Hall Marketplace