Rhode Island

USA
WaterFire-provinsen som inkluderer by og elv eller bekk
USAs minste stat har strender, historiske steder fra kolonitiden og den amerikanske revolusjon, gode handlemuligheter og milevis med turstier og terrengsykkelstier.

Når du reiser til Rhode Island, vil du oppdage at den ikke en øy. Men den 640 kilometer lange kystlinjen har med god grunn gitt delstaten kallenavnet «the Ocean State». Her kan du nyte vakre strender, sykle rundt og lære mer om USAs historie på de mange historiske stedene.

I delstatshovedstaden Providence kan du se det storslåtte State House. Bli med på en omvisning inne for å se en kopi av Philadelphias frihetsklokke «Liberty Bell», og et originalt portrett av George Washington. Du kan også se Governor Stephen Hopkins House, som er fra 1707. Hopkins var guvernør i ti perioder og var en av mennene som undertegnet den amerikanske uavhengighetserklæringen. Ladd Observatory er fra 1891 og er en del av Brown University. Det er også verdt et besøk. Her kan du beundre den imponerende arkitekturen eller se på himmelen.

På RISD Museum kan du se gjenstander fra det gamle Hellas og Egypt i tillegg til samtidskunst. Det er tilknyttet den anerkjente Rhode Island School of Design. Hvis du vil se en annen type kunst, kan du gå på Culinary Arts Museum på Johnson and Wales University. Her finner du informasjon om hotellindustrien og kokkekunstens historie.

En halvtimes kjøretur sørover ligger Newport, som blir kalt verdens seilehovedstad. Her kan du seile en tur med en båt som har vært med i America’s Cup. Hvis du reiser til Newport, kan du også se de historiske herskapshusene fra den såkalte gullalderen, for eksempel det imponerende Breakers, der Cornelius Vanderbilt en gang bodde. Newport har museer for kunst, artilleri, historie og irsk historie.

Det er flott å tilbringe en dag ved sjøen i Narragansett Bay, med sine bølgebrytere. Her kan du lytte til bølgene som slår mot strendene ved Atlanterhavet. I løpet av året arrangeres en rekke sjømatfestivaler. Hvis du reiser til Newport under en av disse, kan du smake de berømte østersene, som høstes fra over 50 østersmarker under vann.

I Rhode Island finner du mange gode restauranter og handlemuligheter. Lenger inn i landet kan du følge over 160 kilometer med sykkelveier og turstier.

Rhode Island var en koloni i 40 år, og den første som erklærte sin uavhengighet fra britene i 1776. Til tross for at dette er USAs minste stat, har den det lengste offisielle navnet: «The State of Rhode Island and Providence Plantations». En ferie i Rhode Island kan godt være lang.

Rhode Island – populære byer

Newport som viser stenete kystlinje og kyst
Newport
Kjent for Havner, Historisk og Øyer
I Newport kan du spasere nedover bulevarder kantet med herskapshus, spise i fine havnerestauranter, handle i elegante butikker eller få med deg en musikkfestival.

Grunner til å reise

  • Fort Adams State Park
  • Newport Mansions
  • Thames Street
Providence fasiliteter samt by
Providence
Kjent for Restauranter, Shopping og Universiteter
Hovedstaden på Rhode Island tiltrekker seg besøkende både på grunn av museer i verdensklassen, et blomstrende kunstmiljø og flotte gater med historiske bygninger.

Grunner til å reise

  • Roger Williams Park Zoo
  • WaterFire-provinsen
  • Providence Performing Arts Center
Narragansett
Narragansett
Kjent for Strandutsikt, Ferger og båter og Sjø
Narragansett venter på deg: strender, sjøutsikt, god mat og mye mer.

Grunner til å reise

  • Narragansett-stranden
Warwick
Warwick
Kjent for Restauranter, Familievennlig og Shopping
Den sentrale beliggenheten og kystmiljøet gir en behagelig balanse mellom storbyatmosfæren og den tilbakelente New England-sjarmen.
Westerly
Westerly
Kjent for Strandutsikt, Restauranter og Sjø
Westerly venter: strender, øl, øyutsikt og mye mer!
Block Island som inkluderer strand og landskap
Block Island
Kjent for Øyer, Sjø og Strandutsikt
Se de uberørte strendene, det omfattende nettverket med turstier og de historiske fyrene som gjør denne øya til et så storslått sted på den vestlige halvkule.