Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

New YorkUSA

Metropolitan kunstmuseum fasiliteter samt silhuett, skyskraper og cbd

Denne delstaten kan by på alt fra nasjonens største by til spennende vinterresorter og en fredelig Amish-landsbygd.

Hvis du bare tenker på "The Big Apple" når du hører ordene New York, går du glipp av mye av det som delstaten kan by på. Her kan du få se hva du kan oppleve på ferie i New York.

I New York City finner du det største, det flotteste og det mest prangende av alt, fra tårnhøye skyskrapere til Broadway. På toppen av Empire State Building har du en flott utsikt over byen. Ta fergen til Staten Island for å se Ellis Island og Frihetsstatuen, som har ønsket millioner av immigranter velkommen til amerikansk jord. Det nye World Trade Center er et sted for stille refleksjon og ettertanke, etter de tragiske hendelsene 11. september 2001. New Yorks beste pizza finner du i Brooklyn. I Queens kan du se på når Mets spiller baseballkamp. Bronx Zoo er også verdt et besøk. Ikke glem Manhattans tilsynelatende talløse museer og gallerier. Museet for moderne kunst, Solomon R. Guggenheim-museet og Metropolitan kunstmuseum, bedre kjent som "The Met", er bare noen få av de velkjente kulturelle institusjonene.

På Long Island i nærheten kan du svømme eller surfe i Atlanterhavet. Se på de fargerike badehusene langs Brighton Beach. Her kan du ta en tur i varmluftsballong eller prøve skydiving. Du kan besøke Port Jefferson, Maritime Museum og Fire Island, med et dyrevernsenter og fyrtårn. I Hamptons og Montauk kan du se på eiendommer i høy prisklasse.

Følg Hudsondalen ut av byen for å komme til de nordlige delen av delstaten New York. I Tanglewood kan du høre på klassisk musikk om kvelden under stjernene. Du kan dra på båttur i området 1000 Islands eller på fottur i Catskills. Se stedet der millioner strømmet til Woodstock-festivalen i 1969. Capital-regionen kan by på Albanys delstatsbygninger og utøvende kunst i Saratoga Springs.

Innen tre timers kjøring fra New York City ligger Adirondack Mountains med sin uberørte villmark. Om sommeren kan du padle i kajakk, segle eller svømme i de mange sjøene. Om vinteren kan du gå på ski inne i de små landsbyene eller kjøre slalåm i Gore, Whiteface eller Belleayre, som kan by på noen av de beste nedfartene øst i USA. Besøk Lake Placid, vertsbyen for vinter-OL både i 1932 og i 1980.

De lange, smale Finger Lakes kan by på uberørt vann. Isbreer har skåret ut disse sjøene av leirskifer. Du kan dra gjennom Amish-territoriet på sykkel. Du kan plukke bær, epler og årstidsbaserte grønnsaker på selvbetjente gårder.

Til slutt kommer du til Eriesjøen helt vest i delstaten, med de mektige Niagarafallene og det musikalske Chautauqua Institute. Alt dette forklarer hvorfor millioner sier "I Love New York".

New York – populære byer

One World Trade Center fasiliteter samt silhuett, solnedgang og by
New York
Kjent for Shopping, Teater og Urbant
New York, New York – en by som er så fantastisk at Frank Sinatra måtte synge navnet to ganger!

Grunner til å reise

  • Central Park
  • 5th Avenue
  • Times Square
Clinton Square fasiliteter samt park, by og historisk arkitektur
Syracuse
Kjent for Sjømat, Shopping og Universitet
Denne byen i New Yorks Finger Lakes-region byr på collegeidrett, varme somre og snørike vintre, så du kan drive med aktiviteter både innendørs og utendørs hele året.

Grunner til å reise

  • Carrier Dome
  • Landmark-teatret
  • Armory Square
Lake George fasiliteter samt høstløv, omvisning og skoglandskap
Lake George
Kjent for Småby, Shopping og Temapark
Det urørte vannet, den skogkledde kysten og de mer enn 300 øyene gjør denne New York-destinasjonen fortjent til kallenavnet "dronningen av amerikanske innsjøer".

Grunner til å reise

  • Lake Champlain
  • Fort Ticonderoga
  • Million Dollar Beach
Poughkeepsie som viser elv eller bekk og høstfarger
Poughkeepsie
Kjent for Sjømat, Universitet og Sport
Opplev fortryllende Hudson Valley i denne byen med studentbypreg. Dra til et av de mange godsene i området, eller få med deg et arrangement ved Vassar College.

Grunner til å reise

  • Franklin D. Roosevelt presidentbibliotek og -museum
Buffalo fasiliteter samt by og cbd
Buffalo
Kjent for Shopping, Sport og Universitet
Besøk Frank Lloyd Wrights "opus", kirkegården der Millard Fillmore er gravlagt, og huset der Theodore Roosevelt ble innsatt som president.
Sleepy Hollow som inkluderer fyrtårn, elv eller bekk og bro
White Plains
Kjent for Sjømat, Familievennlig og Shopping
Denne byen kan skilte med populære forstedsattraksjoner, som strøk med luksusforretninger, teatre, parker og handlesentre.  Byen ligger bare 30 minutter utenfor New York City.