Hawaii

USA
Hawaii
Denne vulkanske øygruppen består av seks hovedøyer som alle konkurrerer om å være den flotteste. Her kan du få lære mer om innbyggernes eldgamle tradisjoner, besøke moderne storbyer og nyte livet på tilsynelatende endeløse strender.

Reis til varme og tropiske Hawaii for å tilbringe late dager på deilige, hvite sandstrender, se vulkansk lava og bli bedre kjent med den spennende kulturen på øya.

Besøk Hawaii Volcanoes National Park på øyen Hawaii (også kjent som Big Island), der du kan se røyken og lavaen fra vulkanene Maunaloa og Kilauea. Går du langs den hele 24 mil lange stien i parken, kan du se hvordan den vulkanske aktiviteten har ført til både ødeleggelse og forvandling. Besøk observasjonsområdet ved Kalapana, der du kan se restene etter en by som ble oversvømmet av lava fra vulkanene. Dette er også et av stedene der glovarm lava renner ut i kaldt sjøvann, noe som også er et fascinerende syn.

På Oahu kan du kjøre til toppen av kjeglevulkanen Leahi (Diamond Head) og utforske restene av militærbunkere og tunneler. Få med deg den fantastiske utsikten til Stillehavet. Hovedstaden Honolulu tilbyr det meste du måtte ønske deg på din ferie i Hawaii. Her får du overnatting i skyskraper-hoteller, fantastiske strandresorter, luksuriøs shopping og et livlig uteliv.

På Waikiki kan du besøke historiske steder der du kan lære mer om invasjonen av Pearl Harbor i 1941. Dette japanske angrepet førte til tapet av mange amerikanske skip og menneskeliv, og var den utløsende årsaken til at USA ble med i andre verdenskrig. Ta en båt til minnestedet for skipet USS Arizona, som ligger på bunnen av havnen.

På Kauai kan du dra på handletur i Lihue og finne lokale klær, håndverksartikler og kunstverk. Reis nordover til fyrtårnet på Kilawea for å se etter hvaler og høre sjøfuglene synge. I Princeville kan du ta deg en drink, spille golf på den flotte resorten eller dra på snorkeldykking mellom korallene ved Anini Beach, der du kan se havskilpadder og rokker flyte stille forbi. Kjør opp Waimea Canyon eller ta en fottur langs Na Poli-kysten.

Bestill bord til en tradisjonell luau med poi, grillet svin og punsj. Drikk kaffe av bønner dyrket på Hawaii, og besøk en kaffe- eller ananasplantasje. Se en hula-forestilling og ta et kurs for å lære mer om hvordan man kan kommunisere med kroppen gjennom denne polynesiske dansen. Se også om du får øye på den fargerike fisken humuhumunukunukuapua’a, som er et av mange symboler på Hawaii, og husk at du ikke trenger å si hele navnet. Det holder med humuhumu!

Hawaii – populære byer

Honolulu
Honolulu
Kjent for Strender, Shopping og Sjø
Legg reisen til Honolulu og opplev et ekte øyparadis i hjertet av Hawaii. Si aloha, surf på bølgene, kos deg på Waikiki Beach, bestig en vulkan og se Pearl Harbor.

Grunner til å reise

  • Hawaii konferansesenter
  • Waikiki Beach
  • Ala Moana Center
Kailua-Kona
Kailua-Kona
Kjent for Strender, Sjø og Øyer
Kailua-Kona venter: snorkling, strender, god mat og mye mer!

Grunner til å reise

  • Magic Sands Beach
  • Kailua Pier
  • Kahalu'u Beach Park