Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

New York

Reiseguide
New York som inkluderer landskap, by og skyskraper

New York, New York – en by som er så fantastisk at Frank Sinatra måtte synge navnet to ganger!

«The Big Apple» har vært inspirasjonen for en rekke flotte verker innen film, litteratur og musikk og regnes som en av verdens mest storslåtte byer. Det er ikke rart at noen av New Yorks innbyggere kun spøker halvveis når de omtaler byen som «universets sentrum».

Det bor over åtte millioner mennesker med enhver tenkelig bakgrunn og nasjonalitet her, og byen er delt inn i de fem bydelene Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island og The Bronx, som hver og en har sin egne særegne stemning og sitt egne kulturelle preg. Enkelt sagt er New York en by som aldri sover, og som kan være stolt av å ha et ekte mangfold og noe å tilby alle og enhver.

Det mest kjente landemerket i byen er kanskje Frihetsgudinnen der den rager høyt over bakken i byens havneområde. Frihetsgudinnen, som er et symbol på drømmen om frihet, var som et lys av håp for immigrantene som kom til USA vannveien, i flukt fra sult og fattigdom og i håp om et nytt og bedre liv. Frank Sinatra sang noe sånt som at om man kan overleve i New York, kan man overleve hvor som helst, og fremdeles den dag i dag tiltrekker byen seg tusenvis av unge som prøver lykken her i håp om å få oppfylt drømmene sine. Du behøver bare å oppleve den livlige atmosfæren på Grand Central Station eller lysene på Times Square på kveldstid for å virkelig innse at du er på et helt spesielt sted.

De mer tradisjonelle turistattraksjonene er obligatoriske stoppesteder for besøkende som er på en storbyweekend i New York, men mangfoldet i byen gjør at det også er enkelt å blande seg i mengden og oppleve byen som en som bor der fast. For noen innebærer dette en tur til stranden og fornøyelsesparkene på Coney Island, mens andre foretrekker den trendy, kunstneriske stemningen i Brooklyn. Eller hva med å oppleve afroamerikansk musikk og kultur i Harlem? Ingen storbyferie i New York er selvfølgelig komplett uten en tur til stedet hvor World Trade Centre en gang stod.

Uavhengig av hva du ønsker å oppleve i byen vil du komme deg frem på en enkel og grei måte med undergrunnsbanen. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et MetroCard og fylle penger på det på veien. Hvis det er første gang du er i byen, er Midtown East et utmerket sted å starte sightseeingen på. I Midtown East finner du verdenskjente landemerker som Empire State Building, Rockefeller Center og Chrysler-bygningen, og takket være New Yorks rutesystem er det lett å navigere seg rundt i hele byen. New York gir deg rett og slett det beste av det beste!

Videoreiseguide til New York

Discover neighborhoods in New York

Millennium Hotel Broadway Times Square
Millennium Hotel Broadway Times Square
4 out of 5
145 W 44th St, New York, NY
Prisen er 1 058 kr per natt fra 5. aug. til 5. aug.
Dette hotellet ligger i Midtown og få skritt unna Times Square, Broadway og Minskoff teater. Dessuten ligger Madame Tussauds voksmuseum og Shubert Theatre kun ...
3.5/5Good! (5,037 anmeldelser)
"Bra beliggenhet , større rom en de fleste dobbeltrom. Vi hadde superior rom med 2 queensize og det fungerte for 3 personer. Har tidligere også bodd her i et standard dobbeltrom med 2 queen size. Helt ok rom , men superior/deluxe rom er bedre og ligger høyere oppe. Dermed får en både bedre utsikt ..."

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2020

Millennium Hotel Broadway Times Square
M Social Hotel Times Square New York
M Social Hotel Times Square New York
4 out of 5
226 W 52nd St, New York, NY
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 328 kr per natt fra 22. aug. til 22. aug.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i New York, få skritt unna August Wilson Theater, Broadway Theatre og Ed Sullivan teater. ...
4.4/5Excellent! (324 anmeldelser)
"Negatives: No on-site parking Dusty room. Very very dusty. Bathroom was tight. Couldn’t eat my own food on the patio until after 11pm Lack of movie channels Positives: Modern and sleek Polite staff Patio with view is awesome Room with view is awesome Shower had rainfall or handheld options Room ..."

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2021

M Social Hotel Times Square New York
DoubleTree by Hilton Metropolitan - New York City
DoubleTree by Hilton Metropolitan - New York City
4 out of 5
569 Lexington Ave, New York, NY
Dette hotellet ligger i Midtown og 10 minutters gange unna 5th Avenue, St. Patricks katedral og Chrysler-bygningen. Dessuten ligger Rockefeller Center og Top ...
3.7/5Good! (1,724 anmeldelser)
Very convenient
"Walking distance to excellent shopping and Central Park and subway stop just outside the door. Ved was comfortable and service very good but lighting in rooms was poor and rooms are a bit dark and worn down. Nice size comfy bar for after work. Overall a nice and convenient stay."

Anmeldelse skrevet 14. okt. 2019

DoubleTree by Hilton Metropolitan - New York City
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Radio City Apartments
Radio City Apartments
3.5 out of 5
142 West 49th Street, New York, NY
Prisen er 1 173 kr per natt fra 31. aug. til 31. aug.
Dette leilighetshotellet ligger i Midtown og 5 minutters gange unna Times Square og Radio City Music Hall. Dessuten ligger Rockefeller Center og Broadway Theatre ...
4.3/5Excellent! (2,408 anmeldelser)
Glimrende beliggenhet
"Som førstegangs besøkende var beliggenheten perfekt, nær Time Square. Mange av attraksjonene er en kort spasertur unna. For de øvrige er det bare et par minutters gange til tre av subway-linjene. Flere greie frokostalternativer i nærheten. Her får du et enkelt rom, men det er rent og senga er god. ..."

Anmeldelse skrevet 30. mar. 2019

Radio City Apartments
Homewood Suites New York/Midtown Manhattan Times Square
Homewood Suites New York/Midtown Manhattan Times Square
3.5 out of 5
312 West 37th Street, New York, NY
Prisen er 1 409 kr per natt fra 15. aug. til 15. aug.
Dette leilighetshotellet ligger i Midtown og 10 minutters gange unna New York Times Building, Times Square og Madame Tussauds voksmuseum. Dessuten ligger Macy's ...
4.4/5Wonderful! (1,579 anmeldelser)
Sentralt hotell med store rom
"Hotellrommet var romslig og stort og var rent og pent. Vanntrykket i dusjen var veldig dårlig, men det er det eneste jeg vil utsette på rommet. Frokosten var veldig enkel, men man hadde det man trengte. Beliggenheten til hotellet var strålende og nær til tog og busstasjon. Man kunne gå til det ..."

Anmeldelse skrevet 3. okt. 2019

Homewood Suites New York/Midtown Manhattan Times Square
31 Street Broadway Hotel
31 Street Broadway Hotel
2 out of 5
38 West 31st Street, New York, NY
Prisen er 1 475 kr per natt fra 8. aug. til 8. aug.
Dette leilighetshotellet ligger i Midtown og 5 minutters gange unna 5th Avenue og Empire State Building. Dessuten ligger Macy's og Madison Square Garden kun ...
2.6/5 (418 anmeldelser)
OK
"Felles toalett i 7. etg var ubrukelig. Måtte ta heis for å bruke felles toalett og dusj"

Anmeldelse skrevet 2. jun. 2018

31 Street Broadway Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i New York

Populære aktiviteter i New York

Byer nær New York