New York

Reiseguide
New York som inkluderer landskap, by og skyskraper

New York, New York – en by som er så fantastisk at Frank Sinatra måtte synge navnet to ganger!

«The Big Apple» har vært inspirasjonen for en rekke flotte verker innen film, litteratur og musikk og regnes som en av verdens mest storslåtte byer. Det er ikke rart at noen av New Yorks innbyggere kun spøker halvveis når de omtaler byen som «universets sentrum».

Det bor over åtte millioner mennesker med enhver tenkelig bakgrunn og nasjonalitet her, og byen er delt inn i de fem bydelene Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island og The Bronx, som hver og en har sin egne særegne stemning og sitt egne kulturelle preg. Enkelt sagt er New York en by som aldri sover, og som kan være stolt av å ha et ekte mangfold og noe å tilby alle og enhver.

Det mest kjente landemerket i byen er kanskje Frihetsgudinnen der den rager høyt over bakken i byens havneområde. Frihetsgudinnen, som er et symbol på drømmen om frihet, var som et lys av håp for immigrantene som kom til USA vannveien, i flukt fra sult og fattigdom og i håp om et nytt og bedre liv. Frank Sinatra sang noe sånt som at om man kan overleve i New York, kan man overleve hvor som helst, og fremdeles den dag i dag tiltrekker byen seg tusenvis av unge som prøver lykken her i håp om å få oppfylt drømmene sine. Du behøver bare å oppleve den livlige atmosfæren på Grand Central Station eller lysene på Times Square på kveldstid for å virkelig innse at du er på et helt spesielt sted.

De mer tradisjonelle turistattraksjonene er obligatoriske stoppesteder for besøkende som er på en storbyweekend i New York, men mangfoldet i byen gjør at det også er enkelt å blande seg i mengden og oppleve byen som en som bor der fast. For noen innebærer dette en tur til stranden og fornøyelsesparkene på Coney Island, mens andre foretrekker den trendy, kunstneriske stemningen i Brooklyn. Eller hva med å oppleve afroamerikansk musikk og kultur i Harlem? Ingen storbyferie i New York er selvfølgelig komplett uten en tur til stedet hvor World Trade Centre en gang stod.

Uavhengig av hva du ønsker å oppleve i byen vil du komme deg frem på en enkel og grei måte med undergrunnsbanen. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et MetroCard og fylle penger på det på veien. Hvis det er første gang du er i byen, er Midtown East et utmerket sted å starte sightseeingen på. I Midtown East finner du verdenskjente landemerker som Empire State Building, Rockefeller Center og Chrysler-bygningen, og takket være New Yorks rutesystem er det lett å navigere seg rundt i hele byen. New York gir deg rett og slett det beste av det beste!

Discover neighborhoods in New York

Hotel Edison Times Square
Hotel Edison Times Square
4 out of 5
228 W 47th St, New York, NY, 10036
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 366 kr per natt fra 30. mai til 31. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i New York, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 restauranter ...
3,9/5 Good! (2 795 anmeldelser)
"Bra beliggenhet men ellers bomaskin. Køer for å spise frokost i begge restaurantene. Hyggelig bar med levende musikk. Rommene bør oppgraderes."

Anmeldelse skrevet 2. des. 2021

Hotel Edison Times Square
Millennium Hotel Broadway Times Square
Millennium Hotel Broadway Times Square
4 out of 5
145 W 44th St, New York, NY, 10036
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 805 kr per natt fra 30. mai til 31. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i New York, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), romservice ...
3,5/5 Good! (6 149 anmeldelser)
Great location
"Great location on Times Square."

Anmeldelse skrevet 14. des. 2021

Millennium Hotel Broadway Times Square
Arlo Midtown
Arlo Midtown
4 out of 5
351 West 38th Street, New York, NY, 10018
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 2 096 kr per natt fra 30. mai til 31. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i New York, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en takterrasse ...
4,6/5 Exceptional! (1 566 anmeldelser)
Kommer gjerne tilbake
"Moderne, rent og ypperlig beliggenhet!"

Anmeldelse skrevet 27. jan. 2022

Arlo Midtown
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Radio City Apartments
Radio City Apartments
3.5 out of 5
142 West 49th Street, New York, NY, 10019
Prisen er 1 854 kr per natt fra 30. mai til 31. mai
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i New York, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en døgnåpen resepsjon og et forretningssenter. ...
4,3/5 Excellent! (2 644 anmeldelser)
Glimrende beliggenhet
"Som førstegangs besøkende var beliggenheten perfekt, nær Time Square. Mange av attraksjonene er en kort spasertur unna. For de øvrige er det bare et par minutters gange til tre av subway-linjene. Flere greie frokostalternativer i nærheten. Her får du et enkelt rom, men det er rent og senga er god. ..."

Anmeldelse skrevet 30. mar. 2019

Radio City Apartments
31 Street Broadway Hotel
31 Street Broadway Hotel
2 out of 5
38 West 31st Street, New York, NY, 10001
Prisen er 2 067 kr per natt fra 7. jun. til 8. jun.
Du kan bo på dette leilighetshotellet under turen til New York. Stedet har blant annet wi-fi, romservice og en døgnåpen resepsjon. Gjestene sier i anmeldelsene ...
2,6/5 (498 anmeldelser)
OK
"Felles toalett i 7. etg var ubrukelig. Måtte ta heis for å bruke felles toalett og dusj"

Anmeldelse skrevet 2. jun. 2018

31 Street Broadway Hotel
Placemakr Wall Street
Placemakr Wall Street
3.5 out of 5
110 Wall St, New York, NY, 10005
Prisen er 2 902 kr per natt fra 30. mai til 31. mai
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i New York, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en takterrasse og en døgnåpen resepsjon. ...
4,3/5 Excellent! (36 anmeldelser)
"Only needed a room for one night as the hotels in the area were all booked. Was pleasantly surprised by how comfortable the space felt; both in the room and the decor of the floors overall."

Anmeldelse skrevet 18. mai 2022

Placemakr Wall Street
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i New York

Populære aktiviteter i New York

Byer nær New York