Alaska

USA
Juneau

Denne nest siste amerikanske delstaten er også den største. Opplev dette fjerne området med fjell, gullgruver, hundesleder, hvalsafari og breturer.

Alaska er en stor delstat på 1,7 millioner kvadratkilometer, og dermed finner du en rekke varierte aktiviteter om du reiser til de forskjellige regionene i delstaten. Du kan oppleve fjell, isbreer og strender og se hvordan de forandrer seg i takt med sesongene.

Midt i delstaten ligger Fairbanks, hvor du kan oppleve historien til denne gullgraverbyen. Prøv å vaske etter gull som de gjorde i gode, gamle dager på 1840- og 1850-tallet. På en ferie til Alaska kan du besøke Alaskaland Pioneer Park med en kopi av en amerikansk urbefolknigslandsby og en temapark fra Det ville vesten. Fra tidlig høst til midt på våren kan du holde utkikk etter det flotte nordlyset.

Fra Fairbanks kan du ta toget McKinley Explorer til et av de mest imponerende stedene i delstaten, Denali National Park. Hvis du er en erfaren fjellklatrer, kan du bestige den 6 168 meter høye Mt. McKinley-toppen. Ellers kan du bare nyte den flotte gjenspeilingen av den i Wonder Lake. Hold utkikk etter elg, grizzlybjørner, reinsdyr og 130 forskjellige dyrearter i parkens villmarksområde.

Ta et beroligende bad i den varme kilden i Chena Hot Springs Resort. I nærheten finner du Aurora Ice Museum, hvor du kan stoppe for å se isskulpturer. Ta en padletur på Chena-elven, eller våg deg nedi det kalde vannet i en badering.

På sørkysten gir byen Anchorage deg mulighet for å dra ut på fjordtur i Prince William Sound, gå i Chugach-fjellene og se starten av hundesledeløpet Iditarod i mars. Lær om lokal historie på Anchorage Museum på Rasmuson Center, og se naturtro utstillinger på Alaska Native Heritage Center. Nyt synet av en flott sandstrand på Kincaid Beach, eller se fuglen amerikastorlom og bad i det varmere vannet i Goose Lake.

Lengre sørover i Homer kan du se når fiskerne trekker inn dagens fangst. Eller bedre, lei en fiskebåt og prøv lykken etter laks og kveite selv. Gå i Kenai-fjellene og stå på ski nedover Wosnesenski-breen.

Hovedstaden i Alaska, Juneau, er et perfekt sted for hvalsafari. Hvis du vil på bretur, har du mange muligheter: Herbert-, Sawyer- og Mendenhall-breene samt Tracy Arm-fjorden.

Alaska – populære byer

Anchorage som inkluderer solnedgang og strand
Anchorage
Kjent for Fjell, Fotturer og Museer
Anchorage er kjent for å være et supert sted for å se nordlyset, og byen byr i tillegg på mange ekstremsporter, som kiting på snø og issykling.

Grunner til å reise

  • Tony Knowles Coastal Trail
  • Alaska Botanical Garden
  • Alyeska Ski Resort
Fairbanks
Fairbanks
Kjent for Shopping, Turer og Museer
Se nordlyset, let etter gull som en ekte pioner eller opplev den spektakulære isfestivalen i Alaskas robuste, men vakre hjerte.

Grunner til å reise

  • Chena Hot Springs
  • Pioneer Park
  • Creamer's Field
Juneau som inkluderer kystby, cruise og kyst
Juneau
Kjent for Utflukter, Isbreer og Fotturer
Alaskas hovedstad byr på områdets mest spektakulære og tilgjengelige severdigheter. Gå på store isområder, opplev isbreer og se om du får øye på en knølhval.

Grunner til å reise

  • Mendenhal-isbreen
  • Tracy Arm Fjord
  • Auke Bay
Seward som viser kyst, seiling og marina
Seward
Kjent for Utflukter, Sjø og Isbreer
Seward venter: natur, sjøutsikt og mye mer!
Ketchikan som viser kyst og båter
Ketchikan
Kjent for Utflukter, Shopping og Elveutsikt
Opplev elveutsikt, sightseeing og kaféer i Ketchikan!
Sitka som inkluderer bukt eller havn, kystby og fjell
Sitka
Kjent for Fotturer, Fiske og Historisk
Oppdag Sitka: fotturer, fisketurer, natur og mye mer!