California

USA
Orange County som viser gatescener, liten by eller landsby og hus

En reise til California gir deg muligheten til å oppleve hav, fjell, fruktbare jordbruksområder, hypermoderne storbyer, høye skoger og tørre, glovarme ørkener.

På midten av 1800-tallet gjorde gullrushet i California at mange eventyrere kom til Stillehavets bredder. Etterkommerne deres har bygd en rekke fascinerende byer og samfunn i denne delstaten.

Besøk delstatshovedstaden Sacramento for å se byens flotte kunst og arkitektur. På California State Railroad Museum kan du lære mer om historien til jernbanen som muliggjorde utviklingen av California-området.

I fjellkjeden Sierra Nevada kan du se den berømte skogen Sequoia National Forest. La deg imponere av de over 90 meter høye Redwood-trærne, som måler over 10 meter i diameter og kan være flere tusen år gamle. Nyt en deilig dag blant granittmonolitter, kalksteinshuler og vakre elver og bekker.

I Sierra Nevada har du også muligheten til å delta i en rekke utendørsaktiviteter. Besøk Lake Tahoe-området for å gå turer, dra på båtturer, fiske og kanskje også kjøle deg ned med en svømmetur i innsjøen. På vinteren kan du kjøre ski i Squaw Valley, der vinter-OL ble holdt i 1960, Northstar, Alpine Meadows og flere andre glimrende vintersportssteder. Se glitrende granittklipper og majestetiske fossefall iYosemite National Park.

Dra på vinferie i Napa eller Sonoma. Stopp også innom det fruktbare landbruksområdet Central Valley, der du kan smake på jordbær, oliven, hvitløk og andre jordbruksvarer som sendes til hele USA.

Sangeren Tony Bennet sang en gang "I Left My Heart in San Francisco". Det kan det hende at du også gjør, etter å ha sett vakre Golden Gate Bridge. Besøk Chinatown, ta en tur med en av byens gamle trikker, ta fergen over til det tidligere fengselet Alcatraz, og ha det gøy med San Franciscos legendariske uteliv.

Vil du ha en storbyferie i California, så kan du også reise sørover til Los Angeles. Der er en tur på stranden nesten obligatorisk. Se surfere, skatere og seler utfolde seg. Dra også til Hollywood for å se stjernene i fortauet på Hollywood Walk of Fame. Få også med deg en omvisning hos filmstudioet Universal Studios. I Anaheim kan du besøke Disneyland, den naturlige asfaltsjøen La Brea og det store kunstmuseet J. Paul Getty Museum.

Lenger sør kan du se enda flere strender i San Diego, i tillegg til det pensjonerte hangarskipet USS Midway Museum. Besøk Palm Springs for å spille golf og oppleve ørkenhete. Hvis du fremdeles er sulten på eventyr etter en ferie i California, kan du til og med krysse grensen over til Tijuana og avlegge Mexico et lite besøk.

California – populære byer

Los Angeles
Los Angeles
Kjent for Underholdning, Teatre og Sport
Los Angeles betyr «englene» på spansk, og er Sør-Californias bankende hjerte, verdenskjent for sin glamorøse livsstil i solskinnet og vrimmelen av filmstjerner.

Grunner til å reise

 • Wiltern teater
 • Farmers Market
 • MacArthur Park
San Francisco fasiliteter samt bro og bukt eller havn
San Francisco
Kjent for China Town, Teatre og Kunst
San Francisco er kjent for sin historiske motkultur og de bratte bakkene, noe som kan være stimulerende for kjærligheten, men kanskje ikke så snilt mot føttene.

Grunner til å reise

 • Oracle Park
 • Ferjebygningen
 • Mission Dolores Park
San Diego
San Diego
Kjent for Strandutsikt, Sjø og Havner
San Diego er både en av USAs største byer og en av de vakreste. Byen ligger rett ved den meksikanske grensen og er kjent for sitt nydelige klima året rundt, havnen med det dype havet og de utrolige naturattraksjonene. Med andre ord: Dette er California på sitt beste.

Grunner til å reise

 • Waterfront Park
 • San Diego maritime museum
 • San Diego messe- og konferansesenter
Sacramento som viser administrativ bygning og historisk arkitektur
Sacramento
Kjent for Historisk, Sport og Teatre
Californias hovedstad er sjarmerende med viktorianske gater omkranset av trær, elegante byhus og vennlig, tilbakelent atmosfære.

Grunner til å reise

 • Sacramento zoologiske hage
 • California statsforsamling
 • California State Railroad Museum
Oakland
Oakland
Kjent for Sport, Underholdning og Teatre
Oakland kan by på bondemarkeder, mat fra ulike kulturer, vakker art deco-arkitektur og en spennende dyrehage, og byen er et obligatorisk stoppested for de som er på besøk i denne regionen.

Grunner til å reise

 • Jack London Square
 • Fox Theater
 • Oakland museum for California
Santa Barbara fasiliteter samt skilt, teater og nattbilder
Santa Barbara
Kjent for Restauranter, Strandutsikt og Turgåing
Den "amerikanske riviera" byr på historiske bygninger i soltørket leire, et stort antall kunstgallerier, vinhus og vakre strender.

Grunner til å reise

 • Santa Barbara County tinghus