California

USA
California
En reise til California gir deg muligheten til å oppleve hav, fjell, fruktbare jordbruksområder, hypermoderne storbyer, høye skoger og tørre, glovarme ørkener.

På midten av 1800-tallet gjorde gullrushet i California at mange eventyrere kom til Stillehavets bredder. Etterkommerne deres har bygd en rekke fascinerende byer og samfunn i denne delstaten.

Besøk delstatshovedstaden Sacramento for å se byens flotte kunst og arkitektur. På California State Railroad Museum kan du lære mer om historien til jernbanen som muliggjorde utviklingen av California-området.

I fjellkjeden Sierra Nevada kan du se den berømte skogen Sequoia National Forest. La deg imponere av de over 90 meter høye Redwood-trærne, som måler over 10 meter i diameter og kan være flere tusen år gamle. Nyt en deilig dag blant granittmonolitter, kalksteinshuler og vakre elver og bekker.

I Sierra Nevada har du også muligheten til å delta i en rekke utendørsaktiviteter. Besøk Lake Tahoe-området for å gå turer, dra på båtturer, fiske og kanskje også kjøle deg ned med en svømmetur i innsjøen. På vinteren kan du kjøre ski i Squaw Valley, der vinter-OL ble holdt i 1960, Northstar, Alpine Meadows og flere andre glimrende vintersportssteder. Se glitrende granittklipper og majestetiske fossefall iYosemite National Park.

Dra på vinferie i Napa eller Sonoma. Stopp også innom det fruktbare landbruksområdet Central Valley, der du kan smake på jordbær, oliven, hvitløk og andre jordbruksvarer som sendes til hele USA.

Sangeren Tony Bennet sang en gang "I Left My Heart in San Francisco". Det kan det hende at du også gjør, etter å ha sett vakre Golden Gate Bridge. Besøk Chinatown, ta en tur med en av byens gamle trikker, ta fergen over til det tidligere fengselet Alcatraz, og ha det gøy med San Franciscos legendariske uteliv.

Vil du ha en storbyferie i California, så kan du også reise sørover til Los Angeles. Der er en tur på stranden nesten obligatorisk. Se surfere, skatere og seler utfolde seg. Dra også til Hollywood for å se stjernene i fortauet på Hollywood Walk of Fame. Få også med deg en omvisning hos filmstudioet Universal Studios. I Anaheim kan du besøke Disneyland, den naturlige asfaltsjøen La Brea og det store kunstmuseet J. Paul Getty Museum.

Lenger sør kan du se enda flere strender i San Diego, i tillegg til det pensjonerte hangarskipet USS Midway Museum. Besøk Palm Springs for å spille golf og oppleve ørkenhete. Hvis du fremdeles er sulten på eventyr etter en ferie i California, kan du til og med krysse grensen over til Tijuana og avlegge Mexico et lite besøk.

California – populære byer

Los Angeles
Los Angeles
Kjent for Underholdning, Teatre og Sport
Los Angeles betyr «englene» på spansk, og er Sør-Californias bankende hjerte, verdenskjent for sin glamorøse livsstil i solskinnet og vrimmelen av filmstjerner.

Grunner til å reise

  • Crypto.com Arena
  • Los Angeles konferansesenter
  • The Grove
San Francisco som viser kyst og hengebro eller gangvei mellom trær
San Francisco
Kjent for China Town, Teatre og Kunst
San Francisco er kjent for sin historiske motkultur og de bratte bakkene, noe som kan være stimulerende for kjærligheten, men kanskje ikke så snilt mot føttene.

Grunner til å reise

  • Oracle Park
  • Pier 39
  • Aquarium of the Bay