Texas

USA
Texas

I den største staten i det kontinentale USA er alt stort: stor olje, stor musikk, store strender, stor historie.

Reis til Texas for å oppleve moderne byer og tidlig westernhistorie. Staten Texas er stor og har en lang kystlinje som strekker seg over mer enn 960 kilometer. Kyststripen omfatter barriereøyer som beskytter golfkysten og er perfekt for fugletitting. På en ferie i Texas kan du se etter skilpadder og tumlere, leie en båt og dra ut på fiske, ri på hest over sanddynene eller bare slappe av med bading og soling på strendene.

Galveston er ei øy i Mexicogolfen. Her finner du masse strandrelaterte og ikke-strandrelaterte aktiviteter. Opplev hva oljeindustrien handler om med praktiske aktiviteter på Ocean Star Offshore Drilling Rig and Museum. Skaff et kart og dra på jakt etter mer enn 30 flotte og utsmykkede treskulpturer rundt om på øya. Disse er utskåret av trær som ble felt av orkanen Ike i 2008.

Lær om Texas' historie under spansk, mexicansk og konføderasjonens styre på Alamo i San Antonio. Her forsvarte en liten gruppe berømte texanere, inkludert Davey Crockett og James Bowie, Alamo mot Mexicos general Santa Anna til de ble beseiret etter en 13 dagers beleiring i 1836.

Houston er bygget av oljepenger og er en omfattende by med et stort og livlig sentrum. Velg blant mer enn 18 kulturinstitusjoner i museumsdistriktet.

Besøk Dallas, Texas' største by, og Sixth Floor Museum, som fremstiller mordet på president Kennedy. Andre kjente attraksjoner i byen omfatter Dallas Museum of Art og Dallas World Aquarium. I nærheten finner du en av landets største samlinger av moderne kunst i Modern Art Museum i Fort Worth. Ved siden av ligger Amon Carter Museum of American Art.

Besøk LBJ Presidential Library i Austin for å se fascinerende gjenstander fra livet og presidentskapet til Lyndon Baines Johnson. Hvert år er byen vert for en fem dagers musikkfestival kalt South by Southwest, og denne har blitt et stort musikk- og mediearrangement globalt.

Hvis du vil ut på fottur, kan du besøke Big Bend National Park langs Rio Grande-elven. I Guadalupe Mountains National Park kan du se fossilene av et korallrev og den høyeste toppen i Texas.

Ikke dra fra staten uten å ha prøvd en autentisk texaschili. Se etter en lokal matlagingskonkurranse – minst et dusin byer avholder slike arrangementer hver måned.

Texas – populære byer

Houston fasiliteter samt park
Houston
Kjent for Shopping, Sport og Teatre
Alt er større i Texas, sies det – og Houston er ikke noe unntak!

Grunner til å reise

 • Houston Zoo
 • Discovery Green
 • Hermann Park, Houston, Texas, De forente stater
Dallas som viser silhuett, moderne arkitektur og by
Dallas
Kjent for Sport, Underholdning og Teatre
Dra på ferie til Dallas, byen som ble kjent på 80-tallet og der store hatter er en del av hverdagen. TV-showet «Dallas» gir på mange måter et godt bilde av byen.

Grunner til å reise

 • American Airlines Center
 • Dallas Heritage Village
 • Dallas kunstmuseum
Lady Bird Lake som inkluderer skyskraper, silhuett og innsjø
Austin
Kjent for Underholdning, Levende musikk og Festivaler
Reis til Austin, storbyen i sør som er stolt over å være annerledes! Texas' hovedstad og fjerde største by kombinerer høyteknologisk industri med uavhengighetstrang.

Grunner til å reise

 • Texas State Capitol
 • Austin Convention Center
 • Frank Erwin-senteret
Sundance Square, Fort Worth, Texas, De forente stater som viser skyskraper
Fort Worth
Kjent for Sport, Dyrehage og Hager
Cowboyer og kveg blander seg med kunst og kultur i denne byen nord i Texas som har en rik westernarv.

Grunner til å reise

 • AT&T Stadium
 • Six Flags Over Texas
 • Globe Life Park in Arlington
San Antonio Botanical Gardens, San Antonio, Texas, De forente stater som inkluderer dam, moderne arkitektur og hage
San Antonio
Kjent for Elveutsikt, Turgåing og Historisk
San Antonio er en berømt sørstatsby som er mest kjent for Alamo-misjonen, der 189 tapre texanere ofret sine liv da de forsvarte staten mot meksikanske soldater.

Grunner til å reise

 • Alamodome, San Antonio, Texas, De forente stater
Corpus Christi som viser bro, bukt eller havn og skyskraper
Corpus Christi
Kjent for Strandutsikt, Havner og Fiske
En ferie i Corpus Christi, den "glitrende byen ved sjøen", omfavner familier, naturelskere og alle som vil oppleve kulturen i Sør-Texas.