Utah

USA
Utah fasiliteter samt ørkenutsikt og landskap

Når du er på ferie i denne staten vest i USA, finnes det mye forskjellig å ta seg til – fra friluftsaktiviteter til å lære mer om mormonenes kultur.

Utah har store områder med fjell og høyplatåer, og tiltrekker seg friluftsentusiaster hele året. Medlemmene av trossamfunnet Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige har gjort Utah til et sted med mange menigheter som har imponerende bygninger og et stort kulturelt nedslagsfelt.

I Utahs fem nasjonalparker – Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef og Zion har du uendelige muligheter til å gå tur og ta flotte bilder. Besøk en eller flere av parkene og se de spektakulære fjellformasjonene med fargerike sjikt som viser områdets geologiske historie. Du kan ta nydelige bilder av soloppgangen eller solnedgangen over naturlige spir, kupler og bueganger.

Da mormonene ble drevet ut av andre byer i USA på grunn av konflikter, ledet Brigham Young dem vestover, og de slo seg ned i Salt Lake City, som på den tiden var ørken. Nå har det blitt en storby med mange vakre bygninger – både mormonske templer og offentlige bygninger. Du kan for eksempel gå og høre på symfoniorkestret eller det mormonske tabernakelkoret.

Byen har over 25 museer. Mange amatørslektsforskere reiser til Family History Library for å søke gjennom millioner av dokumenter for å finne informasjon om forfedre og lære mer om slekten.

I 2002 arrangerte Salt Lake City vinter-OL. Når du er på ferie i Utah, kan du besøke Utah Olympic Park og museet der for å gjenoppleve høydepunktene. Rett utenfor byen ligger Big Cottonwood Canyon, der det er fint å gå tur om våren og sommeren, skjære ut gresskarlykter om høsten og gå på ski om vinteren.

Den lille byen Park City er et av de mest populære reisemålene i Utah, sommer som vinter. Fra den historiske hovedgaten kan du ta Town Lift opp til toppen av fjellet for å stå på ski, sykle i terrenget eller bare se på utsikten. Filmfestivalen Sundance arrangeres her hvert år i januar, og da vises noen av landets beste uavhengige filmer.

Hvis du reiser til Utah med barn, bør du planlegge å besøke Ogden. I George S. Eccles Dinosaur Park kan kommende paleontologer bli inspirert av livaktige modeller og interaktive skjermer med de forhistoriske gigantene. Barna kommer også til å sette pris på Treehouse Museum, Hill Aerospace Museum og Utah State Railroad Museum, som alle har interessante utstillinger og muligheter til å utforske ting i praksis.

Utah – populære byer

Salt Lake City som viser nattbilder og by
Salt Lake City
Kjent for Innsjøer, Templer og Langrenn
I denne byen ved ulendte fjell og en av de største saltvannssjøene i verden, finner du snøkledde fjell, historiske mormonkirker og moderne museer.

Grunner til å reise

 • City Creek Center
 • Capitol teater
 • Tempelplassen
Park City
Park City
Kjent for Langrenn, Fjell og Underholdning
Park City byr på alt fra vintersportaktiviteter til en verdensberømt filmfestival og er en liten fjellby med et stort utvalg av attraksjoner.

Grunner til å reise

 • Park City Mountain Resort
 • Canyons Resort
 • Main Street
Springdale fasiliteter samt kløft eller juv og moderne arkitektur
Springdale
Kjent for Natur, Naturparker og Fotturer
Liker du fotturer, natur og god mat? Dra til Springdale!

Grunner til å reise

 • Zion nasjonalpark, sørlig port
 • The Narrows
 • Angels Landing
Arches nasjonalpark som inkluderer ørkenutsikt
Moab
Kjent for Natur, Naturparker og Elveutsikt
Denne byen i østlige Utah er med sine to nærliggende nasjonalparker en magnet for fotturister, syklister og utendørsentusiaster.

Grunner til å reise

 • Dead Horse Point delstatspark
 • Mesa Arch
Ogden
Ogden
Kjent for Shopping, Underholdning og Historisk
Reis til Ogden! Her kan du blant annet få med deg historiske steder, festivaler og opera.

Grunner til å reise

 • Waterfall Canyon Trail
Court of the Patriarchs utkikkspunkt som viser fjell, vandring eller fottur og skilt
St. George
Kjent for Natur, Naturparker og Fotturer
Oppdag historie og kreativitet i en mormonerbosetning midt i en enorm ørken der dinosaurer en gang holdt til.