Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Gratis avbestilling

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Canada er verdens største land etter Russland, og strekker seg over et område på 10 millioner km². Når du skal besøke Canada, kan det være greit å benytte seg av en leiebil – Canada har nemlig mange fine områder som er verdt å få med seg.

På en ferietur til Canada er det mange steder du kan benytte deg av bilutleie. Canda har svært god veistandard. Her kan det til dels være store avstander, men du vil se og oppleve mye underveis. Naturen her kan minne noe om Norge, men mange sier at den er enda mer storslått her. Alle leiebiler i Canada fra Expedia er uten skjulte kostnader.

Leie bil i Canada

Det er ofte en fordel å bestille leiebilen på nettet samtidig med at du bestiller reise til Canada inkludert fly og hotell. Da kan du også være heldig å få et gunstig tilbud. For de aller fleste bilkategoriene må du være over 21 år for å få leie bil, og du må ha hatt førerkort i minst ett år. Enkelte steder i Canada, må også bilførere under 25 år betale en ekstra avgift.

I Canada er det høyrekjøring som hos oss, og trafikkreglene er ellers også like, så dette er et land det er enkelt å kjøre bil i. Canada benytter i tillegg det metriske systemet, så alle skilt viser avstander og fartsgrenser i kilometer. På motorveien er fartsgrensen 100 km/t og i byene er den 50 km/t. Det kan ofte være langt mellom hver bensinstasjon når du kjører utenfor allfarvei, så det kan være lurt å sørge for full tank før du tar fatt på de lange strekningene. Bensinprisene er for øvrig noe lavere her enn det vi er vant til fra Norge.

På oppdagelsestur med leiebil i Canada

Canada er svært stort, og du trenger en lang ferie hvis du skal rekke å besøke hele landet! Her er det lange kyststrekninger, flotte innsjøer, mange naturreservater, store byer og enorme skoger. Enkelte av de store veiene er avgiftsbelagte, men hovedsakelig trenger du ikke å betale avgifter for å kjøre på veiene i Canada. Du finner et godt utvalg av hotell i Canada, så du kan legge opp reiseruten din som du ønsker. Det er også mulig å overnatte i telt om sommeren her, hvis du ønsker å kjøre mye utenfor tettbebyggelsen. Da kan du stoppe og overnatte der det måtte passe. Vær oppmerksom på at det i enkelte deler av Canada kan være farlige dyr.

Det er mange lokale aktører som driver med bilutleie i Canada. Ofte kan det være enklest å bestille bil hos ett av de større selskapene på nettet, som for eksempel Expedia. Sørg også for at du får en god forsikring i tilfelle uhellet skulle være ute. Du er ikke pålagt å ha internasjonalt førerkort for å kjøre i Canada, men mange av utleieselskapene anbefaler dette likevel. Med et par flybilletter til Canada kan du oppleve mye av dette flotte landet. Her gjelder det å sette av godt med tid, slik at du kan besøke flest mulig steder.