Canada

Reiseguide
Banff National Park som inkluderer innsjø, fjell og landskap
På ferie i Canada kan du drive med fjellklatring og skikjøring i Rocky Mountains, smake på godsaker av lønnesirup i Montreal og oppleve kunst- og museumskulturen i Toronto og Vancouver.

Canadas 13 provinser og territorier kan by på uberørt villmark, flatt ørkenlandskap, sjarmerende landlige småbyer og mangfoldige storbyer.

Besøk Canadas hovedstad Ottawa, som ligger i Ontario. Besøk Parliament Hill en sommerkveld for å se de storslåtte gotiske bygningene med sitt lyd- og lysshow, og opplev Canadas urbefolkning på Victoria Island. Om vinteren kan du stå på skøyter blant historiske bygninger langs Rideau-kanalen. Om våren kan du se på en "sukkerbusk" på en lønnetrefarm.

Toronto, Ontarios største by, er full av overraskelser. Gå gjennom Chinatown, Greektown, Little Italy og Portugal Village før du finner varmen igjen i den 30 kilometer lange underjordiske stripen med butikker og restauranter, som kalles for "The PATH". Du kan utforske kultur-, geologi- og naturhistorie på det enorme Royal Ontario Museum, eller du kan slappe av blant den viktorianske arkitekturen i Distillery-strøket og smake på lokalt øl.

I nabostaten til Ontario, Quebec, kan du oppleve den franske kulturen i Montreal. Her kan du smake på "poutine" (chips dynket i saus og toppet med ostemasse) eller toffee laget ved å helle varm lønnesirup ned i snø. Du kan sykle langs Lake Saint-Louis gjennom Musée de Lachine, et utendørs skulpturmuseum. I Quartier Petit Champlain i Quebec by kan du gå mellom hus og varelagre som er bygd på 1600- og 1700-tallet, i et av Nord-Amerikas eldste strøk.

I Alberta ligger ørkenlandskapet Badlands, en gravplass for dinosaurer og noen av Canadas mest kjente skisteder. Om sommeren kan du kanskje få øye på grizzlybjørner og hjorter.

Skistedene i fjellene Whistler og Blackcomb i British Columbia er et paradis for vintersport. Om sommeren kan du klatre i fjellet, sykle med terrengsykkel og gå på tur. Det er et yrende natteliv der året rundt. Helt i vest ligger vakre Vancouver med sitt milde klima. Dette er en by ved havet, omgitt av fjell. Vancouver er et godt utgangspunkt for turer til Alaska.

En ferie i Canada, med det varierte landskapet, den utemmede villmarken og de iskalde vintrene er perfekt for de eventyrlystne og spenningssøkende. Både de større byene og småbyene kan i tillegg skilte med mange kulturelle attraksjoner.

Canada – populære byer

Casa Loma, Toronto, Ontario, Canada fasiliteter samt kulturarv, historisk arkitektur og palass
Toronto
Kjent for Underholdning, Teatre og Museer
Toronto er Canadas mest folkerike by og en mangfoldig kulturby med førsteklasses museer, konserter, familieunderholdning, idrettsarenaer og håndlaget øl.

Grunner til å reise

 • Harbourfront-senteret
 • Rogers Centre
 • Royal Ontario Museum, Toronto, Ontario, Canada
Parks Canadas Dufferin Terrace som viser landskap, silhuett og by
Quebec
Kjent for Historisk, Museer og Kafeer
Utforsk den sjarmerende hovedstaden i den kanadiske provinsen Quebec og naturen rundt, og oppdag en liten smak av Frankrike i Nord-Amerika.

Grunner til å reise

 • Old Port Quebec City
 • Fairmont Le Château Frontenac
 • Quartier Petit Champlain
Montreal fasiliteter samt bukt eller havn, skyskraper og by
Montreal
Kjent for Museer, Levende musikk og Kunst
Byen med de hundre tårnene er sjarmerende med sin franske identitet, festivaler året rundt og et av de best bevarte historiske bysentrumene i Nord-Amerika.

Grunner til å reise

 • Montreal kunstmuseum
 • Montreals gamle havn
 • Jean-Talon-markedet
Stanley Park som inkluderer by og elv eller bekk
Vancouver
Kjent for Restauranter, Shopping og Havner
Vancouver BC er et nordamerikansk reisemål med sin egen vri, og byen er ideell for alle som liker å oppleve så mye som mulig i løpet av storbyferien.

Grunner til å reise

 • English Bay strand
 • Sun Yat-sen Garden, Vancouver, British Columbia, Canada
 • Queen Elizabeth Park
Calgary som viser by og skyskraper
Calgary
Kjent for Elver, Teatre og Urbant
Reis til Calgary, inngangsporten til Canadian Rockies. Byen huser en av de største rodeoene i verden, og bugner av kunst, festivaler, pionerhistorie og vintersport.

Grunner til å reise

 • BMO Centre
 • Prince's Island Park
 • Calgary zoologiske hage
Ottawa som inkluderer historisk arkitektur, by og gatescener
Ottawa
Kjent for Turgåing, Museer og Sport
Ottawa, Canadas vakre hovedstad, er full av gallerier, museer, parker og historiske steder, noe som gjør den til et perfekt mål for en kulturell og romantisk ferie.

Grunner til å reise

 • Byward Market Square
 • Canadas nasjonalgalleri
 • Parliament Buildings, Ottawa, Ontario, Canada

Populære steder å besøke i Canada

Canada

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din:
Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: