Bilutleie Kanariøyene

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

De fleste hoteller er fullt refunderbare. Fordi fleksibilitet er viktig.

Kanariøyene – populære byer

De beste leiebiltilbudene i Kanariøyene

Finner du ikke det du leter etter?

Se alle leiebiler i Kanariøyene
Se alle biler

Det er enkelt å skaffe leiebil på Kanariøyene, og selv de minst utbygde, som Gomera og Palma, har stort sett veldig gode veier. En reise til Kanariøyene er noe mange nordmenn setter pris på, og leier du bil gjennom våre nettsider, har du et kjøretøy å bruke til utforskning, uten skjulte kostnader.

Mange firmaer driver med bilutleie på Kanariøyene, og selv om du kan finne et nytt kjøretøy på hver øy, har du også muligheten til å reise med bilferge mellom samtlige. Du kan velge nesten hvilket som helst fly til Kanariøyene, og bruke ankomststedet som utgangspunkt for en ferie der du like så gjerne kan bo i telt som på hotell.

Kanariøyene er et yndet feriemål for norske turister, og hvis du er en av de som går lei av å ligge på stranden etter et par dager, er kanskje utforskning av landskapet vekk fra turiststedene noe for deg. Med en godt utbygd turistindustri, er det naturligvis enkelt å benytte seg av hotell på Kanariøyene, men flere og flere steder legger altså til rette for camping, og med det behagelige klimaet øyene opplever året rundt, er dette en god måte å spare penger på, hvis du ønsker det.

Dette bør du huske på når du leier bil på Kanariøyene

Trafikkreglene på Kanariøyene er de samme som i Spania, og dermed nokså like de vi har ellers i Europa. Allikevel er det små forskjeller som det kan være lurt å merke seg, særlig for en som ikke har kjørt mye i utlandet: Fartsgrensene på motorvei er 120 kilometer i timen, og på de velutbygde veiene rundt for eksempel Las Palmas de Gran Canaria, kan trafikkflyten ofte overstige dette. Når man kjører leiebil på Kanariøyene, anbefales det å ikke bryte denne grensen, selv om flyten i trafikken skulle tilsi at det går an.

Bruk av mobiltelefon bak rattet er like strengt regulert som det er i Norge, og hvis du ikke har koplet telefonen til et handsfree-anlegg, bør du la den være, eller få en passasjer til å snakke for deg. Selv om det på generell basis ikke bør være noen som helst grunn til å kjøre bil i forbindelse med inntak av alkohol, tillater de spanske trafikkreglene en promille på 0,5. Du kan, med andre ord, unne deg et lite glass vin hvis du for eksempel kjører leiebilen på Kanariøyene til en av de mange, spennende vingårdene – der bys det ofte på en smaksprøve.

Vær oppmerksom på bilens tilstand

Det er mange firmaer som tilbyr billig bilutleie på Kanariøyene, og dersom du er ukritisk i ditt valg av utleiefirma, kan du få en ubehagelig overraskelse i form av manglende forsikringspapirer, uoppdagete småskader og biler med manglende vedlikehold. Å leie bil på Kanariøyene, selv fra tilsynelatende seriøse firmaer, krever med andre ord at man er ekstra oppmerksom når man henter og leverer bilen. Sørg for å spørre bilutleieren om å få med et kart også, så går du ikke glipp av de små, bortgjemte perlene langs veien.