Spania kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

CataluñaSpania

I den fascinerende Catalonia-regionen, som ligger i det nordøstre hjørnet av Spania, kan du oppleve kystens sjarm, kultur, livlige byer og vakker natur.

Catalonia er en pulserende og lidenskapelig spansk region med en stolt kultur og en rik fortid. Landskapet varierer fra de høye fjellene i Pyreneene til kysten langs Middelhavet. I provinsen kan du se både middelaldersk og moderne arkitektur samt Salvador Dalís fantastiske kreasjoner.

For mange som tar seg en ferie i Catalonia, er Barcelona første stoppested. Barcelona er Spanias nest største by og Catalonias hovedstad, og byen ligger mellom Middelhavet og fjellene i Serra de Collserola.

Rusle nedover Barcelonas Las Ramblas, en bulevard som er populær blant både lokalbefolkningen og besøkende, for å føle byens puls. Den travle gaten begynner ved Plaça de Catalunya, et stort torg i hjertet av byen. Utforsk byens arkitektur, blant annet de gamle bygningene i det gotiske kvarteret og Antoni Gaudís modernistiske mesterverk, for eksempel den uferdige Sagrada Familia. Slipp shoppelysten løs i Passeig de Gràcia og på La Boqueria-markedet før du setter kursen mot utkanten av byen for å slappe av på en av strendene.

Vil du ha mer sol og badeliv, kan du dra nedover kysten til Costa Brava. Denne lange kyststrekningen har kilometer på kilometer med sandstrender, og her finner du blant annet hesteskoformede bukter, bortgjemte viker og populære badebyer som Pineda og Tossa de Mar. Svøm, sol deg, dykk og stå på vindsurfebrett før du forlater Middelhavets varme vann for å spise middag på en tradisjonell restaurant med havutsikt.

Langs Costa Brava finner du massevis av kunst, historie og utendørsopplevelser. Besøk landsbyen Cadaqués for å se Salvador Dalís tidligere hjem, som nå er et fascinerende museum. Rusle rundt mellom de gamle romerske ruinene ved Empúries, se restene etter middelalderslottet i Begur, eller dra på fottur i Cap de Creus naturpark. Om vinteren strømmer skientusiaster til de utmerkede snøforholdene i Pyreneene i Girona.

Du kan reise til Catalonia ved å ta fly til enten Barcelona eller Girona internasjonale lufthavn. Vil du utforske kysten, landsbygda og byene i regionen, er det enkleste å leie bil, men du kan også reise rundt med buss og tog.

Cataluña – populære byer

Barceloneta strand som viser nattbilder, gatescener og by
Barcelona
Kjent for Shopping, Katedral og Museum

…"

Grunner til å reise

  • La Rambla
  • Passeig de Gracia
  • Placa de Catalunya
Tarragona katedral som inkluderer historisk arkitektur og park i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Tarragona
Kjent for Historisk, Ruin og Sightseeing

…"

Grunner til å reise

  • Anfiteatro de Tarragona
  • Tarragona katedral
  • L'Arrabassada-stranden
Cadaqués
Cadaqués
Kjent for Beach View, Sjø og Havn

…"

Grunner til å reise

  • Cadaques-stranden
  • Cap de Creus
Lleida som inkluderer kulturarv, rolig landskap og hus
Lleida
Kjent for Historisk, Katedral og Monument

…"

Grunner til å reise

  • St. Marys katedral i La Seu Vella
Roses
Kjent for Blomst, Marina og Avsidesliggende

…"

Sitges som viser historisk arkitektur og klippelandskap
Sitges
Kjent for Beach View, Middag og Poolside Bars

…"