Extremadura

Spania
Romersk teater og amfiteater
Når du reiser til Extremadura, kan du blant annet se restene av en romersk koloni, besøke århundregamle bygninger og se på dyrelivet i denne fascinerende regionen vest i Spania.

Romerske ruiner, middelalderbyer, eldgamle tårn og befestede herskapshus gjør Extremadura til et sted med betydelig historisk arv. Det er også en vill region med dramatisk landskap, tynt befolkede fjellområder, tette skoger og store gressletter. Gå tur til en fjelltopp, besøk en arabisk festning og sitt i et romersk amfiteater.

Extremadura består av Spanias to største provinser, Cáceres og Badajoz, og er rik på fortidsminner. En god grunn til å reise til Extremadura er de mange historiske severdighetene. Hvis du har det minste snev av interesse for fortiden, bør du besøke Mérida, regionens hovedstad. Besøk det arkeologiske komplekset i Mérida, et romersk arkeologisk område med amfiteater, templer, et forum og andre strukturer. Lær mer om de første innbyggerne i byen på Nasjonalmuseum for romersk kunst.

På en ferie eller weekendtur til Extremadura kan du vandre langs de brolagte gatene i gamlebyen Cáceres, forbi middelalderboliger og renessansepalasser og klatre opp i det eldgamle Torre de Bujaco. I byen Badajoz bør du besøke Alcazaba fra det 12. århundre ogSan Juan Bautista-katedralen, som ble påbegynt i det 13. århundre.

Når du er på ferie i Extremadura, vil du oppleve en region med spektakulært landskap og over 60 vernede naturområder. Du kan for eksempel følge turløypene som går langs elven Tajo i naturreservatet Parque natural del Tajo Internacional. Bestig toppene i Extremadura geologiske park, prøv deg på vannsport i Orellana-dammen og kikk på fugler i skoger og fjell og ved småelvene i nasjonalparken Parque nacional de Monfragüe.

Og selvsagt kan du ikke reise hjem uten å ha prøvd de lokale spesialitetene. Extremadura er kjent for sin iberiske spekeskinke, geitost og krydret chorizo-pølse av svin. Nyt måltidet med en flaske rød-, hvit- eller rosévin produsert i Badajoz.

Extremaduras eneste flyplass er Badajoz lufthavn, noen kilometer øst for byen. Denne innenlandsflyplassen har flyforbindelse til andre spanske byer, som Barcelona og Madrid. Du kan reise mellom de største byene i regionen med leiebil, buss eller tog for å oppleve alt den har å by på av arkitektur, historie og praktfullt naturlandskap.

Extremadura – populære byer

Plaza Mayor
Caceres
Kjent for Historisk, Kafeer og Monumenter
Liker du historiske plasser, monumenter og kaféer? Dra til Caceres!

Grunner til å reise

  • Plaza Mayor
  • El Arco de la Estrella
  • Golfines de Abajo palass
Puente Romano
Merida
Kjent for Historisk, Ruiner og Museer
Dra på ferie til Mérida, en fengslende by i Sørvest-Spania, der du finner noen av landets best bevarte rester fra romertiden.

Grunner til å reise

  • Romersk teater
  • Nasjonalmuseum for romersk kunst
  • Puente Romano
Badajoz
Badajoz
Kjent for Historisk, Monumenter og Museer
Reiselysten? Dra til luksuriøse Badajoz for monumenter, museer og fornøyelsesparker.

Grunner til å reise

  • Plaza Alta
Trujillo
Trujillo
Kjent for Historisk, Slott og Utflukter
Dra til koselige Trujillo for å oppleve historiske steder, monumenter og templer.

Grunner til å reise

  • Plaza Mayor
Zafra
Zafra
Kjent for Historisk, Slott og Småby
Opplev noe nytt i koselige Zafra, som byr på historiske plasser, slott og katedraler.
Plasencia
Plasencia
Kjent for Barer ved bassenget, Historisk og Naturparker
Opplev avslappende Plasencia: barer, parker, historiske steder og mye mer!