Navarre

Spania
Pamplona katedral som inkluderer innendørs og kulturarv
Denne baskiske regionen i Nord-Spania kan skilte med middelalderbyer, moderne storbyer og flotte naturparker med muligheter for spennende friluftsaktiviteter.

På en ferie i Navarra kan du se og oppleve så mangt: klostre, slott, palasser, steinørkenområder, skoger, elver og daler. Følg i pilegrimers fotspor, ta en tur gjennom ørkenen, besøk middelalderbyer og se gravene til tidligere konger i denne spennende regionen. I dette økologisk rike landskapet ligger også de snøkledde Pyreneene.

Den mangfoldige naturen viser seg fra sin beste side i Navarras mange naturparker. Du kan gå på fottur gjennom skogene i Señorío de Bertiz naturpark, som ligger i Vest-Pyreneene. I Bardenas Reales naturpark kan du se halvørken og månelignende landskap. Villmarken i Urbasa og Andía naturpark har dysser og andre megalittiske monumenter. Andre naturattraksjoner er Ikaburu-grottene, hvor forhistoriske mennesker søkte ly for tusenvis av år siden.

Et annet høydepunkt på en reise til Navarra er pilegrimsveien Camino de Santiago. Denne gamle pilegrimsruten går gjennom skoger, fjell, byer og landsbyer på veien til graven til apostelen Jakob i Santiago de Compostela-katedralen i Galicia. Noen av stedene den går gjennom i Navarra er midderalderbyene Puente la Reina og Estella, som ble grunnlagt sent på 1000-tallet.

Camino de Santiago går også gjennom Pamplona, hovedstaden i Navarra. Byen er kjent for det årlige okseløpet som finner sted i juli under Fiesta de San Fermin. Her kan du tilbringe noen dager og utforske de mange kulturelle severdighetene, som gamlebyen, tyrefektningsarenaen, museet i Navarra og Teatro Gayarre. Gå heller ikke glipp av Santa María-katedralen. Dette kirkebygget ble oppført på 1300- og 1400-tallet og inneholder flere religiøse og historiske skatter, blant annet graven til Karl III av Navarra.

Den enkleste måten å reise til Navarra på er med fly til Pamplona via Madrid eller Frankfurt. Hvis du ikke har bil, kan du utforske regionens kulturelle, historiske og naturlige skatter med buss eller tog.

Navarre – populære byer

Pamplona fasiliteter samt farlige dyr i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Pamplona
Kjent for Historisk, Sport og Festivaler
Mat, parker, smale gater og den fantastiske katedralen i Pamplona innebærer at du kan oppleve byen når som helst på året, enten det er under San Fermin-festivalen eller ikke.

Grunner til å reise

  • Plaza del Castillo
  • Pamplona rådhus
  • Pamplona katedral
Olite
Olite
Kjent for Historisk, Slott og Småby
Olite ligger i hjertet av Navarra og er hjemmet til noen av de vakreste slottene i Europa – byen er rett og slett eventyrlig.
Roncesvalles
Roncesvalles
Kjent for Monumenter
En tradisjon med pilegrimsreiser, religiøse bygninger, gastronomi og natur. Alt venter på deg på din ferie i Roncesvalles.
Tudela
Tudela
Kjent for Ferger og båter, Ørkener og Småby
Forelsk deg i sjarmerende Tudela, og opplev den perfekte kombinasjonen av natur, historie og mat langs bredden av elven Ebro.
Ochagavía
Ochagavía
Kjent for Naturparker
Tid for ferie! Opplev parker i Ochagavía.
Arguedas
Arguedas
Kjent for Ørkener
Arguedas er en nydelig landsby i Navarra der du kan nyte naturen, gå på oppdagelsesreise til fots, oppleve lokalkulturen og se spennende ørken. Få med deg dette!