Den autonome regionen Madrid

Spania
Den autonome regionen Madrid
Den fascinerende Madrid-regionen omgir landets hovedstad, og her kan du utforske overdådige palasser, se viktige kunstverk, shoppe i luksusbutikker og dra på fottur i åsene.

På en reise til Madrid-regionen midt i Spania kan du utforske et variert landskap med mye vakker natur samt byer fulle av historiske og kulturelle attraksjoner.

Midt i regionen ligger landets og provinsens hovedstad, som også heter Madrid. Madrid er en moderne verdensby med en rik historie, kulturskatter, shopping i toppklassen og et natteliv som aldri synes å ta slutt. Her ligger noen av landets viktigste kunstmuseer, blant annet Pradomuseet og Reina Sofía-museet. Se verk av Picasso, Dalí og mange av de store europeiske mesterne.

Utforsk gamlebyen for å se byens arnested. Rusle rundt mellom butikkene, restaurantene og kafeene ved Plaza Mayor, et torg fra 1600-tallet. Opp gjennom århundrene har det foregått alt fra tyrefekting og henrettelser til festivaler på dette storslåtte torget omgitt av bueganger. Se deg om på det imponerende Palacio Real, et palass med over 3000 rom.

Dra på luksusshopping i Milla de Oro i det eksklusive nabolaget Salamanca. Om kvelden kan du nyte byens gjestfrihet på restaurantene i nabolaget La Latina og på barene og nattklubbene i Chueca, som er hjertet i Madrids homomiljø.

Det finnes også mye å se utenfor hovedstaden. Dra på dagstur til de andre byene i regionen, eller tilbring et par dager med å utforske skogene, dalene og fjellene her.

Omtrent 50 kilometer nordvest for hovedstaden ligger San Lorenzo de El Escorial. Byen ligger i fjellkjeden Sierra de Guadarrama og har en rekke historiske bygninger, blant annet El Escorial, et kloster fra 1500-tallet.

I Manzanares El Real, som ligger i Cuenca Alta del Manzanares regionalpark, kan du se flere historiske byggverk. Etter at du har besøkt byens middelalderfestning og museet for arkeologi og etnologi, kan du ta deg en fottur eller sykkeltur på den omkringliggende landsbygda. Et annet sted med flotte friluftsmuligheter er Sierra de Guadarrama nasjonalpark.

Du kan reise til Madrid-regionen ved å ta fly til Madrid internasjonale lufthavn, og deretter kan du reise rundt på landsbygda i regionen med leiebil, buss eller tog.

Den autonome regionen Madrid – populære byer

Madrid
Madrid
Kjent for Museer, Kunst og Teatre
Madrid er en av Europas mest populære byer. Den har en livlig atmosfære, fascinerende historie, berømte museer og vakker arkitektur.

Grunner til å reise

  • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia
  • Plaza de Santa Ana
  • Puerta del Sol
San Lorenzo de El Escorial
San Lorenzo de El Escorial
Kjent for Templer, Biblioteker og Katedraler
San Lorenzo de El Escorial venter på deg: templer, biblioteker, teater og mye mer.

Grunner til å reise

  • Real Sitio de San Lorenzo de El Escorial
  • Valle de los Caídos
Aranjuez
Aranjuez
Kjent for Slott, Hager og Golf
Oppdag Aranjuez: slott, hager, festivaler og mye mer!

Grunner til å reise

  • Aranjuez kongelige palass
  • Kirken i San Antonio
Rascafria
Rascafria
Kjent for Opplevelser, Natur og Langrenn
Oppdag Rascafria: opplevelsesturer, natur, monumenter og mye mer!
Chinchon
Chinchon
Kjent for Hager, Historisk og Øl
Opplev noe nytt i koselige Chinchon, som byr på øl, monumenter og slott.
Aldea del Fresno
Aldea del Fresno
Kjent for Dyrehage
Aldea del Fresno venter: dyrehager og mye mer!