Comunitat Valenciana

Spania
Kunst- og vitenskapsbyen som viser by og moderne arkitektur

På østkysten av Spania ligger Valencia-regionen, som byr på friluftsliv, historiske oppdagelsesferder og late dager på stranden.

Landskapet i Valencia-regionen er en spennende blanding av strender, naturparker og fjell, og her finner du også middelaldermonumenter og eldgamle fortidsminner. En ferie i Valencia-regionen kan anbefales uansett om du vil slappe av på en gyllen sandstrand, utforske historiske bygninger eller vandre gjennom forrevne landskap, for dette er en av Spanias mest mangfoldige regioner.

Regionshovedstaden, som også heter Valencia og ligger ved Middelhavet, er en by med en historie som strekker seg mer enn 2000 år tilbake i tid. Bygningene i gamlebyen bærer preg av romersk og maurisk innflytelse.

Gå opp steinvindeltrappen i det gotiske klokketårnet El Miguelete. Besøk katedralen i Valencia, et prektig bygg fra 1200-tallet med en blanding av arkitektoniske stiler, blant annet rundbuestil, gotisk stil og barokkstil. Inne i katedralen kan du se Valencias hellige beger, også kalt den hellige gral. Mange hevder at dette begeret fra det første århundret e.Kr. er det som Jesus brukte under nattverdsmåltidet.

Liker du moderne arkitektur, vil du elske de futuristiske bygningene i Kunst- og vitenskapsparken. Dette vitenskaps- og kulturkomplekset består av et interaktivt vitenskapsmuseum, et operahus, en stor park og et av Europas største akvarier.

Få mest mulig ut av beliggenheten ved Middelhavet ved å dra til en av byens strender, for eksempel La Malvarrosa eller Port Saplaya. Valencia-regionen har en kystlinje på omtrent 632 kilometer som du kan utforske. Blant de mest populære reisemålene langs kysten er badebyene Benidorm, Gandia og Alicante.

De fleste besøkende kommer på grunn av regionens strender, men det finnes massevis av natur å oppleve utenfor de største turiststedene. Vandre gjennom det varierte terrenget i Sierra Calderona naturpark og Sierra Helada naturpark, eller titt på fuglene i La Albufera naturpark.

Du kan enkelt reise til Valencia-regionen ved å ta fly til Alicante eller Valencia internasjonale lufthavn. Utforsk regionen med buss eller tog, eller lei en bil på flyplassen eller i sentrum av Valencia.

Ta deg en reise til Valencia-regionen for å oppleve den rike fortiden, den praktfulle naturen og det bedagelige livet ved kysten.

Comunitat Valenciana – populære byer

Valencia
Valencia
Kjent for Historisk, Shopping og Museer
Reiselysten? Dra til romantiske Valencia for museer, kunst og strender.

Grunner til å reise

  • Plaza de la Reina
  • Valencia katedral
  • Plaza de la Virgen
Alicante
Alicante
Kjent for Strandutsikt, Restauranter og Shopping
Opplev romantiske Alicante: strender, slott, historiske steder og mye mer!

Grunner til å reise

  • Alicante havn
  • Castillo de Santa Bárbara
  • Alicante rådhus
Benidorm
Benidorm
Kjent for Strandutsikt, Shopping og Familievennlig
Reis til Benidorm, en spansk juvel som har en perfekt blanding av stille naturreservater og livlige strender, nattklubber og promenader.

Grunner til å reise

  • Magic Natura
  • Mundomar
  • Aqualandia
Torrevieja
Torrevieja
Kjent for Marinaer, Solrikt og Løping
Trendy Torrevieja venter på deg: havneområder, amerikansk fotball og spa.
Orihuela
Orihuela
Kjent for Strandutsikt, Vennlige mennesker og Sjø
Arkitektur, monumenter, feiringer og strender: Alt dette og mye mer gjør Orihuela til et førsteklasses reisemål ved den behagelige Valencia-kysten.
Castello de la Plana
Castello de la Plana
Kjent for Universiteter, Ost og Monumenter
Tid for ferie! Dra til Castello de la Plana for å oppleve monumenter, opplevelsesturer og kasinoer.