Austin

Reiseguide
Austin

Videoreiseguide til Austin

Reis til Austin, storbyen i sør som er stolt over å være annerledes! Texas' hovedstad og fjerde største by kombinerer høyteknologisk industri med uavhengighetstrang.

Dette er virkelig et knutepunkt for levende musikk og ukonvensjonell kunst. Det er ikke rart at Austin, som er en byene i USA som vokser raskest, er en av de mest spennende plassene du kan besøke. Dette er byen som ønsker å overraske deg! Til tross for at Austin huser utallige høyteknologiske bedrifter (som ga byen kallenavnet "Silicon Hills" på 90-tallet), er dette en by som ser på seg selv som uavhengig og full av overraskelser. "Keep Austin weird"-kampanjen er uoffisiell, men er svært populært i byen. Innbyggerne i Austin mener heldigvis ikke dette bokstavelig, men ønsker å sette fokus på byens eksentriske natur og mangfoldighet samtidig som de støtter lokale krefter og foretak. Et godt eksempel på dette er det populære shoppingområdet SoCo i South Congress Avenue, som har utallige originale kafeer, uvanlige butikker og matboder. Ett aspekt ved Austin som faktisk er ganske merkelig, er rollen levende musikk har i byen, noe som delvis skyldes suksessen til PBS' TV-show "Austin City Limits" med levende musikk. Austin har flere arenaer for levende musikk per innbygger enn noe annet sted i USA. Fra de talløse små barene og nattklubbene rundt 6th Street strømmer levende musikk ut over hele byen. Austin har virkelig blitt litt av en festivalby med det tidligere nevnte TV-showets årlige, tre dagers festival i Ziker Park og urban/punk-festivalen Fun Fun Fun Fest, som arrangeres i Auditorium Shores. Men en reise til Austin er ikke bare musikk. Teateroppsetninger og filmproduksjoner er også viktige trekkplastre for de som besøker byen. Austin Film Festival tiltrekker seg store navn hvert år, mens den stadig økende innflytelsen til Department of Radio-TV-Film ved University of Texas, Austin bidrar til at flere og flere filmer produseres i byen. Mange av dem har premiere på Paramount, den historiske kinoen i sentrum. For de som elsker teater, huser Austin en rekke profesjonelle og halvprofesjonelle teaterkompanier. De viser frem forestillingene sine på scener som Zachary Scott Theatre Centre og Hyde Park Theatre. I Austin er det lett å se alt fra nyskapende enmannsshow til store Shakespeare-oppsetninger. Har du bare lyst på en god latter, kan du besøke Austins gode improscener, som ligger ved små klubber og teatre, som The Hideout og New Movement Theatre. Det er så klart rikelig med mer tradisjonelle ting man kan foreta seg i Austin – for eksempel å besøke byens fremragende symfoniorkester. Men hvorfor ikke bare la deg rive med av byens merkverdigheter når den har så mye moro å by på?

Discover neighborhoods in Austin

Austin sentrum som inkluderer administrativ bygning og gatescener

Downtown Austin

4/5(1 anmeldelse av området)

Trivelige barer er noe av det Downtown Austin er kjent for. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Sixth Street og Paramount Theatre, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen fra Downtown Station.

Downtown Austin
Default Image

The Domain

The Domain er kjent for blant annet livemusikk, og med severdigheter som Domain Northside og Museum of Ice Cream er det ikke kjedelig å tilbringe dagen i Austin.

The Domain