Newark

Reiseguide
Downtown Newark som viser historisk arkitektur, utendørs kunst og torg eller plass
New Jerseys største by kan skilte med en flott lund med kirsebærtrær, en park der Washington og hans soldater slo leir, og en av de største flyplassene i landet.

Mange ser Newark bare fra den internasjonale flyplassen, men New Jerseys største by er et fantastisk feriested ellers også. Byen er full av nasjonale historiske steder, populære parker og nydelig mat fra hele verden – mer enn nok til å fylle et helt ferieopphold.

Når du er på ferie i Newark, må du få med deg en av byens mest populære attraksjoner, nemlig Branch Brook Park. Den berømte landskapsarkitekten Frederick Law Olmsted, designeren av Manhattans Central Park, designet denne storbyoasen. Besøk den vakre katedralen Basilica of the Sacred Heart, som ligger ved siden av parken. Besøk parken om våren for å se den mest imponerende samlingen av kirsebærtrær i USA i blomst. I denne lunden med 4300 trær finner Cherry Blossom Festival i Newark sted hvert år i april.

Stopp ved Military Park i sentrum av Newark for å utforske et av byens mest betydningsfulle historiske steder. General George Washington og soldatene hans slo leir her da de trakk seg tilbake fra britiske styrker under den amerikanske uavhengighetskrigen. Parken kan også skilte med betydningsfulle verker av offentlig kunst, deriblant Wars of America, en skulptur av Gutzon Borglum, som også har hogget ut Mount Rushmore, og en kanon fra 1898 fra den spansk-amerikanske krigen.

I Newark Museum er mer av Newarks historie på utstilling, deriblant en bevart herregård fra 1885, en stor samling tibetansk kunst og et planetarium.

For en fantastisk spiseopplevelse i Newark kan du utforske Ironbound-strøket. Gatene i dette immigrantstrøket kryr av restauranter som serverer autentisk mat fra hele verden. Mens du er i strøket, kan du dra til bredden av Passaic River for å gå langs den strålende oransje bulevarden i Riverfront Park.

New Jersey Performing Arts Center kan by på underholdning i verdensklasse. New Jersey Devils spiller hockey i Prudential Center, og store begivenheter finner sted hver kveld. Like over grensen kan du se på når New York Red Bulls spiller fotball på Red Bull Arena, og du kan besøke New Jerseys største handlesenter, The Outlet Collection, der 18 millioner handlende i året finner gode tilbud.

Newarks internasjonale flyplass er den største i USA, så det er enkelt å komme seg til byen. Du kan gå gjennom byen i noen timer under et lengre opphold eller bruke noen dager her på en tur fra New York City, som ligger 13 kilometer mot øst.

Discover neighborhoods in Newark

Downtown Newark som viser historisk arkitektur, utendørs kunst og torg eller plass

Downtown Newark

Det er mye å utforske i Downtown Newark, blant annet livemusikk og teaterforestillinger. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Prudential Center og New Jersey Performing Arts Center, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Military Park Station eller Washington Street Station.

Downtown Newark
Newark fasiliteter samt by, landskap og blokk

Newark Central Business District

Når du først er i Newark Central Business District, bør du få med deg severdigheter som Prudential Center og New Jersey Performing Arts Center, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen fra Military Park Station eller Washington Street Station.

Newark Central Business District
Default Image

Ironbound District

Når du først er i Ironbound District, bør du ta turen til severdigheter som Uavhengighetsparken og Riverfront Park.

Ironbound District