Los Angeles

Reiseguide
Los Angeles

Videoreiseguide til Los Angeles

Los Angeles betyr «englene» på spansk, og er Sør-Californias bankende hjerte, verdenskjent for sin glamorøse livsstil i solskinnet og vrimmelen av filmstjerner.

Her holder ikke bare filmstjernene til, men også selve filmindustrien. Millioner av mennesker besøker Los Angeles hvert år, mange av dem i håp om at de skal bli oppdaget og slå igjennom i Hollywood.En reise til Los Angeles har mer å by på enn bare film, men det lar seg ikke benekte at filmindustrien – og alt som følger med den – utgjør en vesentlig del av byens legendariske mystikk. Hollywood er selvfølgelig bare en del av byen, men få av dem som har vært der, kan ærlig si at det første glimtet av det berømte skiltet på bakketoppen ikke er minneverdig. Dette er en by der man tross alt kan havne i samme kø som en verdensstjerne når man skal kjøpe en kopp kaffe – ikke minst hvis man befinner seg på Sunset Strip. Hvis man skal utforske Hollywood, er Hollywood Boulevard det beste stedet å begynne på. Her ligger den berømte Walk of Fame, med rosa stjerner som utmerkelser for over 2300 levende og avdøde filmstjerner. På en reise til Los Angeles bør filmelskere også besøke Grauman’s Chinese Theatre, der utallige filmer har hatt sin premiere, og selvfølgelig en omvisning på Dolby Theatre, som årlig arrangerer Oscar-utdelingen. Dolby Theatre ligger midt i hjertet av Hollywood og Highland Centre, som er et stort underholdningssenter fullt av butikker, restauranter og til og med en nattklubb. Her ligger også det splitter nye Madam Tussaud’s, og det glimrende Hollywood History Museum. Hvis du er ute etter enda mer moro når du er på storbyferie i Los Angeles, kan du besøke Universal Studios, med sin utrolige omvisning, og CityWalk Hollywood underholdningskompleks. Begge ligger bare et kort stykke unna. Med så mange rike og berømte personer boende i byen, er det kanskje ikke så rart at byen har et av verdens beste handleutvalg. Her er alt fra designerbutikker til eksentriske butikker som gjenspeiler den kaliforniske livsstilen, og derfor er Los Angeles vestkystens obligatoriske reisemål for tilhengere av mote og underholdning. Byen er virkelig et moteparadis, med for eksempel den verdensberømte Rodeo Drive i Beverly Hills, Melrose Place i Hollywood og LA Fashion District i sentrum. Beliggenheten på Californias sørlige kyst gjør Los Angeles til en fantastisk by for familier og tilbedere av sol og uteliv. Strendene er kanskje like ikoniske som Hollywood-skiltet, og det er godt over tjue av dem å besøke, blant annet den legendariske Venice Beach. Selv de mest ivrige solslikkere finner helt sikkert en de liker. Og hvem vet, kanskje det er neste verdensstjerne du ligger der og soler deg ved siden av?

Discover neighborhoods in Los Angeles

Default Image

Hollywood

3,5/5(11 anmeldelser av området)

Hollywood kan friste med blant annet spennende butikker, og du bør også få med deg Hollywood Walk of Fame, som er en populær attraksjon. For å se mer av Los Angeles er det bare å hoppe på metroen på Hollywood - Vine Station eller Hollywood - Highland Station.

Hollywood
Los Angeles sentrum som inkluderer by

Los Angeles sentrum

4/5(4 anmeldelser av området)

Los Angeles sentrum kan friste med blant annet livemusikk, og du bør også få med deg Crypto.com Arena, som er en populær attraksjon. For å se mer av Los Angeles er det bare å hoppe på metroen på Pershing Square Station eller Little Tokyo/Arts District Station.

Los Angeles sentrum
Default Image

Westwood

Spennende museer, trivelige barer og kjente kunstgallerier er noe av det som trekker folk til Westwood. Mens du utforsker området, bør du ta turen til UCLA Athletics Hall of Fame eller Westwood Village.

Westwood