Asia

Reiseguide
Fuji-fjellet fasiliteter samt fjell, snø og landskap
Dette store kontinentet som omfatter over halvparten av jordens befolkning, har gamle templer, slående vakker natur og noen av verdens største byer.

På ferie i Asia kan du besøke den rolige landsbygda, de fredelige templene, de vakre strendene og de ultramoderne byene. Planlegg årlige ferier til enkeltland eller bruk en hel sommer på å reise rundt på kontinentet.

Kina har mer enn halvparten av Asias areal og over 1,3 milliarder innbyggere. Mange av dem bor i de store, østlige byene Shanghai, Guangzhou, Shenzhen og Beijing. Gled deg over blandingen av kinesisk kultur og moderne sivilisasjon. Se templer og museer fra gamle dynastier. Dra på luksusshopping ved siden av nabolagets grønnsaksmarkeder hvor du finner fersk mat av alle slag.

Opplev spennende attraksjoner i innlandet, deriblant terrakottahæren i Xian, Den kinesiske mur, kalkfjellene i Guilin, isslottene i Harbin og de brede kløftene ved Yangtze-elven. Ri på hest over de store slettene i Mongolia.

Hong Kong, en spesiell administrativ region i Kina, kan by på tradisjoner fra sin hundre år lange britiske okkupasjonstid. Nyt utsikten over øya fra Victoria Peak eller ferjen Star Ferry, kjør med toetasjers trikk gjennom travle gater, seil i det sørlige Kinahavet med en junk og handle i luksusbutikkene i Central.

Indonesia er en øynasjon med flere hundre millioner innbyggere. Ta en ferie på resort ved Balis strender og gå tur i landlige omgivelser med risterrasser for å oppleve store fosser. Besøk hovedstaden, Jakarta, hvor du kan dra på luksusshopping.

I Japan skaper eldgamle tradisjoner og moderne vitenskap en fascinerende blanding av kultur, teknologi og underholdning. Blomstrende kirsebærtrær om våren er et spesielt vakkert syn. Opplev japansk kunst og arkitektur i templer, museer og hager over hele landet.

Singapore er en moderne enklave ytterst på den malaysiske halvøya. Byen kan by på mange familieattraksjoner, deriblant en orkidéhage, innovative parker ved vannet og flere attraksjoner på Sentosa-øya. Dra nordover på halvøya, så kommer du til Malaysia. Tvillingtårnene Petronas Towers tårner over hovedstaden, Kuala Lumpur.

Hvis du ønsker deg en avslappet ferie på stranden, har Thailand mange valgmuligheter. Dra til Patong, Pattaya, Ko Samui og andre flotte steder. Kjør med tuk tuk, besøk den flytende hagen og se store buddhisttempler i hovedstaden, Bangkok.

Hele verdens øyne fulgte med på Vietnam da landet var rammet av en stor militær konflikt. Nå er landet samlet igjen, og turister ønskes velkommen til å se historiske gjenstander fra krigen på 1900-tallet og oppleve vakre omgivelser på landsbygda. Se det gamle franske kvartalet i Hanoi og gå gjennom Cu Chi-tunnelene i Ho Chi Minh-byen. Reis til nabolandene Laos og Kambodsja og gå tur i jungelen. Opplev gamle templer, deriblant Angkor Wat.

Nord-Korea forblir stengt for turister, men fjellandskapet i Sør-Korea er et fascinerende mål for turgåere. Prøv de flotte skiløypene og besøk anlegget for vinterlekene i Pyeongchang i 2018.

India er et magisk land som består av nesten tretti stater. Her kan du oppleve en rekke forskjellige klimaer, kulturer, mat og språk. Besøk metropolen Delhi i nord, hvor de hellige kuene vandrer rundt i gatene i nærheten av de travle markedene. Se det fantastiske, hvite Taj Mahal i Agra, som er ansett for å være et av verdens moderne underverker. Kos deg på strendene i Goa. I hele landet kan du spise deilige karriretter, nanbrød og belgfrukter. Utvid ferien med en fjelltur i nabolandet Nepal.

Uansett hva slags ferie du vil ha, finner du mye å velge mellom i Asia.

Asia – populære byer

Bangkok
Bangkok
Kjent for Shopping, Slott og Templer
Bangkok er Thailands største by og kulturelle hjerte, og hvis du reiser hit, får du oppleve både ellevilt kaos og intens ro.

Grunner til å reise

 • Khaosan-veien
 • Lumphini-parken
 • Erawan-helligdommen
Seoul som viser blokk, elv eller bekk og by
Seoul
Kjent for Shopping, Slott og Kultur
Den sør-koreanske metropolen Seoul har noen av Asias travleste markeder og utelivsstrøk side ved side med fredelige tehus og palasser omgitt av hager.

Grunner til å reise

 • Lotte World Tower
 • Olympiaparken
 • COEX konferanse- og utstillingssenter
Shibuya som inkluderer by, sentralt businessområde og torg eller plass
Tokyo
Kjent for Shopping, Templer og Urbant
De aller fleste har et slags forhold til Japan, og Tokyo spesielt. Enten du er en fanatisk fan av sushi, liker elektronikk eller ganske enkelt er fascinert av japanere så er dette en by de fleste har formeninger om. Så legg din neste tur til Asia innom Tokyo, enten du bruker byen som base mens du reiser rundt i landet, eller om du rett og slett blir der og nyter den fantastiske byen fra ende til annen.

Grunner til å reise

 • Shibuya krysningspunkt
 • Tokyo Dome
 • Tokyo Sky Tree
Singapore
Singapore
Kjent for Shopping, Hager og China Town
Singapore venter på deg: havneområder, hager, museer og mye mer.

Grunner til å reise

 • Marinabuktens Sands-kasino
 • Marina Bay Sands Skypark
 • Singapore Flyer
Den forbudte by fasiliteter samt fjell
Beijing
Kjent for Shopping, Kultur og Templer
Beijing, Kinas travle hovedstad, byr på templer, hager og andre kostelige minner etter gamle dynastier side ved side med moderne arkitektur og underholdning.

Grunner til å reise

 • Wangfujing-gaten
 • Den forbudte by
 • Silkegaten marked
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Kjent for Shopping, Restauranter og Familievennlig
Malaysias livlige og flerkulturelle hovedstad har noen av landets mest imponerende bygninger, viktige historiske og kulturelle steder og shopping i verdensklasse.

Grunner til å reise

 • Petaling Street
 • KLCC Park
 • Petronas tvillingtårn