Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger


Besøk Thailands største øy

Phuket, som av mange er ansett for å være et av de vakreste tropiske reisemålene på jord, er Thailands største øy og befinner seg i Andamansjøen og rett utenfor Thailands sørvestlige kyst.

Dette er både et naturens paradis og en øy for ville fester, og du kan like så godt ende opp med å ri på en elefant som å danse natten lang helt til soloppgang på Phuket.

Øya er ca. 48 kilometer lang og 20 kilometer bred, og den er stor nok til at det finnes utallige ting å gjøre men samtidig liten nok til at den gir deg den egne følelsen av å være et tropisk paradis. Med sine lange, vakre hvite sandstrender, sitt utsøkte, asurblå vann og sine uberørte skogområder er Phuket den perfekte representant for Sørøst-Asia.

Øya har mer enn nok av naturlig skjønnhet, men den byr også på en rekke luksushoteller, fantastiske restauranter, livlige markeder og hippe nattklubber som tiltrekker seg turister fra hele verden. Mottoet til innbyggerne på Phuket er «mai pen rai», som betyr «ingen bekymringer», og dette sier i grunnen alt.

De fleste turistvennlige aktivitetene finner du langs den vestlige kysten, og det er også her du finner et utvalg av nydelige strender, og da alt fra den hippe Patong strand til den mer familievennlige Kamala strand. Er du ute etter mer fred og ro, kan du ta turen til noen av de mer bortgjemte buktene, som Kata Noi eller Laem Singh. Begge er utmerkede steder for de som ønsker å bare sitte og slappe av.

Den beste måten å komme seg rundt på øya, er med de thailandske «tuk tuk». Selv om det er mulig å leie en bil og kjøre rundt selv på Phuket, kan mangelen på parkeringsplasser og de lokale innbyggernes til tider svært så aggressive kjøring gjøre opplevelsen til en mer stressende enn behagelig opplevelse.

Med så mye naturlig skjønnhet å by på foretrekker mange besøkende å fylle dagene med aktiviteter ute i naturen eller til havs. Phuket tilbyr aktiviteter for alle og enhver, og da alt fra fotturer langs kysten til svømming, dykking og surfing. De mer eventyrlystne kan dessuten kjøre vannscootere eller prøve paraseiling.

Du kan dessuten leie en båt og tilbringe dagen ved å kjøre rundt på denne, eller hva med å bli med på et avslappende cruise til de nærliggende øyene? To grupper av øyer er blitt spesielt populære på grunn av at de er blitt brukt som kulisser i kjente filmer: Ko Phing Kan-øyene, som var med i James Bond-filmen «Mannen med den gylne pistol» i 1974, og Phi Phi-øyene, som er kjent fra filmen «The Beach» fra 2000.

Ønsker du å stifte nærmere bekjentskap med den thailandske kulturen, bør du besøke Den store Buddha-statuen eller buddhistklosteret Samnak Song på Nai Harn strand. Husk bare på å kle deg tekkelig når du skal på besøk til et religiøst sted. Når dagen går mot slutten kan en spasertur til Kapp Promthep være på sin plass. Herfra kan du nyte den fantastiske utsikten og beundre solnedgangen over havet. Dagen kan ikke få en bedre avslutning!


Guide til Phuket


De beste hotelltilbudene i Phuket

Vis alle de 3 273 overnattingsstedene i Phuket
Wyndham Grand Phuket Kalim Bay 905 kr
Wyndham Grand Phuket Kalim Bay

Wyndham Grand Phuket Kalim Bay

8/18-19 Moo 6, Kamala
   
  4,4
  av 5, basert på 571 anmeldelser
  5.0 av 5.0

  Dette hotellet ved sjøen passer perfekt for familier og ligger nær Tsunami-minnesmerke, Phuket FantaSea og Kamala strand. I samme område finner du dessuten Kalim-stranden og Surin-stranden.

  Katathani Phuket Beach Resort 1 407 kr
  Katathani Phuket Beach Resort

  Katathani Phuket Beach Resort

  14 Kata Noi Road, Karon
    
   4,4
   av 5, basert på 1 494 anmeldelser
   5.0 av 5.0

   Dette resort-hotellet i Karon ligger på stranden og i kort avstand fra Kata Noi strand, Kata-stranden og Kata Porpeang-markedet. I nærheten finner du også Den store Buddha-statuen og Kok Chang Safari elefantturer.

   Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spa 1 042 kr
   Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spa

   Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spa

   88 Moo 7, Prunai, Ko Yao
     
    4,6
    av 5, basert på 1 779 anmeldelser
    5.0 av 5.0

    Dette resort-hotellet ved sjøen ligger på en privat hvit sandstrand. I samme region finner du i tillegg Ko Hong (Krabi) og Ao Po Grand marina.

    The Marina Phuket Hotel 577 kr
    The Marina Phuket Hotel

    The Marina Phuket Hotel

    240/9 Phangmuang Sai Kor Road, Patong
      
     4,0
     av 5, basert på 128 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet med et spa ligger i Patong og få skritt unna Bangla boksestadion og Bazaan ferskvaremarked.

     Diamond Cliff Resort and Spa 942 kr
     Diamond Cliff Resort and Spa

     Diamond Cliff Resort and Spa

     284 Prabaramee Road, Patong
       
      4,2
      av 5, basert på 1 186 anmeldelser
      5.0 av 5.0

      Dette resort-hotellet ved sjøen i Patong ligger like ved stranden og i kort avstand fra Kalim-stranden, Patong-stranden og Bangla-veien. I nærheten finner du også Jungceylon kjøpesenter og Patong boksestadion.

      The Kee Resort & Spa 724 kr
      The Kee Resort & Spa

      The Kee Resort & Spa

      152/1 Taweewong Road, Patong
        
       4,2
       av 5, basert på 1 410 anmeldelser
       4.0 av 5.0

       Dette resort-hotellet er familievennlig og ligger ved sjøen i Patong, få skritt unna Bangla-veien og Royal Paradise nattmarked.

       Mandarava Resort and Spa Karon Beach 797 kr
       Mandarava Resort and Spa Karon Beach

       Mandarava Resort and Spa Karon Beach

       14/2 Patak Road Soi 24, Karon
         
        4,5
        av 5, basert på 1 281 anmeldelser
        5.0 av 5.0

        Dette hotellet i Karon har en luksuriøs stil og ligger nær stranden, Karon marked, Karon strand og Karon Temple. I samme område finner du i tillegg Kata-stranden og Jungceylon kjøpesenter.

        The Charm Resort Phuket 673 kr
        The Charm Resort Phuket

        The Charm Resort Phuket

        212 Thaweewong Road, Patong
          
         4,0
         av 5, basert på 1 314 anmeldelser
         4.0 av 5.0

         Dette resort-hotellet i sentrum av byen ligger nær stranden, Kalim-stranden, Patong-stranden og Bangla-veien. I nærheten finner du i tillegg Royal Paradise nattmarked og Jungceylon kjøpesenter.

         De beste tilbudene på fly + hotell